Sporløs i Thailand – Panida – Fædrerne

Jeg har lige set Sporløs 6/7, der atter er i Thailand, og hvor hovedpersonen denne gang er den sympatiske Panida, der er 22 år og er fra Thailand. Programmet eller rettere baggrunden var lidt anderledes denne gang, da hovedpersonen ikke har haft det godt under sin opvækst, og da hovedpersonen boede en del år hos sin mor i Danmark.

Moderen har givet en række oplysning om, hvorfor hun forlod faderen og hastigt flyttede til Danmark, og faderen giver nu en anden, men i Danmark gik det op i spil (en del thai-kvinder har faktisk ludomani), hvilket ender med, at Panida kommer i familiepleje. Der får hun det godt, men hun sidder dog og spekulere på, hvor hendes far er.

Jeg har tænkt på det før, for hvad er det, som sker, når en thailandsk mor flytter til Danmark og tager barnet med, som mister kontakten med faderen?

Hvis vi skal være helt ærlige, så står der ofte ting og sager på spil, når en thai-kvinder finder en dansk mand, eller en anden vesterlænding, og dertil kommer kommunikationsproblemet, så jeg tror, at kvinden ofte fortæller sin nye danske mand en noget anderledes historie – og samme historie får barnet.

Er Thai-fædre ligeglade
Man får ofte den fornemmelse, at alle thai-mænd er ligeglade med deres børn, men er det nu den fulde sandhed, om end det er det nogen gange. Hvilken ret har en thai-mor og sin nye danske mand til at kappen forbindelsen til barnets far? Bør man ikke opretholde en vis forbindelse, så barnet selv kan tage stilling, når barnet bliver voksen.

Jo, jeg kender godt historierne om thai-kvinder, der fx er gift med danske mænd, og som sender penge til deres eks-mand, og jeg kender også de historier, hvor kvinden reelt ikke har brudt forholdet med sin thailandsk mand, men det kan vel ikke altid være sådan. Dog forstår jeg godt, at der opstår en vis usikkerhed hos den nye danske mand – mænd har vel altid en vis usikkerhed over for deres kones tidligere ægtefælle.

Okay, det sker ofte i forbindelse med familiesammenføring af barnet, at man skal benytte en underskrift fra barnets far, og i den forbindelse sker det, at faderen vil have penge for det – det kan naturligvis virke noget forunderligt, og det medføre ikke, at den danske mand får den helt store respekt for eksmanden. Men det sker også, at thai-kvinden slet ikke giver den fulde sandhed om disse penge – måske tager hun halvdelen selv, eller det hele…

Hvad sker der
Det er i det hele taget vanskeligt at vide, hvad der reelt sker, hvis man ikke kan tale Thai, og hvis kvindens engelske (og/eller danske) er begrænset.

Det er vankeligt at sige, hvad en dansk mand bør gøre, især når han også begynder at knytte sig til barnet – og føler, at han skal betale det hele, mens faderen slet ikke betaler, men måske kun modtager.

Men lad os lige tage den en gang til, uagtet om det er faderen eller moderen, der har brudt forholdet, for er det korrekt, at faderen ikke vil se sit barn? Er det 100% korrekt, og i Panidas tilfælde i Sporløs, tænker jeg, at moderen også spillede kort i Thailand, når hun gør det i Danmark – ludomaner er vanskelige at stole på.

Og lad også sige, at moderen ikke tilllader faderen at se barnet, så kan faderen intet stille op (hvis han ikke har penge til retsager osv), og hvis han gerne vil se sit barn, men ikke må, så kan jeg da godt forstå, at han bliver sur i betrækket, når han pludselig bliver bedt om at skrive under på, at barnet må forlade Thailand, og derfor beder om penge i raseri eller frustration.

Jeg synes på baggrund af Panidas historie, at alle danske mænd, der har en steddatter med sin thai-kone, herunder mig, bør overveje, hvordan man kan sikre, at barnet altid vil kunne finde sin far, hvis faderen ønsker det, og hvis barnet får den tanke.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sporløs i Thailand - Panida - Fædrerne, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *