Rejsevejledning Thailand, terror og bomber

Rejsevejledning Thailand: “Turist- og feriecentre, herunder badesteder, i Thailand kan være blandt de mulige mål. De thailandske myndigheder har forstærket sikkerhedsberedskabet i disse områder. Danskere i Thailand bør udvise stor agtpågivenhed,” skriver Udenrigsministeriets Rejsevejledning.

Terror-angreb kan ske alle steder, i Jerusalem, New York og København, men typisk sker det steder, man ikke forventer. Bali og New York var ikke forventet.

Kan badesteder i Thailand så være særlige mål? Nej – og ja, for der findes ingen garantier i, men muslimerne i Sydthailand har befolkningen, pressen og USA på sin side. Det er især hændelsen med de mange, som døde i politiets varetægt, der presser på. 74, eller var det 76, døde under transporten til fængslet, fordi de første i hver lastbil blev lagt på gulvet med hoved nedad, og så blev der lagt endnu en lag fanger overpå, og igen et nyt lag osv. Og det er ikke den eneste hændelse…

Der er tre slags ballademagere i Sydthailand, som helt korrekt er i det DYBE Sydthailand. Det er mafia, uorganiserede muslimske rebeller og oprørsbevægelser. Mafiaen udnytter bare situationen og er ikke en trussel (imod turister). De muslimske rebeller er unge ballademagere, som afreagerer på ganske brutal vis, men de vil aldrig røre en turist – og ingen turister kommer alligevel i det dybe Sydthailand.

Den sidste gruppe er de “rigtige” muslimske oprørere, og de ønsker ikke, at verdenspressen, USA og alle andre tager parti for PM Taksin, især ikke nu, hvor der snart er valg. Går en bombe (uden for det dybe Sydthailand), så mister de al sympati.

Jamen, hvad med Osama bin Laden? Lige før det amerikanske præsidentvalg talte han imod George W. Bush, men med modsat resultat, så Bush fik folks sympati. Er bin Laden dum? Nej, man må formode, at bin Laden benyttede ”omvendt psykologi” og talte imod Bush, fordi det er i bin Ladens interesse, at Bush er præsident. Jo mere modstand bin Laden har, jo mere berettigelse har hans kamp imod Vesten og USA.

Så kan man alligevel godt forestille sig, at der sker et bombe-angreb i Bangkok eller på et badested for turister, hvis de thailandske muslimske oprører anvender omvendt psykologi? Nej, for de thailandske muslimer og de internationale muslimske terror-organisationer har to helt forskellige formål.

De internationale muslimske terrorister kæmper en global og tidsløs hellig krig for overherrerdømmet, og totalt kaos vil hjælpe dem mere, end ro, orden og dialog. De thailandske muslimske oprører har derimod en helt lokalt mål. De ønsker bare, at deres børn kan blive undervist på deres modersmål (som ikke er Thai), at de bliver anerkendt som thailændere (Thailand er buddhistisk), og at de har samme rettigheder og muligheder, som enhver anden thailænder i Thailand.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *