Om mig & kontakt

Denne hjemmeside hedder Kronberg Weblog™, og jeg hedder Robert Kronberg og er 49 år gammel. Jeg har boet i Thailand i knap 13 12 år, men jeg besøgte Thailand for første gang i maj 1980.

Jeg har to voksne børn i Danmark, Michella og Christian, og så har jeg en steddatter i Vientiane (der er hovedstaden i Laos). Min kone, Ploy, er laot, og vi har så en søn, der hedder Frederik.

Jeg begyndte at blogge i 2003, men gik i stå og startede så forfra i 2004. Derpå har jeg blogget lige siden. Det er mest for sjovt, men sidenhen har jeg tilladt mig at putte lidt reklamer ind på siden, så der er til en god middag fra tid til anden.

Jeg har tidligere arbejdet i rejsebrancen i Thailand, så nogle af mine tanker kommer naturligvis derfra, men ellers skriver jeg om alt muligt og nogen gange om ting, der slet ikke vedrører Thailand – dog kan man sige, at jeg måske ser lidt anderledes på mange ting i Danmark, så der er alligevel en vis thailandsk vinkel. Deruodver driver jeg Slagelse.News og Zand.News.

Med varme hilsener,
Robert Kronberg
4200 Slagelse
robert.kronberg@outlook.co.th


Kommentarer

Om mig & kontakt — 15 kommentarer

 1. Hej Kronberg. Jeg har nyligt postet et debatindlæg på et par thai relative sites. Men det var måske bedre at spørge dig, der i min optik er synonym med thai forståelse. Jeg efterlyser hvad der er ‘normalt’ at sende af økonomisk bistand til sin frues familie i Thailand. Jeg er på 4 år gift med en fantastisk sød og velintegreret kvinde på 34.(Jeg er selv 53). Vi sender hver måned i snit 1000 kr vej til Thailand, hvilket jeg synes er passende, da hun ingen børn har i Thailand. Jeg er selvfølgelig klar over at der altid vil være et vis pres fra hendes familie, især fra hendes søster i Thailand. Jeg er åben overfor hende og har naturligvis fortalt at jeg er ved at undersøge ‘sagen’. Vi har holdt den traditionelle fest i Thailand med den traditionelle Sinsod. Men hvad er ‘normalen’?

 2. Hej Robert. Vi har haft kontakt i 2009 vedr. tandlægebesøg som ikke gik så heldig og du lovede at hvis vi fik behov ville du hjælpe. Vi skal rejse til Thailand den 5.2.2014 og ankommer til Bangkok den 6.2.2014 hvor vi har booket 2 nætter i Sukhumvit Soi 31. Vores bekymringer er om vi kan komme ind til Bangkok men det kan du jo ikke svarer på en uge før. Men som det ser ud nu, er der så sikkert omkring Sukhumvit, Asok, Nanna og Saladaeng området. Samtidig vil vi høre om vi kan benytte Skytrain og skifte på Siam. Ligeledes vil vi høre om vi kan komme til togstationen, da vi har planer om at tage nattoget sydpå. Hvis vi ikke kan benytte Skytrain vil vi så kunne komme frem med Taxa. Håber du kan hjælpe os. Mvh. Marian Andreasen

  • Hej Marianne,
   Der er ganske “sikkert” overalt i Bangkok og min egen søn på 4 år har selv været henne og give penge til protestlederen. Dog er der sket nogle ting inden for det sidste stykke tid, så man bør nok ikke vade rundt midt i en demonstration længere.
   Airport Link, SkyTrain og Metroen kører regelmæssigt, om end der er mange mennesker med.
   I kan fx tage SkyTrain til Asoke, hvilket må være en station derfra, og derfra tage Metroen til hovedbanegården. Der bør ikke være problemer med taxi fra lufthavnen til soi 31.
   Der er en kæmpe demonstration ved Asoke, men man skal ikke ned til den for at skifte tog.
   Men man kan stadig godt komme rundt i Bangkok i taxi, selvom det tager lidt længere tid, og det kan være vanskeligere at finde en taxi, som vil kører med en.
   Hilsen, Robert

 3. Hej Peter. Mange skriver om dig og dit firma . Kan du give nogle gode råd?
  jeg vil gerne flytte til Thailand inden for det næste år og åbne et firma for at starte måske et lille supermarked i udon thani.Hhvor nemt er det at åbne et firma og samtidig skal have et visa så jeg kan få arbejstiladse ? Mvh Steen Ullerichs. Har været i Thailand 26 gange og kæreste der. På forhånd tak

  • Hej Steen,
   Det er vanskeligt at vurdere, hvad du mener med “nemt”. Der er ikke meget i Thailand, som er nemt; men hvis du hyrer en revisior, der har forstand på Foreign Business Act og andre forhold for udlændinge, så vil han eller hun nemt kunne lave et selskab til dig.
   Revisor skal så også lave indberetningerne til myndighederne hver måned.
   Dog virker det lidt voldsomt at lave et selskab for et lille supermarked.
   Hilsen, Robert

 4. hej
  kan du evt hjælpe mig ,
  jeg søger datingbearu eller anden form for kontakt til møde en thai kvinde til forhold mm
  gerne i thailand eller her i danmark
  ved du hvor i danmark man kan møde thaikvinder evt
  eigil.andersen@hotmail.com

 5. Hej Robert,
  Kan du fortælle og om der er en danske (sømands) kirke i Bangkok, eller en anden “forening” med og for danskere i Bangkok?
  Jeg spørger da jeg har en veninde der er på ferie med sin lille familie i Bangkok pt. desværre er hun blevet nedlagt med svære angst anfald og de har brug for hjælp fra venlige danskere så hun ikke er alene et så fremmed sted. (Deres datter er under 5 år og manden og barnet kan derfor ikke være hos hende hele tiden indtil de kan komme retur til Danmark).
  Ja, det er en lidt anerledes forespørgsel jeg har, men ved simpelthen ikke hvordan jeg ellers skal hjælpe hende! Hun er på Sitimaj Hospital (synes jeg hn sagde det hed).
  Venlig hilsen en anden udenlands dansker (Texas;-)
  Britta

  • Hej Britta,
   Der er ikke nogen dansk sømandskirke (endnu). Der kommer dog snart en dansk præst, men først om 14 dage.
   Jeg har i et andet regi (en skandinavisk forening) fået en email fra din venindes mand, og lige umiddelbart ved jeg ikke, hvad jeg kan gøre, men jeg har rundsendt budskabet til en snæver kreds. Måske er der nogle i nærheden af hospitalet, der kan hjælpe.
   Jeg er i al fald i kontakt med ham og ser, om vi kan finde ud af noget.
   Hilsen, Robert

   • Takker, jeg hørte også fra Peter han havde haft kontakt til dig og at der havde været et par stykker ude hos dem! Stort tak for hjælpen!
    Man er jo lidt på herrens mark når man er i udlandet og sådan noget sker – og tager gerne fat i den “første den bedste”;-)
    Venligst,
    Britta

    • Hej Britta,
     Vi/jeg har fået mange emails fra folk, og der er nok yderligere to (danskere) i Bangkok, der kan aflaste.
     Jeg har skrevet til ham og spurgt, hvordan jeg kan/må formidle kontakten.
     Hilsen, Robert

 6. hej Robert jeg spiller petanque og kun godt tænker mig og flytte til tailland , derfor vil jeg spørg hvis man kan laver der med en indkomst på 6000 kroner tak

  • Hej Bo,
   Man kan godt leve her for 6.000 kroner, men det bliver meget stramt, især hvis der også skal betales for sygeforsikring og en enkelt hjemrejse om året, herunder for omkostninger undervejs på ferien i Danmark.
   Hvis du bor i provinsen i en mindre, prisvenlig bolig, så kan det hænge sammen, især hvis du ikke benytter aircon.
   Dertil kommer, hvis du får/har en kæreste.
   Men hvis du vil, så kan det lade sig gøre.
   Hilsen, Robert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *