Visum og flytte til Thailand for at bo

Dette blogindlæg er lavet i 2005, men alle er velkomne til at stille spørgsmål til indlægget nederst på siden, hvor der også er henvisninger til nyere indlæg.

Jeg bliver tit spurgt om råd og vejledning til at flytte til Thailand, så her “genudgiver” jeg en tekst, jeg har lavet, men i revideret form.

Juridiske problemer ved at flytte til Thailand

Det næmmeste er, hvis man modtager pension fra Danmark, for så kan man bare flytte, da man økonomien i orden. En hel del danskere i Thailand modtager faktisk sociale ydelser fra Danmark. Men uanset hvem man er, så stilles der nogle krav fra immigrationen i Thailand, hvis man vil flytte til Thailand. Der findes noget, som hedder pensionistvisum, men det kræver 800.000 baht i banken, og så skal man have en god pension hver måned.

Visum og flytte til Thailand

Den normale måde at komme ind i Thailand, hvis man flytter til Thailand, er at søge om et tre-måneders non-immigrant visum fra den thailandske ambassade. Her skal man fremvise enten flybilletter eller anden dokumentation for tur-returbiller. Man kan også rejse ind i landet på det 30-dages turistvisum, man får udleveret i flyet. Men normalt kan man ikke søge forlængelse af sådan et turistvisum!!!

Der er tre måder at få lov til at blive i Thailand, hvis du vil flytte til Thailand, når non-immigrant visum’et udløber. Den ene måde at få lov til at blive i Thailand er at få et arbejde og en arbejdstilladelse, men det vender jeg tilbage til. (Det er meget vanskeligt at finde arbejde på forhånd, men hvis det sker, skal ens arbejdsgiver selvfølgelig tage sig af det praktiske).

Den anden måde, som ikke er særlig god, er at blive visa-runner. Men det bør kun være en midlertidig nødløsning, når man vil flytte til Thailand, da det medfører mange komplikationer. En visa-runner rejser ud af Thailand hver måned og rejser ind igen på et nyt 30-dages turistvisum.

Der findes transportfirmaer, som har specialiseret sig i at sende folk frem og tilbage på den måde. Nogle vælger at sende passet ud af Thailand med en kurer og tilbage igen, men det er ulovligt og risikabelt!!! En visa-runner har ingen rettigheder og ingen identitet, så gå ikke efter den løsning, bortset fra hvis du ikke er gift med en thai.

Den tredje måde kræver, at du er gift med en thai. De foretrækker, at man har børn og har været gift helst mere end to år. Husk også at få en engelsk vielsesattaest med til Thailand. En engelsk vielsesattest fra et dansk rådhus accepteres af immigrationen. Du kan få registreret dit ægteskab i Thailand efterfølgende, hvis du har lyst.

Ud over dit pas og jeres engelske vielsesattest, skal din kone fremvise sit thaiske ID-kort og hendes hjemme-registrering. Dernæst skal du fremvise en bankbog i en bank i Thailand, hvor der er en saldo på mindst 400.000 baht. Der skal også være vedlagt et brev fra banken, hvor de bekræfter, at der er et indestående på saldoen. Det er ikke nødvendigvis nok at sætte 400.000 ind dagen før og så tage dem igen.

Du kan (normalt) ikke åbne en bankkonto i Thailand, hvis du ikke har arbejdstilladelse, så kontoen må være i din kones navn.

De vil også spørge til, hvad I skal leve af. Det hjælper, hvis din kone har arbejde.

Sluttelig skal du ofte undersøges af politiet, du vil blive indkaldt til forhør med din kone, og senere skal I medbringe et vidne, som kan bekræfte, at I lever sammen. Vidnet må ikke være i familie med jer og skal være thai.

Udover dette skal du henvende dig til immigrationen hver tredje måned og give dem din adresse. Det skal du, selv om du får arbejdstilladelse eller udvidet visum!

Året efter skal du igennem næsten samme procedure. Efter tre år, som skattebetaler, kan du søge permanent opholdstilladelse. Det er dog MEGET kompliceret, og mange fravælger den mulighed.

Alternativt kan din kæreste søge om visum til Danmark fra Thailand og derpå søge familiesammenføring.

Arbejdsmæssige problemer i Thailand

Det er nemmest, hvis man har en arbejdstilladelse, og pengene er også gode at have. Det er dog vanskeligt at få arbejde for en farang. Mange farangs, som har arbejde, har ikke arbejdstilladelse og klarer sig som visa-runner eller med en thai-kone.

En farang skal have en minimumsløn på 50.000. (Mange universitetsuddannede thaier får kun 10.000 baht om måneden, så du skal kunne et eller andet, som kan motivere en arbejsgiver til at give dig sådan en løn!!!).

Nuvel, selv 50.000 er ikke meget, hvis du vil købe flybilletter til Danmark en gang i mellem. En farang, som er gift med en thai, kan dog i en nødsituation klare sig for mindre end 25.000 baht om månden. Husk at to veluddannede thaier mange gange har mindre end 20.000, og en kontorassisten på en skole har omkring 3-4.000 om måneden. På McDonald’s er timelønnen omkring 23 baht i timen!!!

Uover din store løn er der også andre problemer med at få arbejdstilladelse. En arbejdstilladelse er altid udstedt til et konkret defineret arbejde hos en bestemt arbejdsgiver. Han søger den og skal måske betale omkring 15-35.000 til en advokat for at ordne det, hvis han ikke har en god sekretær.

Du kan ikke få tillladelse til et arbejde, som kan udføres af en thai. Desuden skal firmaet have en egenkapital på 2 millioner baht for første farang, 3 for næste… For hver farang skal der vaere ansat 4 thaier. Deres skatteindbetalinger er dokumentation!!!

Nogle farangs søger job som engelsklærer, men det er svært, hvis man ikke er fra et engelsktalende land. Desuden foretrækker de en universitetsgrad i Education, og i al fald mindst en bachelor-grad i et eller andet. Kravet om undervisitetsgraderne er lovbestemt. Nogle slipper dog igennem uden uddannelsespapirer, og på trods af de ikke kommer fra et engelsktalende land. Men så er det heller ikke sikkert, at skolen søger arbejdstilladelse for een.

Inden du tænker på visum og at flytte til Thailand, må du bruge din fantasi til at finde ud af, hvad du kan lave i Thailand, og om du måske skal lave et lille firma selv. Firmaet må være i din kones navn, og du må så arbejde uden arbejdstilladelse. Hvis du har 2 milioner baht, er det lidt nemmere, men du skal jo stadig finde på noget, som du kan tjene penge på…

Når du har fundet ud af, hvad du mon kan lave i Thailand, hvad enten det er som selvstændig eller som ansat, så kontakt alle danske firmaer, som er i Thailand eller har interesser i Thailand, og som har tilknytning til dine ideer. Kontakt dem før du tager af sted, send brev, ring, mød op. Og fortsæt kontakten fra Thailand. Meld dig ind i alle netværker i Thailand, og vær fremme i skoene.

Sociale og kulturelle problemer

Din kone er sikkert buddhist og det tager hun altså alvorligt. Hvis du ikke kan tage hende, hendes tro, land, familie, kongehus alvorligt, så hold dig væk og lad være med at flytte til Thailand. Middelmådig dansk opførelse er ikke velkommen i Thailand!

Hvis I har vaeret gift nogen tid inden immigrationen, eller i det mindste har kendt hinanden i en dansk sammenhæng, så vær forberedt på, at når I kommer til Thailand, bliver der alligevel en STOR omvæltning, når du flytter til Thailand.

Det kan være vanskeligt for en thaikvinde at være gift med en farang, som ikke kan finde ud af det, og som laver megen besvær, fordi han tror, at han kan opfører sig som i Danmark. Hun mister simpelthen respekten for dig, hvis der ikke kommer penge på bordet, hvis du ikke kan sproget, hvis du ikke forstår kulturen, og hvis du er ligeglad med hendes prioriteter.

Bortset fra hvis du har mange penge, må du forberede dig på et helt andet liv, end du er vant til, og det er meget, meget sværere at flytte til Thailand end de ferier, som du er vant til i Thailand. De første 3-6 måneder er de værste, da det er her kampen begynder. Men når du har fået arbejde og indtægt, ’opholdstilladelse’, et godt sted at bo, så begynder det at blive meget nemmere.

Du skal altså bruge omkring 1/2 til 1 år inden afrejsen til forberedelser og 1/2 til 1 år efter ankomsten, og du skal have nerver og helbred til det. En gylden regel er, at man skal have penge til op til 2 år efter ankomsten, men andre ord skal du være forberedt på op til 2-3 års kamp for livet. Og det vil påvirke dit ægteskab! I skal begge være klar over, hvad I vil, og om I vil betale prisen for en flytning.

Kultur hænger også sammen med familie, venner og netværk. Julen bliver aldrig det samme igen, hvis du vil flytte til Thailand. Det er også svært at finde gode venner herude. Du kan altid finde drukvenner eller bodega-venner, men det vil jeg ikke anbefale. Hold dig fra disse steder, indtil du er integreret i Thailand, ellers kommer du til at hænge fast denne sump. Vær forberedt paa et par års ’ensomhed’ indtil du kender sproget, kulturen og har fået gode netværker.

Helbredsmæssige flytteproblemer

I Thailand har du ingen familielæge, men må tegne en forsikring (når du har arbejdstilladelse), og så skal du på hospitalet, hver gang du har et problem. Det der med at rende til lægen jævnligt, når du har et eller andet at beklage dig over, det må du glemme.

Du må også påregne at din krop reagerer på den fremmede kultur, varmen og presset. Selv om ingen indrømmer det, er det en voldsom oplevelse at flytte til Thailand fra sit eget land, familie, venner og sikkershedsnet. Herude er der ingen til at hjælpe, og du må arbejde for at overleve.


Tre andre indlæg om at flytte til Thailand

Det oprindelige blogindlæg fra 2005 har over 50 kommentarer, men indlægget fra 2006 om at flytte til Thailand har også en del. Det nyeste fra 2012 har ganske få. Du kan finde dem her:

Derudover kan du kigge i arkivet over indlæg om at flytte til Thailand.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Visum og flytte til Thailand for at bo, 7.8 out of 10 based on 4 ratings

Kommentarer

Visum og flytte til Thailand for at bo — 68 kommentarer

 1. Hej
  Ville høre om i har et forslag til en løsning for mig og min kæreste vi er et par på 32 og 35…. Vi Tænker på at flytte til thailand nogle år min kæreste får førtidspension og jeg arbejder Offshore på olie platform i danmark.. Vi kunne godt tænke os at bo der og hvor jeg så rejser til dk hver 3 uge i 14 dage… men vil også gerne have noget firma der ned ved siden af hvis det var muligt.. håber i har lidt jeg kan bruge i hvordan vi kan komme der ned. Mvh Johnny Andersn

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Hej Johnny,

   Din kæreste får svært ved at få visum, når hun ikke har arbejde, ikke er gift med en thai og ikke er over 50 år, men hun kan overveje et såkaldt ED-visum, hvor hun så skal gå til thai-undervisning.

   Du rejser blot ud og ind hele tiden.

   Men pas på, at hun ikke kommer til at kede sig ihjel, når hun skal sidde alene i et fremmed land 14 dage ad gangen.

   Jeg ved ikke, hvad du vil med et firma, men hvis du har en god ide og kan tjene penge på det, så skal du nok finde en løsning på det juridiske omkring et firma. Umiddelbart er det spørgsmål for luftigt, når jeg ikke ved mere, end du ønsker et firma.

   Du skal tale med en dansk revisor om, hvordan du kan takle din danske skat, når du arbejder offshore i Danmark. Jeg er ret sikker på, at du kan finde en løsning på at sænke din skat, men jeg har ikke nok kendskab til offshore (eller skibe) til at give et hint.

   Hilsen, Robert

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Hej Robert
  Tak for dit svar jeg vil prøve at kontakte en dansk revisor

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Hej Brian,

  Ja, du skal have visum, hvis du vil bo i Thailand i “længere” tid, men er du her kun i “kortere” tid ad gangen, så kan det måske klares med turistvisum – dog ved jeg ikke nok om din situation til at kunne svare konkret.

  Dine skatteforhold er endnu vanskeligere at besvare uden en masse information, men hvis du ikke “bor” i Thailand, så kan/skal du ordne din skat i Danmark.

  Man kan derimod ikke sådan “lige” hævde, at man bor i Thailand, men arbejder i Danmark, og så slippe af sted med thailandsk skat. Her skal/bør du have en dansk revisor ind over.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 4. Hej Robert
  jeg vil flytte til Thailand til min Thaipige men vil fiske fra Danmark er der nogle steder jeg skal henvende mig til i Thailand jeg tænker på med skat og at jeg bor der og ved du hvor langtid jeg må være i Danmark af gangen og skal jeg have visum
  Hilsen Brian

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Hej robert
  Tak for dit svar.
  Mvh jonny og vivi
  Glædelig jul.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Hej Johnny og Vivi,

  Jeg er ikke forsikringsagent, så jeg er ikke kvalificeret til en dybergående rådgivning.

  Hvis I fx taler med Bupa Thailand om en lokal forskring, så er jeg sikker på, at de har forsikringspakker i alle prisniveauer.

  Dog skal I nærlæse betingelserne og dækningerne, hvilke ofte er forskellige for hver enkelt sygdom sygdom.

  En større behandling kan koste mellem 1-2 millioner baht.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Hej Robert tusind tak for endnu et svar 🙂
  Vi bil prøve at ringe rundt ;).
  – vivi skriver: min far faldt om med hjerneblødning, og blev opereret og overlevet dette, hvor her i danmark havde de sagt at var det sket herhjemme havde han været død.
  -Så vi ønsker bare en forsikring hvor vi kan komme på hospital og evt. opereres hvis dette er nødvendigt ligesom med min far ? .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. Hej Johnny og Vivi,

  Den lokale forsikring er billigere, mens den internationale er langt dyrere.

  Det er vanskeligt for mig at vurdere, hvad der er bedst for jer, men I får, hvad I betaler for.

  I må tale mede en mægler fra begge steder og derpå tage stilling til, hvad I selv synes er bedst for jer.

  Hvis man opgiver sit sundhedskort og bliver rigtige udenlandsdansker, så vil jeg nok mene, at man skal vælge en lokal forsikring som fx Bupa Thailand.

  Dog har I begge to en pension, hvorfor I formentlig beholder jeres sundhedskort.

  En international forsikring har normalt evakuering inkluderet, hvilket vil sige, at I kan blive fløjet til et hospital i Danmark, hvis man bliver rigtg syg.

  Det sker ikke på en lokal forsikring, og hvis man har en international forsikring, men ikke et sundhedskort, så kan man heller ikke lige flyves til et dansk hospital.

  En forsikring hos IHI koster vel omkring 12.000 kroner, mens en lokal forskring kan koste ned til langt under 100.000 baht.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. Hej Robert.
  – Vi har nu læst forsikringerne igennem på den side du sendte.
  – Men ville høre hvilken en af dem du ville mene, var den vi sku vælge ? *

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 10. Hej.

  – nej nej du ødelægger ingenting, og ja håber vi også, og vi takker mange gange for din hjælp 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 11. Hej Johnny og Vivi,

  Jeg håber det bedste for jer allesammen, samt for jeres datter.

  Og jeg vil ikke ødelægge jeres datters kæresteforhold, men hun er meget ung og sårbar, især i Thailand.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 12. Tusind tak for svaret .

  Ja vi vil prøve at spørger om det med opvasken :D,

  hilsen vivi og johnny

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 13. Hej Robert.
  – hvilken forskrækkelse er det der vil være for vores datter?, vi skal bo i hus sammen allesammen. er planen.
  – Og vi har set på et hus i Kata beach (Phuket) til en pris af 27000bath om mdr. er det dyrt ?
  huset har køkken, 3 store værelser og 2 toiletter og en stue ?.
  – vi takker for dit svar . og håber vi må henvende os igen hvis vi sku finde flere spørgsmål 🙂
  Mvh. Johnny og Vivi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 14. Hej Johnny og Vivi,

  Thai-mænd er anderledes end danske mænd, især hvis de kommer fra de lavere sociale lag. Dog kender jeg ikke din datters kæreste, så det er generelt talt. Men prøv at se, om han fx gider tage opvasken eller lignende, og om han fx vil bruge egne penge på jeres datter.

  Umiddelbart lyder 27.000 for et hus på Kata med tre soveværelser som en ganske ok pris, men jeg har ikke erfaring med Phuket (det er 1.000 km fra mig).

  I er altid velkommen til at henvende jer.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 15. Hej Johnny og Vivi,

  Det er et meget omfattende spørgsmål, og umiddelbart sætter jeg lige spørgsmål til, om I bør bringe en 16-årig til Thailand for at leve her. Han skal jo have en uddannelse – og et eller andet skal han vel lave.

  I kan søge visumforlængelse til ham, indtil han er 20 år, hvis I opfylder de økonomiske krav. Alternativt kan han studere på et ED-visa.

  Jeres datter kan få visumforlængelse i Thailand, hvis hun er gift med en Thai, og hvis han kan forsøge hende. Han skal nok tjene omkring 40.000 baht per måned.

  I kan få vejledning omkring de første indrejsevisa hos den danske konsul i Hvide Sande.

  Men det er et stort spring for en 20-årig dansk pige at flytte til Thailand, at gifte sig med en Thai, og at skulle bo sammen med ham. Hun kan nemt få sig en forskrækkelse, når det bliver dagligdag.

  I kan få visumforlængelse i Thailand som pensionister, såfremt i hver især har mindst 65.000 baht om måned i pension, eller har 800.000 baht i banken.

  I kan tegne en lokal sygeforsikring, fx i BUPA Thailand, eller I kan tegne en international i fx IHI i Danmark (samme koncern), som er noget dyrere.

  Jeg har skrevet noget om forsikringer på http://private.piroconsulting.com/da/?Flytte_til_Thailand:Forsikring_i_Thailand

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 16. Hej Robert.
  – Vi er en familie på 4, som meget gerne vil flytte til thailand .
  – Vi er to som er førtids pensionister, på over 50år.
  Vi har 2 børn en på 20år en på 16år som gerne vil med også.
  Vi vil gerne vide hvordan vi kan få visa til børnene ??? .
  Vores datter har så dog fundet en thai kæreste, som hun jo self gerne vil bo med, men hvis de bliver gift, kan hun så godt få visa ? . da de gerne vil giftes.
  – Så vil du forklare dette for os ?
  Og vide om forsikring osv. ?
  Så vores spørgsmål lyder, visa til vores søn ?
  Visa til datteren med thai fyr ?
  Os som pensionister? .
  samt forsikring ?
  Hvad skal vi gøre ?, hvad er den bedste måde osv.
  Mvh Johnny og vivi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 17. Hej Tage,

  Først kan du evt ringe til konsulatet i Hvide Sande og spørge dem, hvad de vil se for at udstede et Visa O på baggrund af pension.

  Når du så søger forlængelse i Thailand på 9 måneder, så skal du have et brev fra den danske ambasssade, der dokumenterer din indtægt, som du skal vise Immigration, og efter de ni måneder, skal du igen have sådan et brev fra ambassaden, og så kan du søge et års forlængelse osv.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 18. Hej Robert

  I din beskrivelse af pensionist visa, så har jeg læst nærmere om det på Thaiambasaden i Bangkok og der står der at du skal have 65.000 Bath om måneden i indtægt eller 800.000 Bath på en bankkonto.
  Så skal det vel forståes på den måde at du kan få et Pensionist visa når du kan bevise du har de mindst 65.000 Bath hver måned i indtægt, eller har du en anden kommentar til dette..???
  Hilsen Tage.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 19. Hej Michael,
  Det kan godt være, at du kan få en agent til at give dig en lokal helbredsforsikring – agenten tjener jo omkring 33 %.
  Der udover er der vil ikke andet at gøre end blot at flytte herud og søge et arbejde, men du skal regne med, at det kommer til at tage noget tid.
  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 20. Hejsa
  Jeg overvejer seriøst at flytte til Thailand, da jeg har mødt en Thai pige derude via mit arbejde. Jeg har intet arbejde inden jeg rejser derud og jeg ved ikke om det er nemt at finde et job inden for IT-Support derude, men har læst at en farang ikke vil kunne få et arbejde som en Thai kan klare, så det er sikkert meget svært at finde et job derude. Jeg har studeret visa regler, arbejds tilladelser, married visa o.s.v. Som jeg ser det, kan jeg kun rejse derud på en 60 dages visa, hvis jeg skal giftes, skal jeg kunne bevise en indkomst, så dvs at jeg skal have et arbejde inden jeg kan gifte mig.´Derudover er der også helbreds forsikring, som jeg læser det kan jeg ikke tegne en helbreds forsikring derude (in/out patient) uden at jeg har en arbejds tilladelse.
  Jeg er lidt forvirret omkring hvilken rækkefølge jeg skal gøre tingene i.
  Vh. Michael

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 21. Jeg har aldrig hørt fra skattevæsenet, når jeg har fået pakker fra udlandet, men hvis du bruger kurer, så er det en anden sag.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 22. Hej
  Jeg påtænker at sende en pakke med børnetøj til Thailand, er der nogle problemer i det mht. told osv.
  mvh. K Jensen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 23. Hej Tage,

  Jeg får tit dette spørgsmål, også i et andet “forum”, men det er ikke noget, som jeg ved meget om.

  Og da det samtidig er et vigtigt spørgsmål, så vil jeg helst ikke forsøge mig.

  Dog mener jeg, så vidt jeg husker, at man på den nye ordning er bedre stillet end i den gamle ordning.

  Jeg vil derimod kraftigt anbefale, at du kontakter din sagsbehandler eller i det mindste din kommune.

  Her skal du samtidig påpege, at du ønsker at gifte dig, hvorfor du også skal kende konsekvensen af dette både ift. pensionen og skat.

  Altså om pensionen ændres, hvis du er gift, og om du kan benytte hendes fradrag.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 24. Hej Robert.

  Jeg er på førtidspension efter de nye regler efter 2003.
  Er det det samme jeg får udbetalt når jeg flytter til Thailand. Har mødt en kvinde dernede og vil gerne giftes med hende og bo i deres land.
  Jeg har i øjeblikket en samlet pension på 73.000 Bath pr. mdr. udbetalt og en samlet formue på 350.000 Bath.
  Med venlig hilsen Tage Hansen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 25. Hej Robert

  Ville ønske dig en glædelig bag-jul, samt et godt Nytår 2011, samt igen tak for de hurtige og nyttige svar du gav mig tidligere på månden…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 26. Hej Robert 🙂

  Igen mange tak for dit svar, som har bekræftiget mine tanker…..

  Måske vender jeg tilbage igen på et andet tidspunkt….
  <;-)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 27. Din kæreste, der er guide, tilhører nok det, som man vil kalde middelklassen, og de har ikke mange penge. Altså ligesom når en dansk mand møder en thailandsk pige, skal du også være lidt forsigtig.

  Desuden skal du vide, at det er relativt normalt, at thailandske mænd har en elskerinde og/eller går på bordel.

  Når det er sagt, så er det godt, at der også er nogle danske piger, der møder thailandske mænd, så det ikke kun er er danske mænd, som falder for Thailands befolkning.

  Held og lykke,
  Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 28. Hej Robert 🙂

  Han er guide for turister ved bland andet danske rejseberauer, men også Thailandske og har været det i 20 år…
  Vi er ikke kærster, blot gode venner, men man ved aldrig hvad det kan udvikle sig til med tiden… 🙂
  Igen mange tak for dit hurtige svar

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 29. Hej Anonym pige,

  Der findes vist ikke mange bøger om vesterlandske kvinder, der er sammen man Thaiere.

  Jeg kan ikke svare yderligere på dit spørgsmål uden at kende din kærestes social status i Thailand, da problemstillingerne kan være forskelle alt efter hans status.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 30. Hej Kurt,

  Jeg er usikker på, om du mener at leve i Thailand – i Thailand betaler man skat af sin danske folkepension fra Danmark i Danmark.

  Du vil kunne få visum (en slags opholdstilladelse) til Thailand, hvis du motager denne pension.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 31. Hej igen Robert 🙂

  Kan du skrive lidt om hvordan det ville være som europæisk kvinde at være kæreste/gift med en Thaimand og bo i Thailand-Hua Hin, eller kender du bøger om emnet???
  Kan ikke finde ret meget om emnet på nettet….

  På forhånd tak

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 32. Hej Robert.
  Jeg er pensionist og bor i Spanien, Jeg får almindelig folkepension. Kan man på nogen måde leve og opholde sig resten af livet som folkepensionist, hvor der jo skal betales skat til Danmark?.
  Som jeg er orienteret så taler vi om små 10 000 DK udbetalt efter skat. Jeg betaler i dag skat i Spanien og ikke i DK?.
  MVH Kurt Henriksen Malaga

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 33. Hej igen 🙂

  Mange tak for dit hurtige svar.

  Jeg er kvinde som har været på ferie i Hua Hin sidste måned, og er blevet meget glad og interesseret i landet, da det har gjort et meget possitivt indtryk på mig og vil bestemt tilbage dertil (Hua Hin) På sigt måske købe en bolig eller flytte for en periode, men nok først et længere stykke hen i fremtiden.

  Er ikke i forhold med en Thaimand, men tænkte at der måske var foreskel-da det er sjældent man høre om Thaimand med europæiske kvinder.

  Vender nok tilbage til din side her løbende, da jeg har fået meget ud af at læse her i dag, udover alt det jeg ellers læser på nettet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 34. Hvis du er enlig, så er din situation den samme som en mand, men som thaiere plejer at sige, så er der altid en “vej” til en løsning.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 35. Hej Robert

  Super godt side du har lavet… 😉

  Dog er det sværet at forstå hvorfor det er så svært/besværligt at flytte til Thailand….

  Man læser som regel kun om europæiske mænd og thaipiger, men er reglerne de samme hvis det er en thaimand og europæisk kvinde som vil bo i Thailand??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 36. Tak for din kommentar.

  Teknisk set er det nemmere at flytte til Thailand end at flytte til Danmark…

  Umiddelbart er det, hvis man vil flytte til Thailand ligegyldigt, om man er mand eller kvinde, men de ændrer hele tiden disse regler.

  Fordi i Thailand er det manden, der har forsørgerpligt, og ikke kvinden…

  Men hvis I er gift, og du er kvinde, som jeg forstår, så kan du (nok) få et 1-års multiple visa i Hvide Sande.

  Mere kan jeg ikke svare ud fra disse beskedne oplysninger.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 37. Hej,

  I Danmark skal du tale med din sagsbehandler.

  I Thailand kan du få pensionist-visum, hvis du er over 50 år, men er du under 50, så kan du få ægteskabs-visum, når I er blevet gift (begge hedder Visa O).

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 38. Hej.
  Tak for dine mange gode oplysninger.
  Jeg har mødt en Thai pige via nettet, og hun ønsker at jeg flytter ned til hende og bor.
  Hun har arbejde og bolig, og jeg får min førtidspension.
  hvad gør jeg for at få lov til at bo hos hende, og hvad skal jeg gøre her i Danmark før min afrejse.
  Vi har påtænkt at gifte os.
  evt. svar krj@scandiconsult.dk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 39. Ups, der var mange døde links i dette gamle indlæg, men de er nu blevet opdateret.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 40. Hej Bjørn,

  Hvis du importerer indbo til Thailand, så skal du betale importmoms (hvis du ikke har en arbejdstilladelse).

  Din kone kan derimod godt importere indbo (så vidt jeg husker en gang i sit liv), hvis hun har boet i udlandet og nu vil hjem – så jeres inbo skal sendes i hendes navn og til hende.

  Dog er de ikke så glade, hvis man har mere end en elektronisk ting per produkt. Tre fjernesyn er knap så godt, mens et er okay.

  Når du sender fra Norge, skal du sikre dig, at shippingfirmaet har ordnet alle papirer, ellers skal du rodde med det herude. Desuden bør du lave en detaljeret “packing list”, som beskriver tingene.

  Jeg tror ikke, at der er den store forskel på forskellig shippingfirmaer.

  Dette svar er baseret på egne erfaringer, så reglerne kan være lavet om, ligesom de fortolkes forskelligt af tolderne, om end lidt drikkepenge ofte kan hjælpe lidt til.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 41. Hei Robert
  Mange fine svar du gir, vi er en familie på 3, jeg selv 54, kone 45 (Thai) og datter på 14. Min kone og jeg har vært gift i 23 år og bor i Norge. Jeg har blitt ufør og mottar uføretrygd. Vi skal flytte til Thailand, da varmen blant annet er helbredene for meg. Vi ønsker å ta med oss flyttegods, men ikke møbler, kun elektronikk, så som stereo kjøkkenmaskiner, platesamling og dvd filmer. Hvordan forholder jeg meg til det, og må dette fortolles, er det noen dokumenter som må medbringes? Hvilken måte er den beste og evt. sikreste måte å sende det på? Vet du noe om pris? Jeg kommer til å søke 3mndr visa og senere utvide det til 1 år på grunnlag av at jeg er gift med Thai. Vår datter skal begynne på international skole (ST.Andrews) Takker for et veldig fint forum:)
  Med vennlig hilsen
  Bjørn

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 42. Måske du lige kan ringe på 0 897 643 018. Mit kontor er ved at blive flyttet til Phaya Thai downtown Bangkok.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 43. Hej Robert!

  Opfølger på dit svar:
  Jeg planlægger at flytte en masse musikudstyr, både rackudstyr (forskellige elektroniske effekter og forstærkere) og instrumenter – men vil lave manifestet så udførligt som muligt, så idet ingen af tingene er identiske. På den måde skulle det gerne kunne gå under én ting af hver – håber jeg…

  Jeg overvejer at hyre PIRO Consulting til at bistå mig i at få arbejdstilladelse og Visa – kan jeg komme forbi Jeres kontor i Lat Phrao, Bangkok torsdag eller fredag i denne uge? Jeg er nemlig i Thailand og besøge konen indtil på lørdag…

  Mvh. Stefan Yupongchai Larsen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 44. Hej Robert!

  Jeg flytter til Thailand i Januar 2010, min hustru er thai og tjener ca. 90.000 thb om måneden – hvilket jo er rigtig godt.
  Jeg selv er uddannet lærer fra Holbæk Seminarium og har linjefag i engelsk og musik, samtidig med at jeg er aktiv udøvende musiker.
  Derfor er jeg ved at søge job på forskellige internationale skoler, men jeg har et problem omkring mit flyttegods, som gerne skulle ankomme med skib et par uger eller måneder efter min egen ankomst. For at kunne modtage godset, skal jeg have 1 year non-immigrant visa og også gerne 1 year work permit – men hvad i alverden gør jeg hvis jeg den dag godset ankommer endnu ikke har fået forlænget mit visa og fået et workpermit?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 45. Du ender nok med at skulle betale drikkepenge i tolden. Pas især på med elektiske ting, og undgå især flere af samme slags, som fx to computere.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 46. Hej Mogens,
  Tak for din hilsen, men bemærk, at dette indlæg er skrevet i 2005, så visse ting er måske en smule anderledes i dag.
  Hilse, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 47. Hej Robert,

  Tusind tak for en god, informativ og virkelig oplysende side omkring forholdene i relation til de forskellige myndigheder i henholdsvis Danmark og i Thailand.

  Jeg er netop blevet gift med en thai, og dine oplysninger er særdeles nyttige og brugbare, idet jeg agter at flytte til Thailand i den nærmeste fremtid.

  Mange hilsener – og med tak for hjælpsomheden.

  Mogens

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 48. Johanna og Per,
  Jeg er lidt usikker på, hvordan jeg skal svare dig, men du kan ikke få job som loko-fører, og hvis du kunne, så er lønnen nok omkring 6-10,000 baht om måneden.
  Hvis man er under 18, kan man få visum, hvis man følger sine forældre.
  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 49. Hej vi er et par på 36 og 17.
  Vi vil gerne flytte til Thailand (Hua Hin) Men hvordan får man arbejde hvis man kun er uddannet som lokomotivfører ?
  Hvad kan man arbejde som med okay løn ??
  Og er det okay at flytte derned hvis man er under 18 ?
  Hilsen Johanna Og Per (:

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 50. Hej Robert.

  Vi bor pt i Singapore,da min mand arbejder her.Men vi påtænker at flytte til Thailand.Vi har boet der før fra 94-96,da arbejdede min mand i Thailand. Ved du om der skal betales skat i Thailand eller Singapore ?
  Mvh Susanne Pedersen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 51. Jeg er ikke revisor, men lad mig sige det på den måde, at Thailand – af uvisse årsager – ikke interesserer sig særligt meget for udenlandske indtægter.

  Jeg har ikke indsigt i Singapore, men I bør måske undersøge, om der er en aftale om (at undgå) dobbeltbeskatning.

  I øvrigt undrer det mig, hvordan I vil kunne opholde jer i Thailand, hvis I er danskere og ikke arbejder i Thailand, da I ikke vil kunne få visum.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 52. Hej Jakob,

  Hvis du fraflytter Danmark, skal du indlevere dit sygesikringsbevis og fortælle folkeregisteret, hvor du bor i udlandet. Din fraflytningskommune vil i øvrigt vedblive med at være dit kontaktpunkt til Danmark.

  Gennem de første par år vil du fortsat modtage selvangivelse, men hvis du ikke vil beskattiges i Danmark i denne overgangsperiode, skal du om man så må sige lave en aftale med skattevæsenet.

  Der er en dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Thailand, som hindrer dobbetskat, men det, som du skal have fat i, er, at du skal undgå at betale dansk skat, men dertil behøver du et brev fra skattevæsenet. Muligvis vil skattevæsenet bede om et bevis på, at du betaler skat i Thailand, og det må du jo så sende dem efterfølgende; men jeg har også hørt om tilfælde, hvor skattevæsenet ikke bad om dette.

  Det afgørende er, at du kapper forbindelsen 100 % til Danmark, dvs. at du fx ikke må have en bolig i Danmark (borset fra visse tilfælde).

  Jeg har hørt om forskellige metoder, og jeg gjorde det selv på min egen måde, men idet jeg ikke er revisor og ikke bor i Danmark, foreslår jeg, at du tage op på skattevæsenet og taler med dem.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 53. Hej Robert

  Efter at have læst alle indlæggene på din weblog, er du måske den rette at henvende sig til. Jeg kan se du er meget efterspurgt, men håber dog stadig at du kan rådgive mig. Jeg har fundet arbejde i Thailand, så indkomst og visum er ikke noget problem. Mit problem er mere hvad jeg gør mth. Danmark? Her tænker jeg på evt. fraflytning og beskatning af udenlandsk indkomst osv.

  På forhånd tak

  Mvh Jacob

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 54. Hej Lotte,

  Et “målrettet” argument er desværre ikke nok for et 1-års-visum, men I burde kunne få et 3-måneders visum. Og hvis I har et meget godt og seriøst argument, kan I måske få et 1-års “multiple” visum fra konsulatet i Hvide Sande. “Multiple” betyder, at I skal ud af Thailand mindst hver tredje måned, dvs. I skal passerer en grænse.

  Det er muligt at forlænge fx et 3-måneders-visum til et år uden at rejse ud af landet, men der stilles i så fald en del formelle krav, som fx en arbejdstilladelse, et thailandsk ægteskab eller en pensioniststatus.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 55. Hej Robert
  Det var da fantastisk at finde din side:-)Vi er en familie på 4, som påtænker at tage et år ud af kalenderen og rejse til Thailand. Mht. visum, ved du, om det er nemt (og muligt) at få udstedt 1 års visum uden man har et “målrettet” argument for at flytte til Thailand? Vi har tusind andre spørgsmål, men vi dem vender vi tilbage til dig med. Kap-kun-ma-kaa for hjælpen. Lotte

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 56. Hej Michael,

  Tak for din kommentar og tillid, men jeg kan desværre ikke hjælpe med at finde en Thai-kone.

  Jeg kan dårligt selv finde ud af det, så hvordan skulle jeg kunne hjælpe andre…

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 57. Hey and thanks a lot for the information about Thailand.

  But im a pensionist with 12.000 DK a month, but after reading your rules about Thailand and rules i dont understand. im 40 years, but i WILL have a Thai wife, maby vietnam. Tell me please, how to proced, i lost a little hope when i read your info. Im sitting in wheelchair but can walk and i hold all my house my self, there is nothing i cant do. Please help a desperat. Sinserly Michael. TLF 0045 60804521….. Please help me.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 58. Hej Inger,

  Det er noget bøvlet for en udlænding at købe en bil, og normalt vil parterne (dvs. sælger, forsikringselskab og myndigheder) nok se et “non immigrant visa” og en adressebekræftelse fra Immigration.

  Det kan vel også diskuteres, om en bil har godt af at stå stille så længe ad gangen.

  Den bedste og nemmeste løsning kan være, at langstidsleje en bil fx af Hertz, som man efterfølgende kan købe for måske en baht, når kontrakten løber ud.

  Når man ankommer i lufthavnen står den parat, og man parkerer den også der, når man tager af sted. Mens man ikke er i landet, sørger de for service og vedligeholdelse, og desuden lejer de den ud, så man næsten ikke skal betale noget, når man alligevel ikke bruger den.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 59. Hej Robert. Min mand og jeg fik åbnet en konto med adresse på vores ynglings hotel , inden vi købte hus i Thailand det var ikke noget problem. Nu kunne vi tænke os og købe en brugt bil så vi ikke er afhængige når vi de to gange om året er i Thailand i vores hus men vi har hørt at det kan tage meget lang tid at få den indregistreret og noget om koruption hos politiet som ordner det. Kan du fortælle os hvordan vi bærer os ad. Hilsen Inger

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 60. Det er ikke noget, som jeg har erfaring med, idet jeg kun er involveret 1-årsforlængelser.

  Jeg tror, at en 30-dagesforlængelse af et Visa-O eller Visa-B er ligesom med bankkonti og arbejdstilladelser, måske, måske ikke. Men hvis du medbringer din thai-kone og en vielsesattest vil du nok forøge dine chancer.

  Og hvis du medbringer den samme dokumentation, som er påkrævet for en 1-årsforlænegelse, så vil du selvfølgelig kunne få den, men det nok lige bøvlet nok.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 61. Har rejst i 6 år hver vinter, og fik åbnet en konto i Bangkok Bank, så man skal bare blive ved…
  Er der nogen der ved om et 90 dages Non 0 Imm.visum kan forlænges 1 måned? Det har Konsulen i Hvide Sande sagt at det kan, men jeg tvivler altså…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 62. Hej Michael,

  Nej, loven er mig bekendt ikke blevet lavet om, men som du selv citerer, kan man “(normalt) ikke åbne en bankkonto … [uden] arbejdstilladelse”.

  Jeg kender også masser af mennesker, der ligesom som dig har åbnet en konto uden arbejdstilladelse, men jeg kender også masser af andre mennsker, der ikke har kunnet åbne en konto, så jeg antager, at det er filialbestyreren eller lignende, som beslutter hvor strikse de skal være i de enkelte filialer.

  Jeg blev i øvrigt selv afvist flere steder i fx 2001, da jeg endnu ikke havde arbejdstilladelse. Men det forlyder, at det i det hele taget er mere vanskeligt i Bangkoks forretnings- og turistområder, end længere ude på landet.

  Mit råd til folk, der er blevet afvist i en bankfilial, er, at forsøge en anden filial eller bank indtil det lykkes. Du er i al fald et bevis på, at det kan lade sig gøre, så tak for din kommentar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 63. Hej Robert.

  Det du skriver i afsnittet om åbne en bankkonto i Thailand. Citat.: Du kan (normalt) ikke åbne en bankkonto i Thailand, hvis du ikke har arbejdstilladelse, så kontoen må være i din kones navn.
  Det må være lavet om for jeg havde ikke nogle arbejdstilladelse og er heller ikke gift og havde ingen poblemer med at få lavet en konto i mit navn i Thailand. Jeg havde et print af mit pas med mig og så min Thai-kæreste med mig og satte så 80.000THB ind på kontoen. Det tog Ca.10min så havde jeg ATM-hævekort og en bankbog til samme konto. Den bank jeg har fået det lavet i er Kasikornbank pcl.
  Det er rart da jeg så kan overføre penge til kontoen i TG, når kursen er gunstig i DK.

  MVH. Michael DK

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 64. Hej,

  Jo, I er velkommen til at spørge mig.

  Min virksomhed http://www.piro.kronberg.dk kan desuden være behjælpelig med praktiske ting, som fx visum og lignende.

  (Visse punkter i “Om at flytte til Thailand” er ikke længere gældende pga. lovændringer etc.)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 65. hei robert.
  vi er et norsk ektepar rundt de 50 år, som har alvorlige planer om å emigrere til thailand (hua hin). jeg har ca 1000 spørsmål, et av de er da, kan jeg bry deg med en del av de?.hvis du kan svare meg på min email adr: terje.jenssen@broadpark.no

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 66. Hej Robert
  God gennemgang af udfordringen ved at flytte til Thailand. Tak for indsigten.

  Mvh
  Christian Skjæran

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *