Advarsel om terrorangreb i Bangkok – opdateret 15. februar 2012

Der advares her og der om terror i Thailand, men hvorfor er det kun, når journalisterne ikke ved, hvad de skal skrive om, at de lige finder ud af, at der skal advares om Thailand, selvom der hele tiden sker noget i Thailand og i resten af verden.

Og så citeres journalist Michael Rastrup Smith for: “For en sikkerheds skyld – lad være med at gå i de typiske turistområder, og den israelske ambassade ligger i ét af dem”.

Men hvorfor kan avisen ikke finde ud af at bruge 10 sekunder på at finde ud af, hvor den ambassade ligger – nu siger de nærmest, at den ligger et eller andet sted, og der er farligt.

Den ligger i et højhus i nummer 75 på soi 19 ved Sukhumvit Road, hvilket vel er nemt at informere om, men hvem kommer i soi 19 – jeg gør ikke, og det er vel de færreste turister, der kommer i soi 19, for hvad skal man der… Nuvel, der kommer dog en del, og det er også en genvej for taxaer og billister.

Nuvel, man skal altid være påpasselig, når man rejser i storbyer rundt omkring i verden, så det skal man også i Bangkok.

I øvrigt tror jeg, udover sygdom, og uagtet antal bomber og lignende (dog tsunamien undtaget), at de fleste dødsfald blandt turister sker i færdselsuheld, men det er der ingen, som advarer imod.

Bangkok Post skriver lidt om det: her 

OPDATERET den 14. januar 2012:

Den officielle advarsel fra det thailandske rigspoliti er for følgende områder: den israelske ambassade i Sukhumwit soi 19, Khao San Road og Sukhumwit soi 22.

OPDATERET den 15. januar 2012:

Der advares nu mod: Sukhumwit soi 19, herunder den israelske ambassade, Sukhumwit soi 22, Khao San Road, Soi Rambutri (bag ved Khao San Road) og andre områder med mange turister eller fatsboende vesterlændinge.

OPDATERET den 16. januar 2012: .

Den thailandske premierminister, Yingluck Shinawatra, beder nu USA om at trække terror-advarslen omkring Bangkok tilbage.

OPDATERET den 17. januar 2012: .

Den amerikanske ambassade i Bangkok afviser at hæve terror-advarslen for rejser til Bangkok.

OPDATERET den 18. januar 2012:

Stadig intet nyt, og USA fastholder advarlsen, men antallet af ankomster per fly til Bangkok er ikke faldet.

OPDATERET den 19. januar 2012:

Det skal pointeres, at det danske udenrigsministerium ikke fraråder rejser til Bangkok, men blot oplyser, at USA advarer imod steder i Bangkok, hvor der færdes mange vestlige turister. Det danske udenrigsministerium har derfor ikke nogen mening, hvilket jeg fortolker, som de ikke ser nogen problemer med rejser til Bangkok.

OPDATERET den 4. februar 2012:

USA har nu fjernet deres advarsel imod rejser til Bangkok. England har dog ikke fjernet den endnu, men det forventes af ske snarest. Lande som Danmark og Norge har for længst ophævet sine advarsler.

OPDATERET den 15. februar 2012:

Efter gårsdagens hændelse, hvor en iransk terrorist smed to granater i Bangkok på Sukhumvit soi 71, om end i personligt raseri, så udsteder UK nu advarsler mod rejser til Bangkok, Chiang Mai og nogle provins-byer i Isaan. Man formoder, at pågældende er tilknyttet et globalt netværk, og at det stadig er en agression imid Israel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *