Rejse hen i Thailand som ældre par (2)

Dette er anden artikel i serien om, hvor man kan rejse hen i Thailand ift. ens aldersgruppe. Denne gang drejer det sig om pensionerede ægtepar, men jeg vil stadig ikke nævne alder som sådan, om end det jo både kan være 67 og 100 år.

Fiskerhavn i Takiab i Hua Hin

Jeg har ikke selv prøvet at være i den alder, så jeg kan ikke tale om egen erfaring, men det virker, som Hua Hin tiltrækker mange seniorborgere, der enten er på ferierejse eller ligefrem har købt egen feriebolig i byen eller i lokalområdet.

Udsigt over Hua Hin

Selvom Hua Hin ikke er specielt dyrt, så er der også en tendens til, at folk, der ikke mangler penge, vælger Hua Hin.Jeg skal ikke sige, hvorfor det forholder sig sådan, men Hua Hin er en lille og kompakt by, hvor også det thailandske kongehus har et “sommerhus”.

Desuden er Hua Hin nok en af de første badebyer i Thailand. Prostitutionen er heller ikke så udbredt, men er mest gemt væk i en lille søvnig sidegade i Hua Hin, og det er i det hele taget en stille by, men med en masse restauranter.

Jeg tror, at man enten skal bo inde i selv Hua Hin, altså så man kan komme downtown uden at skulle køre/gå på “landevejen”, eller også skal man bo i Takiab-området tæt på vandet. Der er stranden lidt bedre, og vejen til downtown Hua Hin er blevet god, men man skal have en taxa hver gang.

Stranden i Cha-am

En anden, men overset mulighed er Cha-am, der ligger lige før Hua Hin, når man kommer fra Bangkok. Rejsebrancen har en tendens til at kalde en del af Cha-am for Hua Hin, men det er en anden provins

Rejsebrancen fik nok introduceret Cha-am, før den var nok udviklet, så mange er blevet skuffede, men i dag er der blevet meget, meget bedre, og stranden er også mange gange bedre. Men der er ikke en by, som vi forstår en by, i Cha-am.

Phuket er en traditionel oplagt mulighed, da man nemt kan komme derned, men det er en klippeø, og det er nok også ved at være et hektisk område (det er formentlig ikke Patpong Beach, der skal vælges).

Alternativt er der Ao Nang Beach i Krabi-provinsen, der også ligger ud til Andaman-havet.

Bangkok er for alle, men nok kun i 2-3 dage.

En byport ind til Chiang Mai by

Hvis man ikke har været i Nordthailand, så vil en flyvetur til Chiang Mai i Nordthailand ligeledes være interessant i nogle dage, hvor man bør bo downtown, altså inde for bymurerne, eller lige uden for muren.

Så kan man nemt gå rundt i byen, der også er en rigtigt by, som vi forstår byer. Restauranterne er i øvrigt er usædvanlige billige, men gode. Souvenirs er nok lidt dyrere end i Bangkok.

Der  er også mange udflugtsmuligheder, som fx templet på Doi Suthep-bjerget lige ved siden af Hua Hin.

Kongeslottet på toppen af bjerget i Chang Mai med udsigt over byen

Find de øvrige artikler i denne serie via Rejse hvorhen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Rejse hen i Thailand som ældre par (2), 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *