Ø-hopping i Thailand – fire forslag

Ø-hop eller rettere ø-hopping er en anderledes måde at opleve øer på. Fordelen er, at man oplever tropiske øer, og at man undgår at være der så lang tid, at de fleste ville begynde at kede sig. Det kræver lidt at rejse i Thailand på den måde, hvor hotellerne måske ikke altid er så avancerede, og hvor der er en del rejsetid, ligesom man skal tjekke ind og ud hele tiden.

Koh Mak ved Koh Chang i Thailand

Et hotel på Koh Mak

Der er et hav af øer i Thailand, men jeg vil nævne fire muligheder for ø-hopping, om end jeg kun vil skitsere de tre af dem, da disse er de populæreste.

Thailand Bugten Øst

Hvis det skal være primitivt, men stadig ikke for primitivt, så er det mest oplagte sted nok den store ø, Koh Chang, tæt på Cambodia, i Thailand Bugten i Østthailand.

En strand på Koh Mak

Strand på Koh Mak

Her er de lidt stille øer som fx Koh Kood og Koh Maak, men der er flere, hvis man vil det, eller hvis du hellere vil de andre små-øer. Det anhænger dog af årstiden og især af logistik, for du kan ikke bare sejle, som du vil, undtagen hvis du er parat til at betale for det.

Man bør slutte sin ø-hopping med flere dage på hoved-øen, Koh Chang, så man kan få slappet af.

Klik for: priser på øhopping ved Koh Chang

Man bør i det hele taget altid afslutte sin rejse med minimum fem dage på en god og veludviklet badedestination.

Thailand Bugten Vest

En anden mulighed er på den modsatte side af Thailand Bugten, men længere mod syd, og her kan du starte på fastlandet i Chumphon. Du kan komme dertil med bus eller tog og straks tage videre med båd, når du ankommer om morgenen, eller du kan tage et par dage i Chumphon. Du kan komme dertil i nattog eller med bus.

Du sejler så videre til den lille klippe-ø, Koh Tao, herefter til den lidt større ø, Koh Pha Ngan. Mange springer dog Koh Tao over, men det er synd, for øen er ikke kun til unge dykkere (og det er meget en lang sejltur, hvis man springer Tao over, såfremt man vælger at starte turen i Chumphon og ikke på Koh Samui, men så er det ikke længere en rigtig ø-hopping). Koh Tao har i øvrigt nogle dejlige laguner og nogle spændende hoteller.

Du skal sikre dig, hvis du ikke er ung (af alder eller sind), at du ikke kommer til Koh Pha Ngan, når der er fuldmåne-party; og hvis du kommer på det tidspunkt, så skal du bo langt fra Haad Rin Beach, hvor der vil være stop-fyldt af unge mennesker, der fester ret meget.

En regnbue på Samui

En regnbue på Chaweng Beach på Samui

Herefter afslutter du på den endnu større ø, Koh Samui, hvor Chaweng Beach er den mest populære, hvor du kan være i måske fem dage.

Bemærk at de fleste øer, hvor der kommer turister, kan have både en “hovedstad” og en hoved-turistdestination, og disse kan ligge “langt” fra hinanden. Hoved-turistdestinationen er ofte, men ikke altid, der, hvor færgerne ligger til. Det er smag og behag, om man helst vil være i selve turistområdet, hvor der måske er flere restauranter og lignende, eller om man vil være helt isoleret på et resort, altså hvor der intet er, udover resortet.

Andaman-havet

Du kan også vælge en ø-hopping, hvor alle øerne er noget mere udviklede, og hvor der er mere turisme, og så kan du starte på fastlandet på Railay Beach i Krabi, der ligge ved Andaman-havet, men du vil opleve Railay Beach som en ø, da du som udgangpunkt kun kan komme dertil i long tail-båd. Stranden er omringet af bjerge, men du kan nemt tage med long tail-båd til Ao Nang Beach, der er mere by-agtigt. Bemærk, at jeg taler om Railay Bay Beach (West).

Du bliver hentet direkte på stranden på Railay, når du skal videre til Koh Lanta.

Klipper på Phi Phi

De smukke klipper på Phi Phi

Derpå kan du tage videre til Koh Phi Phi, hvor du mindst en gang skal prøve at sejle lidt rundt om Phi Phi i en long tail-både, da øen er meget, meget smuk.

Efter Phi Phi sejler du til Koh Phuket og afslutter ferien, måske på Kata eller Karon Beach. Bemærk, at der er lufthavne både i Krabi og på Phuket.

Bemærk, at Krabi, Lanta og især Phuket er store turistdestinationer, hvor der er mange mennesker i højsæsonen. Phi Phi kan også være velbesøgt. Men der er tale om ret forskellige slags destinationer, herunder Phi Phi.

Andaman-havet Alternativ

Der er også nogle, der vælger helt alternative øer i samme område som fx Koh Lipe, Koh Ngai og måske slutter af med Koh Lanta.

Nogle af disse øer kan dog være ganske øde, synes mange.

Lidt billeder fra Phi Phi:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Ø-hopping i Thailand - fire forslag, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *