Phuket politi og danske kanoner

Wild Kingdom Tours skriver: “Efter endt rundvisning på politigården [i Phuket] og i fængselet samt gode informationer af selveste Politikommissær Paween Pongsirin, øjnede gruppen nogle gamle kanoner, der lå på jorden overgroet af ukrudt.

Stor var forbavselsen, da man opdagede at kanoerne havde Christians VII monogram støbt oven på løbet.”

Ja, det må være en kanon udflugt.

“Denne type kanoner tilhører våbensystemet fra 1766, kaldet Prins Karl af Hessen. Systemet ”Prins Karl af Hessen” var leder af de danske artilleri styrker fra 1769 til 1799. I alt blev der fremstillet 208 af disse kanoner. Det antages at de danske kanoner blev flyttet til Phuket, sidst i 1700-tallet som forsvar mod angribere.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Kommentarer

Phuket politi og danske kanoner — 2 kommentarer

 1. Ja, det mener jeg, for der er vist lavet en artikel før, som kommenterer den sammenhæng, men jeg kan ikke finde den, når jeg søger efter den. Jeg kan heller ikke huske, om pågældende artikel er på dansk eller engelsk.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Jeg har tidligere set det med kanoner i Thailand.
  Men ikke hæftet mig yderligere ved det.
  Jeg er jo ikke undersøger.
  I dag i helt anden anledning kom jeg på at vise dem til en bekendt
  I søgningen rendte jeg over denne side:

  http://www.netpublikationer.dk/um/4165/html/printerversion_chapter08.htm
  her kan man i dokumentet se at i 1770 solgte Danmark et antal kanoner til Thailands flåde.
  Kan det være i denne sammenhæng at det er havnet der?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *