Er Thailand et af de bedste ferielande

Det er et spørgsmål om smag og behag samt ens pengepung eller budget, der afgør, hvor det er bedst at holde ferie, men man kommer alligevel ikke uden om Thailand. Og hvis man vil have lidt mere end “blot” Thailand, så er der mange muligheder for at kombinere Thailand med Laos, Cambodia, Burma og Vietnam, samt Filippinerne. Her er det igen temperament, der gør forskellen.

På vej ind til paladset i Bangkok

Hvad er så det specielle ved Thailand, vil mange spørge med henvisning til et eller andet land?

Billig ferie
Der er tre faktorer, som jeg vil starte med at fremhæve. Og den ene er, at det er relativt billigt at flyve herud, hvis man er opmærksom og fleksibel. Det er naturligvis dyrere end at tage en bus til Spanien, men til gengæld er hotellerne i Thailand nok blandt de billigeste i verden, altså når vi taler om hoteller med rimelige værelser. Desuden er mad og drikke billigt, om end øl og vin ikke er specielt billigt i Thailand.

Mange vil måske tænke, at det er lidt småborgerligt at rejse til Thailand, men så er det jo, at man kan kombinere rejsen med et eller flere nabolande, og der er mange flere end de tidligere nævnte. De billigste at kombinere med er dog Laos og Cambodia, hvor man i øvrigt kan komme til med både bus og fly.

Ofte er det billigst (og nemmeste), hvis man køber en pakke via et rejsebureau, hvor man måske kan tilkøbe nogle ekstra moduler. Dog skal man være opmærksom på logistikken, for Thailand er større, end man tror. Der er lige så langt mellem Nordthailand og det sydligste Thailand, som der er mellem København og Torino i Italien.

Busrejser
Det er altså vigtigt at have styr på rejsetiden og fx om man gider at flyve med to fly på en dag. Mange gider ikke tage med bus (eller tog), men der er visse fordele – faktisk tre. Først og fremmest er det billigt. Jeg har for nyligt kørt 620 kilometer fra Bangkok til Nong Khai i det nordligste Nordøstthailand. Det var i en bus (VIP-class) med kun tre sæder på hver række, så der var masser af plads, og det kostede stort set ingenting. På vejen tilbage valgte jeg en bus (S-class) med TV-skærme ved hvert sæde, hvor der var spil, film og alt muligt.

Udsigt på vej til den Gyldne Trekant

En anden fordel er, at man kan sove undervejs og derved spare en hotelovernatning oven i hatten, og sidst men ikke mindst, så ser man Thailand på en anden måde. Min største og værste oplevelse var med en bus over bjergene mellem Vientiane og Sainyabuli i Laos i en bus uden air-con. Den var ældgammel og kunne stort set ikke køre stærkere end måske 10 km i timen. Desuden vi vi tæt på skrænterne undervejs.

Bussen vi kørte i til Sainyabuli ses i baggrund, før vi sejler over Mekong

Man får for det meste nok af en tur i en retning, og det er altid kedeligt at rejse tilbage på sammen måde, men disse busture, hvor man for det meste holder pauser undervejs, er næsten altid en oplevelse. Jeg har også taget med bus fra Danmark til Spanien, og her var det da også en oplevelse at opleve, hvordan landskaberne og kulturen ændrede sig undervejs ned gennem Europa. Når man flyver, får man slet ikke den oplevelse.

Kultur og sikkerhed
Der er også andre faktorer, som gør Thailand specielt, og det er den høje sikkerhed. Det er yderst sjældent at en almindelig turist bliver udsat for kriminalitet – min påstand er, at de fleste, som oplever kriminalitet, er sex-turister, da de kommer i direkte kontakt med særlige miljøer, men selv der sker der sjældent noget.

Hvis man bliver syg, især hvis man har børn med, eller selv er godt oppe i årerne, så tilbyder Thailand nogle hospitaler i absolut højeste klasse, hvor det hele leveres på et sølvfad af din rejseforsikring. I øvrigt man man kombinere sin rejse med et billigt tandindgreb hos nogle af de avancerede tandlæger i Bangkok og Phuketklik her.

Der er også andre ting, som man kan gøre for “at tjene rejsen hjem” som fx at købe skræddersyet tøj eller julegaver.

Varmen, naturen, kulturen og maden
Det helt store er naturligvis den storslåede natur og kultur, samt naturligvis varmen. Det thailandske køkken er også fantastisk, når man først lærer det at kende, og det koster så ingenting.

Men det er noget, som jeg vil beskrive eller har beskrevet i andre indlæg, da det er kapitler for sig selv.

Klik for: priser på rejser til Thailand

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *