Top 1 på bloggen er Kogal

Man kan vel næppe undre sig, når man kigger på, hvilken søgeord der har bragt folk hertil. Det ene er relateret det kvikke og søde barnebarn af den thailandske konge, hvis navn jeg ikke vil omtale i dette indlæg. Det ville simpelthen være blasfemisk her i Thailand.

Det andet ord er kogal, som jeg har modtalt i et par indlæg om japansk mode. En kogal er en japansk high school student, der har en særlige uniform, som mænd ofte finder tiltrækkende.


Ansvarsfrasigelse & dialog:

I Vesten opfattes ordet “Lolita” i retning af noget umoralsk, ofte med rette, men i denne sammenhæng er der tale om en trend eller mode i Japan og blandt andet i Thailand, som den faktisk udøves af nogle yngre kvinder. Men i modsætning til ordet “Lolita” vil en yngre kvinde i Thailand under normale omstændigheder – og i modsætning til i Vesten – ikke have et aktivt seksualliv.

Der er således tale om en modsætning imellem Vest og Øst, hvor den vestlige pige kan have en mere ærbødig fremtoning, men et aktivt seksualliv; mens den øst-asiatiske pige kan have en mere udfordrende fremtoning, men ikke et før-ægteskabeligt seksualliv.

Det er netop denne modsætning, der gør, at vi – som vesterlændinge i Asien – ofte lægger noget andet i det, vi ser, end det faktisk er. Og det er også denne modsætning, som i denne sammenhæng kom helt bag på mig…

Med venlig hilsen,
Robert Kronberg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *