Vejret

Thailand, Laos, Cambodia og Burma er relativt store lande og langt større end Danmark (hvis man ikke medregner Rigsfællesskabet). Vejret i Danmark bærer derfor præg af, at vejret til en vis grad er det samme i hele Danmark; og når man tænker på, at der er mere end 1.500 kilometers kørsel fra den nordligste provins til den sydligste provins i Thailand, hvilket mere eller mindre svarer til afstanden mellem København og Torino i Italien, så giver det sig selv, at der må være stor forskel på vejret i forhold til ord, syd, øst og vest i de sydasiatiske lande.

Regnvejr (især regntiden)

Den næste “misforståelse” om vejret i Thailand er ofte, at metrologer udpeger den værste forudsigelse eller observation. Det er også ganske udemærket i Danmark, for når det regner i Danmark, så regner det ofte hele dagen.

Det tropiske klima er dog anerledes, fordi regnen tit er kortvarig, men voldsom. Så et regnvejrs-ikon i vejrudsigten for Thailand kan betyde regn i 10 minutter. Dog kan det ske, men det er yderst sjældent, at folk får hele deres ferie ødelagt.

Bemærk, at landenes størrelser også gør, at regntiden falder en smule forskellig fra region til region, men i Thailand er september nok den værste måned.

Kulden (den kolde tid)

Turister tror ofte, at der er varmt i Sydøstasien, men især i Nordthailand (herunder i bjergene), Nordburma og Laos kan det blive småkoldt. Selv små 10-15 grader er faktisk koldt, hvis du ikke har en trøje med, og det er især koldt indendørs, fordi der ikke er varmeapparater.

Selvom vejret i Thailand generelt er varmt, så kan der om “vinteren” været køligt i nord og især i bjergene.

Varmen (især den varme tid)

En dansk solcreme er altså ikke nok, hvis man absolut skal solbade, når solen står højest, og en parasol er ikke altid nok, hvis solen reflekteres af havet. Der skal derfor en høj faktor til, og de kan købes i Thailand. Dog skal man stadig passe på med solbadning, hvis man ikke ligefrem hælder en hel tube ud over sig selv efter hver tur i havet. Man skal især passe på børn, og det gælder i mange forhold omkring vejret i Thailand.

Varmen kan også være barsk for hovedet, hvis man ikke er vant til den og ikke har en eller anden slags “hat” på. Mindre børn bør i al fald have en kasket på, hvis de går under solen, ligesom man skal være opmærksom på, om de får vand nok.

Se hvordan vejret er i Thailand via dette link: www.tmd.go.th/en/province.php?id=37➚.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *