Category Archives: Tips om Thailand

Leje af bil i Thailand

Der er mange, som vælger at leje bil i for eksempel Spanien, mens knap så mange vælger at leje bil i Thailand. De fleste på ferie i Thailand vælger derimod at leje en lille motorcykel (også kaldet knallert). Det kan der være flere årsager til, hvor den ene måske er, at man sidder i den “forkerte” side af bilen. Den anden, især i Bangkok, kan være den voldsomme trafik. Men det kan godt være en god oplevelse at leje en bil i Thailand, især hvis man er et mindre sted, som for eksempel Phuket, Krabi, Hua Hin, Pattaya & Jomtien, River Kwai eller Chiang Mai, hvor der er masser af ting inden for køreafstand.

Billeje i Thailand

Der er dog nogle ting, som man skal være opmærksom på, samt nogle myter. For det første skal man have en internationalt kørekort, selvom politiet ofte accepeterer et dansk kørekort. Et internationalt kørekort holder i et år og fås samme sted, som det normale kørekort. Det koster omkring 30 kroner og udstedes normalt omgående.

Hvis du stoppes af politiet for en forseelse, så vil de ofte udstede en bøde og inddrage kørekortet. Bøden fungerer som kørekort, indtil du tager til pågældende politistation for at betale bøden, hvorpå du får kørekortet retur. Ofte er politiet mere alternative og beder om et mindre beløb, som de stopper i lommen omgående. Det fører sjældent til noget godt, hvis man begynder at moralisere, og det sparer reelt set en for en masse besvær.

Der findes også en udbredt og sejlivet myte, som siger, at udlændinge altid får skylden for trafikuheld. Det er simpelthen ikke korrekt, men hvis man bærer sig forkert ad, så kan alt jo ske. Det er slet ikke politiets opgave at blande sig i trafikuheld (hvis der ikke er tale om voldsom personskade eller spirituskørsel). I Danmark er det normalt, hvis man ikke kan ordne et uheld i mindelighed, at tilkalde politiet, men i Thailand skal man altid kontakte forsikringsselskabet omgående.

Forsikringsselskabet kommer så inden for en times tid, og det er deres opgave at finde en løsning – og det siger sig selv, at forsikringsselskabet ikke har interesse i, at du får skylden … Forsikringsselskabet fungerer derved som en slags “advokat” for dig – også selvom du har gjort noget dumt. Dette kræver dog, at biludlejningsfirmaet har orden i sagerne, hvilket ikke er sikkert, hvis du lejer en bil af et baggårdsfirma.

Billeje på de førnævnte destinationer, Phuket, Krabi, Hua Hin, Pattaya, River Kwai og Chiang Mai, er for de fleste en god oplevelse, især da man får en helt anden oplevelse af Thailand, når man blot kan kører rundt. Det kan være til en øde strand, en lokal restaurant eller en seværdighed, hvor man hellere vil passe sig selv end hjælpes rundt af en guide.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)

Brug af hotelanmeldelser

Forventninger til et hotel kan gøre, at det gode hotel opleves som dårligt, eller modsat, at det dårlige hotel opleves som godt. Faktisk er asiater, især kinesere, ganske utilfredse med servicen på danske hoteller, mens en del danskere typisk oplever asiatiske hoteller som uprofessionelle og mangelfulde.

Begge parter kan have ret i sin kritik, hvis de ikke har fået afstemt deres forventninger og har sikret sig at træffe det rette valg ved for eksempel at have læst hotelanmeldelser.

Hotelanmeldelser
Klassisk opdeling af hoteller

Hoteller kan i øvrigt opdeles i forskellige klassiske typer, om end disse begreber ofte benyttes lidt i flæng, især i Asien:

  • Hotel er fællesbetegnelsen, men kan også være et hotel fx i en by eller andre steder.
  • Resort er et hotel, der typisk ligger ved havet eller i naturen.
  • Inn er et hotel uden restaurant og er typisk i en by.
  • Motel er et landevejshotel med fokus på en overnatning og måske et måltid.
  • Landevejskro (eller blot kro) er fra den gang, hvor vi red på heste eller kørte i hestevogne, og hvor man så kunne overnatte og spise et godt måltid under sin rejse gennem landet. Senere kom jernbanehotellet, og atter senere lufthavnshotellet.
  • Bed & Breakfast har, som navnet siger, fokus på en simpel overnatning og morgenmad.
  • Guesthouse er et lille og simpelt hotel i budgetklassen.
  • Sleep-in-a-box eller lignende er en boks i en lufthavn med en seng inden i, hvor man kan sove eller hvile sig mod timebetaling, når man er i transit eller lignende
  • Ejerlejligheder eller huse i et turistområde kan også fungere som et slags resort, hvor der i større eller mindre omfang kan være samme serviceydelser som på et hotel.

Dertil kommer, at et hotel kan få op til fem stjerner, men visse hoteller i verden er så ekstreme, at de kaldes syv-stjernede. Ofte er det landets egen brancheforening for hoteller, der holder styr på stjernerne, men lige så ofte er det noget, som hotellerne selv finder på. Du kan læse om det danske system for stjerneklassificering på Horestas hjemmeside➚.

Forældede beskrivelser af hoteller

Visse hoteller kan selv bære en del af skylden, når kunderne bliver utilfredse, fordi mange hoteller har fået lavet sine billeder og sin hjemmeside i tidernes morgen, mens alt var nyt, men når man møder op, så er alt måske blevet gammelt og slidt.

Der kan også blive lovet 24 timers roomservice, men det viser sig måske, at der ikke kan leveres mad sent på aftenen. Det kan også ske, at der slet ikke er roomservice længere. Der var måske engang 24 timers roomservice, og der var måske en gang tilbud om mad på værelset, men tiden er gået, og hjemmesiden er ikke blevet opdateret, ligesom booking-portalerne heller ikke er blevet orienteret. I visse lande går man mindre op i at få opdateret billeder og oplysninger, end man gør i andre lande.

Det kan også forekomme, at der er upræcise oplysninger. Hvad betyder 5 minutter til stranden? Er det på gå-ben eller i bil, og tager det i virkeligheden 9 minutter at gå, eller tager det i virkeligheden 9 minutter i bil; og så skal man lige bruge tid på finde en taxi først – de 5 minutter er nu blevet til 25 minutter. Og hvad betyder midt i byen, især hvis det er en stor by?

Hvad er morgenmad forresten? En det europæisk, amerikansk, skandinavisk eller lokalt? TV på værelset, jo, men hvilken kanaler; og dette spørgsmål kan også stilles, selvom der er satellit-tv. I øvrigt kan man sagtens kalde en mini-bar for mini-bar, hvis der blot står to øl og to sodavand i køleskabet. Sådan kan vi blive ved, men alt dette har de fleste rejsende sikkert oplevet.

Svagheder i anmeldelser af hoteller

Hvis man ikke kender nogen, som har været der, så må man altså kigge på websider med hotelanmeldelser, men her skal man lige holde tungen lige i munden. For det første er der en tendens til at brokkehoveder er mere aktive end glade kunder, mens de tilfredse kunder i mindre grad finder trang til at ytre sig.

Der er heller ingen hemmelighed, at visse hoteller selv kan finde på at skrive rosende anmeldelser om sig selv; eller modsat at konkurrenten ved siden af kan finde på at skrive negative anmeldelser.

Konstruktiv brug af hotelanmeldelser

Det betyder, som nævnt, når man læser hotel anmeldelser➚, at man skal læse dem med sin fornuft, men gør man det, så får man et brugbart værktøj.

Hvis hotellet siger, at der er 5 minutter til stranden eller et eller andet postulat, og der er adskillige kritiske anmeldelser, som anfægter dette, så må man kunne antage, at der ikke er 5 minutter til stranden. Hvis der derimod er en, som kritiserer det ene, en anden, som kritiserer noget andet, og en tredje, der kritiserer noget helt tredje, så må man kunne antage, at det enten er engangsforseelser, eller at der er tale om brokkehoveder – dog kan brokkehoveder godt finde på at gentage hinanden i deres iver for at kritisere.

Det gælder derved om at finde den røde tråd i anmeldelserne; og hvis der er flere klager over, at man ikke kan bestille mad til værelset kl. 01.00, og du alligevel ikke behøver denne service, så er klagen jo irrelevant for dig. Og hvis der klages over, at det tager 10 minutter at komme til stranden, selvom hotellet siger 5 minutter, så er det også irrelevant, hvis du er ligeglad, og især hvis du måske kan få dette hotel billigere end andre hoteller.

Afslutningsvist om børn

Hvis du rejser med børn kan det især være praktisk at læse hotelanmeldelser, eftersom børn kan stille større krav, hvis du ønsker en så let og behagelig ferie som muligt. Voksne klarer det nok, hvis der pludseligt er lidt længere til stranden; men hvis man har planlagt, at børnene nemt og hurtigt skulle kunne løbe frem og tilbage mellem stranden, hvor mor og far er, og hotelværelset for at tisse eller hente et stykke legetøj, så er det rigtigt uheldigt, hvad man ikke har brugt tid på hotelanmeldelser.

Held og lykke med din næste ferie eller forretningsrejse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Bikini og tøj til ferien

Hvis du skal på ferie ved en badestrand eller en swimmingpool i Thailand eller et andet varmt land, så er bikinien eller badebukserne det første, som du smider i i kufferten, men der er flere ting, som du skal tænke på omkring tøj og badetøj, hvilket mange glemmer. Dertil kommer, at du ikke behøver at overfylde din kuffert, for de fleste hoteller har vaskeservice, eller også kan det gøres endnu billigere i en forretning henne på hjørnet.

Bikini og tøj i Thailand

Der er varmt, men er der det?

Folk, der fx rejser til Thailand om vinteren og skal op i Nordthailand, og måske endda op i bjergene, tror, at der er “varmt”. Der er normalt også varmt om dagen, efter danske forhold, og man kan nøjes med en t-shirt eller lignende, men når solen går ned (hvilket sker inden klokken 19.00), så kan der blive koldt.

Der er ikke så koldt, at du måske kan tage din medbragte vinterjakke på (eftersom du rejste fra Danmark om vinteren), så det er godt at have en let sommerjakke, en undertrøje, en trøje eller et sjal med, hvis det bliver småkoldt.

I øvrigt er der ofte skruet helt op for aircon i mange busser, restauranter og lignende i Thailand, hvilket især er et problem for kvinder, hvis fx deres kjole ikke dækker så meget på ryggen og omkring skuldrerne. Men mænd kan også opleve at fryse, særligt i natbusser.

Du skal ikke til fest, men er du sikker?

Ofte tager folk kun det tøj med, som de har brug for, om end de alligevel tager for meget med, men de glemmer et pænt sæt tøj. Det er altid en god ide at tage mindst et pænt sæt tøj med, da man ikke ved, om der sker noget uventet. Det skal naturligvis ikke være et jakkesæt, men et par pæne sko, et par pæne (lange) bukser og en pæn skjorte for mænd, og noget modsvarende for damer.

Altså drop at fylde kufferten med alt sommertøjet i din garderobe, men gør alligevel plads til et pænt sæt tøj; og så kan en masse ting, der fylder, som fx shampoo, solcreme og lignende, nemt købes i de fleste lande, herunder i Thailand.

Badetøj

Mange turister overser fuldstændigt, at badetøj også er tøj, og mange mænd kommer i gammeldags minibadebukser. Vi kan have en tendens til at genbruge vores badetøj år efter år. Det kan derfor være, at du lige skal tjekke badetøjet, inden det ryger ned i kufferten, hvilket måske i større grad gælder for kvinder.

Hvis du gerne vil se smart ud på gaden, hvorfor så ikke se smart ud på stranden. 2-3 moderne bikinier er for det meste nok, hvis du lige kan vaske dem i hånden i håndvasken. Så start med at tjekke moden for bikinier, hvilket fx kan være hos Zalando.dk➚.

Vidste du forresten, at bikinien blev opfundet i 1946➚ af en ingeniør og er opkaldt efter det sted, hvor man afprøvede atomvåben.

Bemærk i øvrigt, at thailandske kvinder normalt ikke benytter bikini, selvom flere og flere unge kvinder gør det. Det betyder ikke, at de ser ned på vesterlandske turister, men det betyder, at man gerne må tage lidt hensyn til den thailandske kultur.

Brug også det lokale tøj, men pas nu på

Ofte kan man supplere sin garderobe med lokalt tøj, og her er en sarong fantastisk smart for kvinder, men også for mænd. Den er især praktisk, hvis du vil spise morgenmad på vej til stranden eller swimmingpolen, da man, som før nævnt, ikke bør vade rundt i badetøj. Det ser generelt ikke pænt ud, hvis der sidder fire voksne i badetøj på en restaurant og spiser morgenmad eller frokost.

Sarongen kan bindes på flere forskellige måder, så den kan bruges i forskellige situationer eller efter humør. Der findes også specielversioner, hvor der er snore i, eller hvor de reelt er en slags bukser. Mænd kan også til en vis grad benytte en sarong, især bukseversionen, men mænd skal passe på med farverne.

Hawaii-farver hører til det thailandske nytår, uagtet det er en sarong eller en skjorte, så det bør både mænd og kvinder undgå i Thailand og de omkringliggende lande. Det ser simpelthen fjollet og kikset ud i Thailand. Generelt bør mænd også undgå alt for markante farver ved valg af sarong, hvis man ikke lige er homoseksuel.

En sarong kan købes i Thailand fra omkring 20 kroner og op til 1.000 kroner (og sikkert endnu mere), men 1.000 kroner er nok i overkanten, hvis den kun er til at dække bikinien eller badebukserne på ferien.

I nabolandet Laos benytter kvinder stadig sarong som nederdel, når de går i skole eller skal besøge en offentlig myndighed, og her er der ikke tale om et billigt stykke stof, hvis man blot har lidt penge. En dansk kvinde bør dog aldrig møde op hos en offentlighed myndighed i Laos eller i Thailand i en sarong …

Afslutningsvist er der lige et billede af, hvordan en kvinde binder sin sarong:

Bind din sarong korrekt

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Køb kopivarer af en svindler

Ugatet du køber “officielle” kopivarer eller “uofficielle” orginalvarer på gaden i Thailand, så er der ofte tale om en svindler. Det gælder sådan set også ægte smykker, udtaler Robert Kronberg, eftersom de godt nok er ægte, men sælges til en markant overpris.

TV2 har udgivet denne artikel, Turister snydes af dette trick hver dag – svindlere tjener kassen, der ikke handler om Bangkok, Phuket eller Pattaya, men om New York. Problemet er dog i et eller andet omfang det samme.

Der står i artiklen:

Der findes to typer turister: De turister, der undrer sig over, hvem der dog gider købe alt det skrammel, som de lokale butikker sælger; og så er der de turister, der køber løs af butikkernes billige produkter.

Og der er rigtig mange turister, der køber løs af de billige produkter, og det gælder især dyre mærkevarer, der kan købes til næsten ingen penge på Manhattan i New York. Mere end ofte bliver turisterne dog narret og snydt af de billige mærkevarer.

Længere nede i artiklen er der et godt råd:

Jeg kan med det samme sige, at den ikke ser autentisk ud. Det kan man se på linjerne. For det meste bruger firmaerne meget tid på at få indpakningen til at se totalt uberørt ud. Og sådan ser den her ikke ud. Den ser billig ud, fortæller han.

Det samme gælder for eksempel en taske fra Gucci. Kig på mønstre og syninger, og se om mønstrene rammer hinanden i syningerne, og om mønstrene er klippet skævt af. Hvis det er skævt, og sælgeren siger, at det er ægte, så er det en svindler, siger Robert Kronberg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Egen bolig i Thailand

Du er måske den, som rejser meget til Thailand, men har du så overvejet at købe egen bolig i Thailand? Det kan være et hus, en villa, en lejlighed eller en ejerlejlighed. Hvis du køber en fritidsbolig i Thailand, så er det ikke blot fast ejendom i Thailand, men en investering, der kan forrentes på en eller to måder. En kombination af drøm og investering.

Klassisk villa eller hus i Thailand

Klassisk villa i Thailand

Den ene er, at fast ejendom normalt er en investering, der kan forrentes ved gensalg. Jo tidligere i projektet du køber, jo større afkast. Der er nogle, der køber inden byggearbejdet er begyndt og allerede sælger lige inden boligen er indflytningsklar. Her kan der være et stort afkast, men naturligvis også en risiko. Fordelene er, at den nye køber reelt køber en ny lejlighed, selvom der er tale om et gensalg.

Du kan også vælge at beholde boligen (og eventuelt sælge den langt senere) og derved benytte den på ferier i Thailand, uagtet om du er her i kort tid eller i lang tid hvert år. Såfremt du er efterlønner eller pensionist, så kan du med fordel bo i Thailand om vinteren og samtidig spare på leveomkostninger, elektricitet og måske lidt på varmeregningen i Danmark.

Mange mennesker, som har visse skavanker, kan ligefrem få øget livskvaliteten, fordi de undgår den kolde vinter. Det kan være gigt eller andre sygdomme. Det kan naturligvis også være erhversaktive mennesker, der sagtens kan arbejde hjemmefra i større perioder, herunder fra Thailand.

Den anden forrentning er, at du også har muligheden for at leje din bolig ud i perioder. Der er mange, som ønsker at leje et hus, en villa eller en lejlighed i Thailand på deres ferie. Derved kan de spare penge på hotel, få meget mere plads og langt større privatliv. Nogle ønsker også at bo et sted, der ikke er for turistet.

Moderne lejlighed i Thailand

Moderne lejlighed i Thailand

Når du lejer din bolig ud, så er det klart, at du ikke kan lade alle private ting ligge i boligen, og at nogle af kopperne måske havner i det forkerte skab, men det er stadig dig, som bestemmer, hvor skabet skal stå, ligesom du bestemmer, hvornår du selv vil benyttet dit hus eller din lejlighed i Thailand – det er din bolig, selvom du tjener ekstra penge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)