Det charmerende Koh Samui

Koh Samui, der faktisk er Thailands tredjestørste ø, har eksotiske badestrande hele vejen rundt om øen, da den ikke er en klippe-ø, men der er både bjerge, tropiske skove og skjulte templer, og det er nemt at komme rundt, hvis man fx lejer en lille motorcykel.

To lokale arbejder på Samui

To lokale arbejder på Samui

Koh Samui startede med at være en backpacker-ø, og det kan man stadig fornemme, men der er sket meget igennem de sidste 30 år, så i dag kommer alle slags turister til øen. Måske kan man sige, at Koh Samui er det bedste alternativ til dem, der ikke vil til Phuket, men stadig vil til en stor tropisk sydhavs-ø.

Den store forskel mellem Phuket og Samui er nemlig, at Samui ikke er ”turistet” på samme måde, hvilket man allerede oplever, når man går ud af flyvemaskinen i den tropiske mini-lufthavn på Samui. Man kan naturligvis også komme derned med bus og færge.

Ø-en med de mange strande

Der er som sagt strande hele vejen rundt om øen, men det er vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser om, hvordan man vil holde ferie, for i visse områder er man stort set isoleret på hotellet, hvis man ikke bestiller en taxa, hvilket kan være lidt besværligt, da de ikke holder parat lige om hjørnet.

Såfremt man vælger et isoleret hotel, så er det væsentligt at undersøge, hvor mange aktiviteter hotellet har, altså om man kan få den ene dag efter den anden til at gå på hotellet. Dernæst bør man skrive sig bag øret, at hotel-restauranter og barer ofte er noget dyrere, især med alkohol, end dem udenfor.

Chaweng i syd mod nord

Chaweng i syd mod nord

Den mest populære strand er Chaweng Beach, der nærmest er turisthovedstaden. Den ligger på den modsatte side af øens reelle ”hovedstad”. Chaweng er en lang strand, hvor den øverste del er beskyttet mod havet af et rev – dette er dog knap så praktisk, når det er rigtigt lavvande, for så kan man man ikke gå længere ud end til knæene, før korallerne stopper en.

Hovedgaden i Chaweng består, udover af hoteller på begge sider, af et hav af restauranter, barer og butikker, så der er nok at se på, og eftersom det er en seks kilometer lang gade, så kan man ikke bare smutte frem og tilbage.

Efter Chaweng og lidt klipper kommer Lamai Beach, der også er velbesøgt, og som er begyndt at blive veludviklet.

Der er en dansk familie, som har lavet en lille hjemmeside om deres rejse til Samui i 2005, og hvor de helt undgår Chaweng og Lamai. Prøv at læs den på: www.thailand-samui.dk

Udflugter på Samui

Den store buddha på Big Buddha Beach er naturligvis et besøg værd, da den formentlig er øens største tempel, men det bære uheldigvis tydeligt præg af turisme.

Der er også mulighed for at besøge vandfald, men jeg kom aldrig så langt, da automat-gearet på motorcyklen ikke kunne håndtere to mennesker på så stejle veje, der samtidig var ufremkommelige.

Gravplads i et skjult tempel i junglen

En gravplads i et skjult tempel i junglen

Der er også et skjult tempel ude i ”junglen” med en mumificeret munk, men jeg husker ikke navnet, altså på templet.

Desuden er der naturligvis en masse andre muligheder som slangefarme, elefanter, marine-parker, thai-boksning, snorkling osv.

Restauranter

De bedste restauranter er naturligvis dem med havudsigt, og sådan en har stort set alle hoteller langs strandene, men de allerhyggeligste er dem, der er placeret på selve stranden. De har ikke noget navn som sådan, men de kan findes, hvis man går ad stranden om aftenen. På Chaweng er der en romantisk en med stearinlys og god mad, og hvor fødderne ender med at stå i vand, når højvandet kommer.

Et besøg på en fiskerestaurant i selve ”hovedstaden”, Na Thon, der mere er en havneby, er også en tur værd. Det er herfra færgerne går til fastlandet.

Restauranten på Baan Talay Resort i den sydlige del af Chaweng plejer at være ganske god og have rimelige priser. Udsigten er samtidig fremravende. I den lidt dyere ende, men absolut fremravende og stadig på Chaweng er Chaweng Regent Resort, hvor man kan vælge imellem Chom Talay Restaurant (Beach Front Restaurant) og Red Snapper Bar & Grill – sidstnævnte er også stedet for en drink hen på aftenen.

Nabo-øerne

Koh Pha Ngan er relativt tæt på, og nogen tager dertil på en dag-udflugt, og andre vælger at være der nogle dage. Koh Tao er noget længere væk. Så vil man besøge dem, så skal man ud i en regulær ø-hopping.

Transport

De fleste flyver frem og tilbage mellem Bangkok og Samui, da turen i bus er lang. Alternativt, udover ø-hopping, kan man køre i minibus fra Samui til Krabi ad en nyere vej. Naturligvis kan man også flyve.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *