Rejse hen i Thailand som yngre par (3)

Det er tredje artikel i serienen om, hvor man skal rejse hen i Thailand, og denne gang er det for yngre par, dvs. yngre kæreste- eller ægtepar, der endnu ikke har fået børn eller er nået til den alder, hvor de fleste har fået børn.

Det er en vanskelig målgruppe, fordi alle døre er åbne, og der er ingen begrænsninger. Jeg vælger derfor at gøre lige netop dette til mit fokus. Fokus er dermed ikke en charterferie til Phuket, for det kan alle gøre.

En strand på Koh Mak

Thailand Bugten Øst
I den alder er ø-hopping oplagt, hvor man ser lidt af det hele, men også skal sejle en del i små både og måske også køre en i mere primitive køretøjer. Det mest oplagte sted er nok den store ø, Koh Chang, tæt på Cambodia, og så to-tre af de omkringliggende småøer.

Her er det nok de lidt primitive øer, Koh Kood og Koh Maak, der er velegnede, men det afhænger af årstid og altid af logistik, for man kan ikke bare sejle, som man vil (eller rettere, det kan man godt, hvis man vil betale mange penge). Man bør slutte sin ø-hopping med flere dage på hoved-øen, Koh Chang, så man kan få slappet af.

Man bør i det hele taget altid afslutte sin rejse med minimum fem dage på en god og veludviklet badedestination.

Thailand Bugten Vest

Regnbue på Samui

En anden mulighed på den modsatte side af Thailand Bugten er at starte på fastlandet i Chumphon, og så tage til Koh Tao, herefter til Koh Pha Ngan, og derpå afslutte på den større ø, Koh Samui.

Mange springer dog Koh Tao over, men det er synd, for øen er ikke kun til unge dykkere (og det er en lang sejltur, hvis man springer Tao over). Den har faktisk nogle dejlige laguner og nogle spændende hoteller.

Bemærk at de fleste øer, hvor der kommer turister, kan have både en “hovedstad” og en hoved-turistdestination, og disse kan ligge “langt” fra hinande. Hoved-turistdestinationen er ofte, men ikke altid, der, hvor færgerne ligger til. Det er smag og behag, om man helst vil være i selve turistområdet, hvor der måske er flere restauranter og lignende, eller om man vil være helt isoleret på et resort, altså hvor der intet er, udover resortet.

Andaman-havet

Klipper på Phi Phi

Man kan også vælge en ø-hopping, hvor alle øerne er mere udviklede, og hvor der er mere masseturisme, og da kan man starte på fastlandet på Railay Beach i Krabi, der ligge ved Andaman-havet. Railay Beach virker dog som en ø, da man som udgangpunkt kun kan komme dertil i long tail-båd. Stranden er omringet af bjerge, men man kan nemt tage et smut med long tail-båd til Ao Nang Beach, der er mere by-agtigt.

Når man rejser videre til fx Koh Lanta, så bliver man hentet direkte på stranden på Railay. Derpå kan man tage videre til Koh Phi Phi. Man skal prøve at sejle lidt rundt om Phi Phi i en long tail-både, da øen er meget, meget smuk. Efter Phi Phi sejler man til Koh Phuket og afslutter ferien med mindst fem dage, måske på Kata eller Karon Beach. Man kan flyve til Krabi og fra Phuket.

Andaman-havet Alternativ
Der er også nogle, der vælger alternative øer i samme område, som fx Koh Lipe, Koh Ngai og måske slutte af med Koh Lanta. Nogle af disse øer kan dog være meget øde, og måske for øde for yngre mennesker…

Find de øvrige artikler i denne serie via Rejse hvorhen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Rejse hen i Thailand som yngre par (3), 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *