Bikini og tøj til ferien

Hvis du skal på ferie ved en badestrand eller en swimmingpool i Thailand eller et andet varmt land, så er bikinien eller badebukserne det første, som du smider i i kufferten, men der er flere ting, som du skal tænke på omkring tøj og badetøj, hvilket mange glemmer. Dertil kommer, at du ikke behøver at overfylde din kuffert, for de fleste hoteller har vaskeservice, eller også kan det gøres endnu billigere i en forretning henne på hjørnet.

Bikini og tøj i Thailand

Der er varmt, men er der det?

Folk, der fx rejser til Thailand om vinteren og skal op i Nordthailand, og måske endda op i bjergene, tror, at der er “varmt”. Der er normalt også varmt om dagen, efter danske forhold, og man kan nøjes med en t-shirt eller lignende, men når solen går ned (hvilket sker inden klokken 19.00), så kan der blive koldt.

Der er ikke så koldt, at du måske kan tage din medbragte vinterjakke på (eftersom du rejste fra Danmark om vinteren), så det er godt at have en let sommerjakke, en undertrøje, en trøje eller et sjal med, hvis det bliver småkoldt.

I øvrigt er der ofte skruet helt op for aircon i mange busser, restauranter og lignende i Thailand, hvilket især er et problem for kvinder, hvis fx deres kjole ikke dækker så meget på ryggen og omkring skuldrerne. Men mænd kan også opleve at fryse, særligt i natbusser.

Du skal ikke til fest, men er du sikker?

Ofte tager folk kun det tøj med, som de har brug for, om end de alligevel tager for meget med, men de glemmer et pænt sæt tøj. Det er altid en god ide at tage mindst et pænt sæt tøj med, da man ikke ved, om der sker noget uventet. Det skal naturligvis ikke være et jakkesæt, men et par pæne sko, et par pæne (lange) bukser og en pæn skjorte for mænd, og noget modsvarende for damer.

Altså drop at fylde kufferten med alt sommertøjet i din garderobe, men gør alligevel plads til et pænt sæt tøj; og så kan en masse ting, der fylder, som fx shampoo, solcreme og lignende, nemt købes i de fleste lande, herunder i Thailand.

Badetøj

Mange turister overser fuldstændigt, at badetøj også er tøj, og mange mænd kommer i gammeldags minibadebukser. Vi kan have en tendens til at genbruge vores badetøj år efter år. Det kan derfor være, at du lige skal tjekke badetøjet, inden det ryger ned i kufferten, hvilket måske i større grad gælder for kvinder.

Hvis du gerne vil se smart ud på gaden, hvorfor så ikke se smart ud på stranden. 2-3 moderne bikinier er for det meste nok, hvis du lige kan vaske dem i hånden i håndvasken. Så start med at tjekke moden for bikinier, hvilket fx kan være hos Zalando.dk➚.

Vidste du forresten, at bikinien blev opfundet i 1946➚ af en ingeniør og er opkaldt efter det sted, hvor man afprøvede atomvåben.

Bemærk i øvrigt, at thailandske kvinder normalt ikke benytter bikini, selvom flere og flere unge kvinder gør det. Det betyder ikke, at de ser ned på vesterlandske turister, men det betyder, at man gerne må tage lidt hensyn til den thailandske kultur.

Brug også det lokale tøj, men pas nu på

Ofte kan man supplere sin garderobe med lokalt tøj, og her er en sarong fantastisk smart for kvinder, men også for mænd. Den er især praktisk, hvis du vil spise morgenmad på vej til stranden eller swimmingpolen, da man, som før nævnt, ikke bør vade rundt i badetøj. Det ser generelt ikke pænt ud, hvis der sidder fire voksne i badetøj på en restaurant og spiser morgenmad eller frokost.

Sarongen kan bindes på flere forskellige måder, så den kan bruges i forskellige situationer eller efter humør. Der findes også specielversioner, hvor der er snore i, eller hvor de reelt er en slags bukser. Mænd kan også til en vis grad benytte en sarong, især bukseversionen, men mænd skal passe på med farverne.

Hawaii-farver hører til det thailandske nytår, uagtet det er en sarong eller en skjorte, så det bør både mænd og kvinder undgå i Thailand og de omkringliggende lande. Det ser simpelthen fjollet og kikset ud i Thailand. Generelt bør mænd også undgå alt for markante farver ved valg af sarong, hvis man ikke lige er homoseksuel.

En sarong kan købes i Thailand fra omkring 20 kroner og op til 1.000 kroner (og sikkert endnu mere), men 1.000 kroner er nok i overkanten, hvis den kun er til at dække bikinien eller badebukserne på ferien.

I nabolandet Laos benytter kvinder stadig sarong som nederdel, når de går i skole eller skal besøge en offentlig myndighed, og her er der ikke tale om et billigt stykke stof, hvis man blot har lidt penge. En dansk kvinde bør dog aldrig møde op hos en offentlighed myndighed i Laos eller i Thailand i en sarong …

Afslutningsvist er der lige et billede af, hvordan en kvinde binder sin sarong:

Bind din sarong korrekt

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *