I Thailand tager ting den tid ting tager

Jeg ved ikke hvorfor, men i Thailand tager ting tid, og man bliver selv et offer for det, især hvis man bliver vant til, at andre skal gøre ting for een. Jeg husker ikke, hvornår jeg sidst har skiftet en pære, vasket op eller redt seng, eller lavet mad for den sags skyld. Det er så billigt at lade andre gøre det, og dertil kommer, at det ser fjollet ud, når man selv gør det.

Dog købte jeg i min anden lejlighed i Thailand en stige, men til stor forundring for bygningens personale. Formålet var at skifte en pære, men jeg lærte snart, at det er langt nemmere blot at fortælle i receptionen, at der er gået en pære.

Dog tager ting tid – fx fik jeg kun en nøgle, da jeg flyttede ind i min nuværende lejlighed, så gennem et år delte jeg, min daværende forlovende og maiden denne nøgle ved at udveksle den via vagterne i bygningen. Men en dag tog jeg mig sammem og spurgte i receptionen, om jeg kunne få to ekstra nøgler. 40 baht var svaret. Jeg nikkede, og da jeg kom hjem, gav vagten mig de to ekstra nøgler samt den oprindelige.

Nu laver jeg som sagt næsten aldrig mad, eftersom man blot kan købe det på gaden for 40 baht, eller også kan man bare gå på restaurant. Desuden spiser jeg mest Thai-mad, hvor man hverken bruger salt eller pepper. Dog har jeg manglet pepper til fx en tomat, et æg eller lignende. Man kan i øvrigt ikke købe pepper ret mange steder, men det forefindes i de fleste supermarkeder (eller rettere hypermarkeder), hvor jeg sjældent kommer, om end jeg kommer et par gange om året – det er ligesom at tage på udflugt. Og nu efter 7 år har jeg fået mig taget sammen til at købe pepper…

Dertil kommer, at jeg også for første gang i 7 år, fik set en hel dansk film i går. En ny Far til fire-film, der handlede om Krageholm på Fyn.

Så nu går det rigtigt godt og er næsten helt dansk, idet jeg både har set en dansk film, har pepper og ekstra nøgler.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *