Thailand kun for ludere og lommetyve?

Jeg læste engang en artikel, der forklarede om danskere, som flytter til udlandet, at folk, der flytter til Frankrig, kan lide ost og rødvin, folk, der flytter til Spanien, kan lide sol og varme, og folk, der flytter til Thailand, kan lide kvinder. Nu tror jeg, at de fleste mænd kan lide kvinder, men det var ikke det, der stod mellem linierne.

Men betyder det, at ferie i Thailand kun er for mænd, der vil købe billig sex, eller at det kun er mænd, som ikke kan få danske kvinder, der rejser til Thailand?

Der er ingen regel uden en undtagelse, så naturligvis er der vesterlandske og andre udenlandske mænd i Thailand, der alene er i landet for at købe sex, og ingen er blind for, at udbudet af sex-arbejdere er ret stort i Thailand og endda større og mere udbredt, end mange tror; men det er alligevel en så lille del af Thailand, at det svarer til at sige, at Christiania er repræsentativt for danmark.

Det gør det heller ikke nemmere, at Ekstra Blandet ofte slår thailandske prostituerede stort op i deres avis, hvor de i øvrigt selv lever af at sælge annoncer til bodeller, herunder med thai-piger.

Jeg spiste en gang middag på Sukhumwit Road i Bangkok sammen med to præster fra Danmark, hvor den ene sagde, at de havde forventet at se en masse prostituerede, men havde ingen set. Jeg forklarede dem, at det er ikke ser så vildt ud, som mange tror, men at pigerne faktisk er lige omkring hjørnet. Moralen er, at mange forestillinger om Thailand alene er oppe i hovedet.

Nogen kan så finde på at tage til fx Syd- eller Mellemamerika, da det lyder mere eksotisk, og da prostitutionen ikke er så opreklameret, men det er nok en sandhed med modifikationer, da jeg ikke kan tro, at prostitution er specielt meget mindre udbredt der. Dog er den visse steder mindre synlig for den nordeuropæiske turist, fordi det er dyrere at flyve dertil end til Thailand og derved er den måske mindre synlig på de nordeuropæiske turiststeder.

Dertil kommer, og ikke at forglemme, de mange gigoloer (mænd, der servicerer kvinder) på visse sydeuropæiske destinationer og nogen steder i Afrika. Da jeg var barn og var i Tunesien med Spies, da så jeg mange gå rundt blandt Hr og Fru Danmark, men de var mindre tydelige end de prostituerede kvinder i Thailand, der nogen steder står og råber ude på gaden, men det gør skrædderne og Tuk Tuk-chaufførerne jo også.

Den næsten værste fordom både blandt almindelige turister og nye sex-turister er den, hvor folk tror, at alle piger i Thailand kan købes, herunder især øl-pigerne (beer promoters) og andre letpåklældte piger – det er altså ikke tilfældet. Det er blot almindelige kvinder, der går klædt efter de varme forhold, om end deres forældre måske ikke er helt vilde med, at deres døtre viser meget hud.

Der er faktisk mange destinationer i Thailand, hvor det stor set er umuligt at finde en prostitueret, så hvis man er til det helt eksotiske og ganske tropiske, så er der ingen undskylding for at fravælge Thailand, men vil man til lidt større destinationer, så er der kvinder, men det er en sølle fordom at udråbe dem til prostituerede, blot fordi de er thailændere.

Hvis man helt vil undgå de arbejdende piger, så skal nedre Sukhumwit Road i Bangkok (de lave soi-numere) måske undgåes, Pattaya (især Pattaya Roads-delen) og Patong Beach på Phuket samt måske de største og mest berømte strande på Koh Chang (White Sand Beach) og på Koh Samui (Chaweng Beach), om end Chang og Samui ikke er de vildeste steder. Når det er sagt, så ser øjenene jo kun det, som øjnene vil se.

Alternativet er at tage til et af nabolandende til Thailand som Laos eller Burma, hvor der er nogle skrappe love. Loven i Laos, og så vidt jeg ved også i Burma, er, at lokale kvinder slet ikke må være i en-rum med en vesterlandsk mand, og at de skal have politiets tilladelse til at blive gift med en vesterlænding. Det giver nogle naturlige begrænsninger.

Altså har Thailand så meget andet at byde på, og det kan nemt kombineres med Burma og især Laos, hvor man kan rejse ind og ud ad mange grænser, men indrømmet, Thailand har sex-arbejdere, ligesom København har, men de er jo også mennesker.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.1/10 (7 votes cast)
Thailand kun for ludere og lommetyve?, 8.1 out of 10 based on 7 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *