Vaccinationer til Thailand

Thailand er et smukt, varmt og solrigt land, som er flittigt besøgt af tusindvis af turister hvert år. Desværre giver det varme vejr og klimaet generelt gode vækstbetingelser for mange forskellige former for vira og bakterier, som kan gøre rejsende syge.

kanyle-vaccinationDerfor kan det være en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvordan man kan undgå at blive alvorligt syg på rejsen og tage sine foranstaltninger. Man kan beskytte sig mod mange af de alvorligste sygdomme med vacciner.

Difteri-stivkrampe er to sygdomme man kan blive smittet med over hele verden. Den kan effektivt forebygges med en enkelt vaccine, som giver beskyttelse i 10 år.

Hepatitis A Vaccination og Tyfus er to sygdomme, som man kan blive smittet med i Thailand ved at spise grøntsager, frugt og væske, som er forurenet med spildevand. Man kan beskytte sig effektivt mod begge sygdomme med vacciner.

Hepatitis A bør man bare få inden man rejser, mens man bør vaccineres mod Tyfus mindst 2 uger inden afrejse.

Malaria forekommer mest i den nordlige del af Thailand og skovområder nær Myanmar, Laos og Cambodia samt Phang Nga og Phuket. I disse områder findes der myg, som er inficeret med malariaparasitten, og som smitter ved bid. Myggene stikker oftest ved daggry og solnedgang. Af beskyttelsesmetoder er der myggespray, og myggenet og forbyggende piller.

Hepatitis B kan man blive smittet med på under opholdet i Thailand. Der er opgjort mange måder hvorved rejsende er blevet smittet; ved sex med en smittet, ved at slå sig så man bløder, ved mani- og pedicure. Det skal nævnes at sygdommen er sjælden. Der findes en effektiv vaccine, som beskytter mod sygdommen, hvis man tager to vacciner inden rejsen med en måneds mellemrum og en efter 12 måneder.

I Thailand er der også risiko for at blive smittet med de to sjældne sygdomme Japansk Hjernebetændelse og Rabies, som er to alvorlige sygdomme man kan dø af eller blive permanent hjerneskadet af. Risikoen for at blive smittet er meget lille, så vaccination er kun relevant for rejsende som rejser meget i naturen i længere tid, eller skal opholde sig i flere måneder i landet.

Mere information om vaccination i Thailand kan findes under dette link: Vaccination Thailand.

Eller gå tilbage til hovedsiden om vaccinationer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *