Valg i Thailand i dag

Idag den 23. december 2007, lillejuleaftensdag, er der valg i Thailand – thaiere har stemmepligt, og omkring 40 millioner er omfattet af denne pligt.

Der er to fløje, hvor den ene er Samak Sundaravej (72 år) fra Folkemagtspartiet, der er stråmand for den afsatte primierminister, Thaksin Shinawatra, som blev kuppet af militæret forrige år. Og den anden er Abhisit Vejjajiva (43 år) fra Demokraterne, der er Thailands ældste parti. Abhisit Vejjajiva er både født og opvokset i England – og skolet på Eton og Oxford.

Det formodes, at Folkemagtspartiet får flest stemmer, men at Demokraterne bliver nummer to og indgår en koalition med nogle mindre partier, herunder Puea Pandin Party, Chart Thai Party og Ruam Jai Thai Chart Pattana Party, hvor nogle af disse i øvrigt har tætte forbindelser til militæret. Demokraterne vil da få primierministerposten.

Hvis Folkemagtspartiet derimod får posten som primierminister, må man naturligvis antage, at de vil anklage militæret for militærkuppet, afsættelsen af den forrige primierminister og de efterfølgende retsforfølgelser mod ham. Man må samtidig antage, at militæret vil svare igen med et nyt militærkup.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *