Broen over River Kwai

Broen over River Kwai, der reelt ligger i River Kwae Yai og i Kanchanaburi-provinsen, ligger i et af de flotteste områder i Central-thailand med floder, skove, bjerge og naturparker, samt lige ved grænsen til Burma. Der er også et hav af udflugtsmuligheder ud over selve broen, så du kan nemt bruge mindst tre-fire dage i River Kwai. Bemærk, at der er 80 km mellem River Kwai Yai og Noi.

Broen over River Kwai

Broen over River Kwai

River Kwai Yai

Broen over River Kwai er nok den mest berømte attraktion i River Kwai, men de andre seværdigheder er nok endnu mere spændende. Broen blev bygget af japanerne under Anden Verdenskrig for at lave en togforbindelse mellem Thailand og Burma. De benyttede asiatiske og allierede krigsfanger, hvilket er kendt fra filmen af samme navn. Der døde formentlig omkring 16.000 ud af 61.000 allierede krigsfanger og omkring 100.000 ud af 250.000 asiatiske krigsfanger. Broen blev til sidste sprængt i luften, men siden genopbygget, dog ikke som togforbindelse til Burma.

Du kan læse broen på: Bogen om River Kwai (engelsk)

Der er ikke så meget at se på selve broen, men du kan gå ud på den og tage lidt billeder, og så kan du få en frokost i en af restauranterne ud til floden omkring broen.

JEATH-museet ligger lige om hjørnet. Gå til højre, når du har broen bag dig, og så kommer det lidt ned ad gaden på højre side. Der står et gammelt lokomotiv ved indgangen. Det er et museum med fokus på Anden Verdenskrig, men de har også mange andre ting. Du skal være opmærksom på, at de forskellige indgange fra gården ikke er tydeligt afmærkede, så du kan nemt kommer til at overse 90% af museet. Museet er sådan set ganske interessant, men ikke det helt vilde.

River Kwai Noi

Tigertemplet (Tiger Temple), der ligger et stykke derfra oppe i River Kwai Noi-delen er blevet ganske berømt, men lige så berygtet, fordi der er flere påstande om, at tigerne bedøves. Det meste af den danske rejsebranche har derfor boykottet det.

Tigertemplet i River Kwai

En noget søvnig tiger i Tigertemplet

Hvis du absolut vil besøge det, så kan du finde dem på: Tigertemplet

Hvis du har tid og lyst, så bør du blive et par dage i River Kwai, og River Kwai Noi er det mest spændende sted at være, omend der er lidt dødt om aftenen, så der er du henvist til hotellets restaurant eller til dit værelse. Der er adskillige hoteller, som har flydende bungalower, og det er ganske pragtfuldt at sove der. Hvis du er heldig, så er der en terrasse, hvor du kan sidde med en drink og skue ud over floden (i det omfang, at der ikke er for mørkt).

Husk myggespray!

Flydende bungalows i River Kwai Noi

Lidt ældre flydende bungalows i River Kwai Noi

Et par udpluk af, hvad du kan se i River Kwai Noi, og her skal du nok købe udflugten af hotellet eller dit rejsebureau i Danmark, kan være Hellfire Pass (Helvedesildens Pas), og det er ikke så meget, fordi krigsfangerne kæmpede med at gøre plads til jernbanen, men på grund af naturen.

Erawan National Park er også interessant med nogle af de smukkeste vandfald i Thailand. Her kan du forresten bade i søerne omkring de turkis-farvede vandfald. Og hvis du ikke har fået set elefanter endnu, så er Taweechai Elephant Camp den største i dette område.

Du kan finde meget mere på om Kanchanaburi og naboprovinsen på: Wikitravel om Kanchanaburi-provinsen (engelsk)

Krydstogter i River Kwai

Der er masser af muligheder for at sejle på floden, herunder på sejlende restauranter, men der er også krydstogter.

Solbadning i River Kwai Noi

Solbadning på et hotel i River Kwai Noi

Sådan et krydstogt besøger naturligvis de traditionelle steder som for eksempel Broen over River Kwai, men også steder som Prasat Muang Singh, der er en historisk park med khmer-arkitektur (khmer svarer mere eller mindre til cambodiansk), og en grotte i Saphan Tham Krasae med en buddha-figur. Desuden kommer man også forbi Sai Yok Yai-vandfaldene. Du får også Thailands højeste chedi, Phra Pathom Chedi, at se.

Alternativet er: Lake Safari på en stor sø i samme provins

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *