I dag blev jeg gift

I dag blev jeg gift, og det er noget bøvlet for en dansker at blive gift med en laot i Thailand. En af årsagerne er, at det er kriminelt i Laos, hvis en mand er alene på et værelse med en laotisk kvinde, som han ikke er gift med. Det er kriminelt for begge parter.

Et ældre billede af konen

Oprindeligt troede jeg, at denne lov blot var til at hindre prostitution, men da jeg med min forrige laotiske kæreste rejste dybt ind i Laos inde bag bjergene sammen med hendes mor, så blev vi begge to anholdt af fem politibetjente, der dukkede op i mørket, mens jeg sad i familiens hus, sammen med hele familien.

Så det er reelt, men denne historie må komme en anden dag.

Vi har derfor kæmpet en kamp med først at få statsborgerskab til min søn, et eller andet sted i verden, og først i Laos, og det lykkedes, da min kone opgav “ukendt far” i Laos. Dog fik han lov til at få et udenlandsk navn “Frderik” (det er ikke en stavefejl fra min side).

Herefter har vi kæmpet en kamp med at få politiets tilladelse til at blive gift, og uden at betale en bøde (eller korruption), men det lykkedes for svigermor at få orden på de ting, hvorpå bunker af papir ankom fra Laos, herunder fra politiet og fra myndighederne, der oplyste, at forældrerne også havde givet tilladelse (hun er altså 30 år). Nå ja, svigerfar er tidligere politibetjent, så det hjælper lidt.

På den laotiske ambassade i Bangkok ville de pludseligt også se min straffeattest, da de ikke ville legalisere papirerne, hvis jeg var kriminel. Nuvel, det er ganske nemt at bestille en straffeattest fra Danmark som udenlandsdansker, så den fik de da bare.

Så efter en masse bøvl i løbet af de sidste to år og endnu mere papirrod, accepterede et thailandsk distrikskontor i dag, at vi kunne blive gift, men vi skulle sidde i tre timer foran to embedsmænd, der spurgte en masse og roddede rundt med papirer, som de hele tiden udvekslede med hinanden, mens de ivrigt tastede ind på deres computer.

Normalt tager det vel 10 minutter, men det var heldigt, at der ikke kom andre for at blive gift, for så havde de skulle sidde i lang tid og vente. 

Og så fik vi vores vielsesattest, der også kan gøre vor søn til dansk statsborger. Eller rettere, det er næste ting…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *