Rejser til Thailand med børn

Mange børnefamilier er urolige over at skulle rejse til et fremmed land med et eller flere mindre børn, og det er naturligvis sundt at bekymre sig for sit barn, men sikkerheden for børn er ganske høj – måske endda højere end i Danmark. Der er ingen problemer i at rejse til Thailand med børn, men der er naturligvis nogle forholdsregler, som man bør overholde.

Rejser til Thailand med børn

Barn i en pool

Flyrejsen

Generelt klarer børn sig bedre på lange flyrejser, end man tror, men der er eksempler på børn, der skriger det meste af vejen (men det gør disse børn sikkert også i andre sammenhænge). Desuden har de fleste fly en personlig TV-skærm foran hvert sæde, og hvis der ikke er det, så kan en lille laptop, iPad, mobiltelefon med stor skærm eller lignende klarer det.

Jeg plejer selv at spise baldrian, når jeg skal flyve langt, såfremt jeg husker at købe det, da det er afslappende, og det kan købes i håndkøb i Matas og andre steder. Alternativt skulle “Rebalance” fra Allergica være bedre. Det kan suppleres med nogle små slikposer (altså de helt små, der købes samlet i en stor pose).

Barnets sikkerhed

Thailand er ganske specielt med sine mange femstjernede privathospitaler, men du bør  undersøge på forhånd, hvor langt der er til det nærmeste hospital fra dine rejsedestination(er). Phuket, Pattaya og Bangkok er de destinatiner, som har flest privathospitaler.

Det er ganske sjældent, at turistbørn og andre udenlandske børn bliver udsat for kriminalitet, så det er ikke værd at bekymre sig meget om, især da jeg nok vil tro, at faren for kriminalitet i Danmark er større end i Thailand.

Havet er generelt det farligste, men det er havet også i Danmark, så hoteller, der ligger ved laguner eller lignende, er at foretrække, men det fritager dig ikke for at holde øje.  Hoteller med børnepools eller børnevenlige pools er også noget, som du kan spørge efter.

Trafikken er nok det allerfarligste, især i Bangkok, men også andre steder – især hvis barnet har lært at at se til venstre først og sidst, da bilerne kommer fra højre – desuden kommer motorcykler i alle retninger…

Bangkok Hospital er mange steder i Thailand

Bangkok Hospital er mange steder i Thailand

Mavesmerter, sygdomme og mindre uheld klares nemt med en tur forbi hospitalet – det tager et par timer, og normalt er problemet løst med en pille. Husk at få både et “medical certificate” og en kvittering, som du skal bruge til rejseforsikringen, når du kommer hjem. Hospitalet ordner selv pengespørgsmål ved større ulykker.

“Help me”-seddel

Når du tjekker ind på et hotel, så skal du bede om et visitkort fra hotellet på Thai, som du kan bruge, hvis du ikke kan finde hjem, eller hvis du kommer ud for en ulykke, så hospitalet eller politiet nemt kan finde din familie.

Men dit barn bør også have et visitkort fra hotellet, hvor dit mobiltelefonnummer, værelsesnummer og mors eller fars navn notes på Thai af receptionisten. Der kan også skrives: “Jeg er blevet væk,” på Thai. Barnet skal så oplyses om, at han eller hun altid skal visse dette, hvis han eller hun bliver væk – det kan være til en politimand, billetmand eller lignende – Thaiere er generelt meget venlige over for børn!

Samtidig bør du huske, hver gang I kommer til et nyt sted, et marked, en forlystelsespark, en banegård, en lufthavn eller et eller andet, der er stort og fyldt af mennesker, at aftale et sted, hvor I kan mødes, hvis I bliver væk fra hinanden. Større børn kan få en gammel mobiltelefon med et Thai-SIM-kort fra 7-Eleven (husk at den skal være låst op af jeres telefonselskab), men det med mødestedet er stadig væsenligt, da det ellers kan være vanskeligt at aftale, hvor man skal mødes.

Alene “hjemme” (på værelset)

Et barn kan også, hvis han eller hun har en vis alder, være alene på et hotelværelse en aften, men de skal blot oplyses om, at de skal gå til receptionen, hvis der er noget – barnet kan medbringe det før omtalte visitkort. Man kan også hyre en babysitter.

Sengepladser

Mange danskere tror, når de bestiller et hotelværelse med fire senge, så har værelset fire senge, men det har det stort set aldrig. Der står derimod en dobbeltseng (eller “twin bed”, der nogen gange kan skubbes samme, men ikke altid) og to sammenklappelige senge. Det bliver nogle mennesker ret hysteriske over. Visse hoteller har såkaldte familieværelser, men det er sjældent, især på øerne.

Hotelværelser er også små i Thailand, så to sammenklappelige senge med opredning kan fylde hele værelset op, hvis der også skal være plads til fire kæmpe kufferter. Det bedste er en stor familiebungalow, hvis dette findes, og det næstbedste er, hvis hotellet har “connecting rooms” (altså med en dør mellem to værelser), men det er naturligvis sjældent, at der er døre mellem bungalows, så her kan det bedste alternativ være et værelse og ikke en bungalow.

Pas på med at tro, såfremt I skal være fire på et værelse, at værelset nødvendigvis bliver større, hvis I opgraderer, for det gør det ikke altid. Det bedste er nok at forberede sig på det værste, altså lidt plads, så skuffelser, skænderier og klager undgås.

Lidt billeder fra Koh Lanta:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Rejser til Thailand med børn, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *