Hovedpinepiller i Thailand og andre smertestillende piller

Hvor køber man hovedpinepiller i Thailand? De fleste opfatter hovedpinepiller som noget helt naturligt, som man næsten kan købe på lige fod med andre specialvarer. Det gælder i særlig grad efter den slags håndkøbsmedicin er blevet liberaliseret i Danmark. Men der er visse forskelle, når du er ude og rejse.

Hvad skal du vælge ved behov for hovedpinepiller i Thailand

Man kan købe hovedpinepiller i Thailand mange steder såsom i en 7-Eleven, men nogle mennesker får ikke megen hjælp af disse piller, mens andre nemt klarer sig.

I Danmark benytter vi i især:

  • Ibuprofen (Ipren og Ibumax)
  • Paracetamol (Panodil, Pamol og Arax Extra)
  • Acetylsalicylsyre (såsom Kodimagnyl og Treo)

I Thailand kan du ikke købe for eksempel Panodil eller Kodimagnyl, men der er hjælp at hente, hvis du ikke får tilstrækkelig hjælp af hovedpinepillerne fra 7-Eleven. Der ligger nemlig et apotek på hvert gadehjørne, og det kaldes “farmacy” på engelsk. Det ord kende de fleste thaiere. Her kan du købe hovedpinepiller i Thailand.

Et “farmacy” er et autoriseret apotek, som drives af en farmaceut, men det kan også være søsterens datter, som du møder ved skranken. Du kan ikke købe receptpligtigt medicin, om end landet har nogle andre regler for medicin.

Du kan købe receptpligtigt medicin på et hospital. Det fungerer ved, at du får en konsultation med en relevant læge, og når du betaler for konsultationen, modtager du en seddel, så du kan hente medicinen på hospitalets eget apotek. Konsultationen er billig, mens medicinen er dyr.

Der findes også lægeklinikker, hvor der kan udleveres receptpligtigt medicin. Desuden findes der apoteker, som er kendt for at sælge receptpligtigt medicin uden recept og konsultation. Derudover findes der en række Matas-lignende butikskæder, hvor du kan købe håndkøbsmedicin, herunder hovedpinepiller i Thailand.

Ofte kan man blot spørge efter aspirin ved hovedpine

På engelsk kaldes en hovedpinepille ofte for “aspirin”. Bemærk, at mange thaiere har vanskeligt ved at udtale s’et. Aspirin betyder sådan set bare “acetylsalicylsyre”, som vi kender som Kodimagnyl og Treo. Der findes to former for aspirin, der m kan benyttes, når du leder efter hovedpinepiller i Thailand.

Aspirin er et brand: “Bayer Aspirin”, og det kan du købe på alle apoteker og i alle Matas-lignende butikker, som typisk ligger i et butikscenter. Det koster ikke meget. Du kan også købe et “kopi-produkt”, som indeholder aspirin, altså acetylsalicylsyre, og det koster næsten ingenting. Men her skal du hen på et apotek, altså et såkaldt farmacy.

Det er ikke sikkert, at acetylsalicylsyre er optimalt for dig på længere sigt, og du kan læse mere om de forskellige muligheder i Danmark i denne eksterne artikel: Skal du vælge Panodil, Ipren, Kodimagnyl eller Treo, når du har hovedpine, ledsmerter eller menstruation?

Husk, at du ikke må/kan købe mere end en pakke hovedpinepiller ad gangen i et dansk supermarked. Du kan også vælge at bestille online ved at klikke/trykke her.

Du kan også læse om rejsevaccinationer i denne artikel.

Foto: Melissa Ramirez / Freeimages

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Hovedpinepiller i Thailand og andre smertestillende piller, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *