Leje af bil i Thailand

Der er mange, som vælger at leje bil i for eksempel Spanien, mens knap så mange vælger at leje bil i Thailand. De fleste på ferie i Thailand vælger derimod at leje en lille motorcykel (også kaldet knallert). Det kan der være flere årsager til, hvor den ene måske er, at man sidder i den “forkerte” side af bilen. Den anden, især i Bangkok, kan være den voldsomme trafik. Men det kan godt være en god oplevelse at leje en bil i Thailand, især hvis man er et mindre sted, som for eksempel Phuket, Krabi, Hua Hin, Pattaya & Jomtien, River Kwai eller Chiang Mai, hvor der er masser af ting inden for køreafstand.

Billeje i Thailand

Der er dog nogle ting, som man skal være opmærksom på, samt nogle myter. For det første skal man have en internationalt kørekort, selvom politiet ofte accepeterer et dansk kørekort. Et internationalt kørekort holder i et år og fås samme sted, som det normale kørekort. Det koster omkring 30 kroner og udstedes normalt omgående.

Hvis du stoppes af politiet for en forseelse, så vil de ofte udstede en bøde og inddrage kørekortet. Bøden fungerer som kørekort, indtil du tager til pågældende politistation for at betale bøden, hvorpå du får kørekortet retur. Ofte er politiet mere alternative og beder om et mindre beløb, som de stopper i lommen omgående. Det fører sjældent til noget godt, hvis man begynder at moralisere, og det sparer reelt set en for en masse besvær.

Der findes også en udbredt og sejlivet myte, som siger, at udlændinge altid får skylden for trafikuheld. Det er simpelthen ikke korrekt, men hvis man bærer sig forkert ad, så kan alt jo ske. Det er slet ikke politiets opgave at blande sig i trafikuheld (hvis der ikke er tale om voldsom personskade eller spirituskørsel). I Danmark er det normalt, hvis man ikke kan ordne et uheld i mindelighed, at tilkalde politiet, men i Thailand skal man altid kontakte forsikringsselskabet omgående.

Forsikringsselskabet kommer så inden for en times tid, og det er deres opgave at finde en løsning – og det siger sig selv, at forsikringsselskabet ikke har interesse i, at du får skylden … Forsikringsselskabet fungerer derved som en slags “advokat” for dig – også selvom du har gjort noget dumt. Dette kræver dog, at biludlejningsfirmaet har orden i sagerne, hvilket ikke er sikkert, hvis du lejer en bil af et baggårdsfirma.

Billeje på de førnævnte destinationer, Phuket, Krabi, Hua Hin, Pattaya, River Kwai og Chiang Mai, er for de fleste en god oplevelse, især da man får en helt anden oplevelse af Thailand, når man blot kan kører rundt. Det kan være til en øde strand, en lokal restaurant eller en seværdighed, hvor man hellere vil passe sig selv end hjælpes rundt af en guide.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Leje af bil i Thailand, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *