Rejse hen i Thailand som yngre veninder (5)

Hvor skal man rejse hen i Thailand, hvis man er en lille gruppe yngre eller unge piger på fx 2-5 personer? Man kan naturligvis finde den billigeste pakkerejse og sidde 14 dage på en badestrand, men jeg fornemmer, at yngre kvinder ofte ønsker at komme lidt nærmere det “rigtige” Thailand og ikke vil sidde på en badestrand i hele ferien.

Det første, som jeg vil foreslå, er at tage et smut op til Laos, når man alligevel er så tæt på, for i Laos oplever man stadig lidt, hvordan Thailand var engang – bortset fra den franske indflydelse, der er i Laos, og som ikke er i Thailand, men den har faktisk sin charme.

Denne restaurant v/floden i Vientiane er desværre revet ned (dårligt billede)

Vientiane, der er hovedstaden, er faktisk så lille, at man næsten tror, at man er i en landsby – dog er der en hel del små og hyggelige restauranter, men det er jo kun en fordel. I Vientien ser man stort set heller ikke prostitution, da det er strengt forbudt, så der er ingen blinkende pigebarer her og der.

Du kan læse mere om Vientiane på: http://wikitravel.org/en/Vientiane

Der er flere måder at rejse fra Thailand til Vientiane på, og det kan ske med tog, bus eller fly, men jeg vil holde mig til tre rejseruter. Dog vil jeg anbefale, at man rejser i “ring”, dvs. ikke på samme måde tilbage, som man rejste til Laos, altså mest for afvekslingens skyld.

1) Den ene måde er den hurtige, og det er blot at rejse fra Bankok til Vientiane, og herpå retur igen, hvor man måske kan vælge fly retur, men det koster lidt ekstra.

2) Den anden måde er den lidt større, hvor man først tager bussen til Mukdahan i Thailand, og måske er der en dags tids, og så tager over grænsen til Savannakhet i Laos. Herpå kan man tage en bus til Vientiane, når man har lyst.

Læs om Mukdahan (og Savannakhet) på: http://wikitravel.org/en/Mukdahan

En “færge” langs Mekong-floden ved Sainyabuli-provinsen i Laos

3) Den tredje måde, der er ret klassisk, er, at rejse til Chiang Mai i Nordthailand, der også er en oplevelse, og senere rejse videre til Chiang Kong, der er en meget lille by. På den anden side af grænsen (floden) ligger Huay Xai. Her kan man finde en slow boat, der sejler ad Mekong-floden fra Huay Xai til Luang Prakbang. Man overnattter typisk i et gæstehus undervejs.

Munke i Luang Prabang

Luang Prabang er ganske speciel og er den gamle hovedstad i Laos. Det er nok det bedste sted at besøge i Laos og den bedste kombination af autentisk, kolonistil og turistvenlig.

Herefter kan man tage en bus til Vientiane – eller man kan tage et stop i Viang Veng, der bl.a. er berømt for sine landskaber og “sejlture” i traktor-dækslanger.

Læs mere om Chiang Kong (og Huay Xai) på: http://wikitravel.org/en/Chiang_Khong
Og om Luang Prabang på: http://wikitravel.org/en/Luang_Prabang
Samt om Vang Vieng på: http://wikitravel.org/en/Vang_Vieng

Efter denne tur kan man lige tage et par dage i Bangkok (igen), hvis man ikke har valgt at flyve direkte videre til Krabi eller Phuket.

Koh Samet er en lille “sand-ø”, der er “tæt” på Bangkok, men desværre er hotellerne ikke helt billige. Her er masse af sandstrande, og der er mulighed for besøge de mange forskellige restauranter på øen.

En strand på Koh Chang

Alternativt, hvis I har mod på en noget længere tur i bus eller minibus, kan I tage til Koh Chang, der nok er det tættest, som man kan komme en “jungle-ø” (man kan også flyve). Måske kan I vælge White Sand Beach, som er den mest populære.

Find de øvrige artikler i denne serie via Rejse hvorhen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Rejse hen i Thailand som yngre veninder (5), 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *