Hvor er downtown Bangkok?

I modsætning til vestlige lande har mange asiatiske lande, herunder Thailand, ikke et defirnerbart centrum, som kan kaldes downtown (indre by), men ikke desto mindre er der et område, som kan afgrænsen, hvilket jeg således vil prøve:

Man starter med at sætte en prik på Bangkok-provinsens og Thailands officielle midtpunkt, der, i modsætning til hvad de fleste tror, ikke er kongepaladset, men en fallos, der står på den modsatte side af et gadekryds i forhold til kongepaladset. Her er den berømte backpackergade, Khao San Road, tæt på.

Derpå en prik på parlamentet og en på Victory Monument, der er tæt på. Victory Monument kan naturligvis ikke overses og består af en kæmpestor rundkørsel, ligesom det nye Airport Link og SkyTrain mødes på Phaya Thai, der ligger et stedkast fra Victory Monument. I dette område findes der ikke mange udlændinge, om end det “berømte” Asia Hotel ligger her.

Derpå tager vi ned ad Phaya Thai Road og sætter en prik på Siam Square, hvor MBK er tæt på.

Og så ud ad den store gade (i modsat retning af kongepaladset), indtil den skifter navn til Sukhumvit Road, mere præcist til Nana Station på Sukhumvit Road, og der sættes atter en på Asok Station på Sukhumvit Road, samt en trejde på Phrom Phong Station på Sukhumvit Road. Det kan diskuteres, hvor disse prikker skal være sådan helt nødagtigt, men store dele af Sukhumvit-området er kendt for at være et turistområde.

Så tager vi nedad til Silom-område og sætter en prik ved Sala Daeng Station på Silom Road, der ligger mellem natmarkedet Patpong og Lumpini Natmarkedet. Sala Daeng er også et turstområde. Vi sætter endnu en prik tæt på, men denne gang på Saphan Taksin Stationen på Sathon Road ude ved floden. Sathon-området er mere kendt som et forretningområde (for kontorbygninger).

Derpå laver vi en ring, som omkranser alle disse prikker, og så har vi nok det tætteste, som kan kaldes downtown Bangkok, men ikke desto mindre er det et temmeligt stort område, hvor det kan tage timer i en taxa i myldertiden at komme fra A til B, men heldigvis kan man blot tage SkyTrain (som dog ikke kører til kongepaladset, men Metroens endestation, Hua Lumphon, er tættere på).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *