Snyder thailandske kvinder danske mænd?

Ofte hører man danske mænd tale om, hvorledes de beskytter deres penge, og lige så ofte hører man om mænd, der angiveligt er blevet snydt af en thailandsk kvinde. Nogle har også hørt, eller har fået oversat, at thailandske kvinder taler om, hvordan de kan snyde deres “farang” (hvide mand).

Hvis vi med snyde mener at bedrage, skal det først siges, at alle lande og alle folkeslag har både gode og mindre gode mennesker, og hvis det antages, at Thailand har 30-40 millioner kvinder, så må der statistisk set være nogle mindre gode kvinder indimellem.

KULTUR OG SPROG
Dertil kommer aldersmæssige og sproglige forskelle for ikke at tale om forskel i uddannelse. Mange af de thailandske kvinder, der bliver gift med en farang, har ingen uddannelse og er ikke gode til engelsk, og de har slet ikke forudsætningerne til at forstå meningen bag de engelske ord. Ofte har den skandinaviske mand ligeledes mangelfulde sprogkundskaber.

Det vil sige, at selvom man stoler på sin thailandske kæreste eller kone, så ligger der en bombe i forholdet, idet man ofte vil tale forbi hinanden på grund af kulturelle forskelle og manglende sprogkundskaber, og idet alle forhold i forevejen indeholder større eller mindre konflikter, så vil et thai-skandinavisk forhold med ret stor sandsynlighed volde endnu større problemer, hvor konen råber i øst, mens manden i bogstaveligste forstand råber i vest.

SNYDE ELLER SIKRE
Og hvordan definerer vi snyde? Det er faktisk nemt for en skandinavisk mand at undlade at snyde, fordi han har et socialkontor og et gratis hospitalsvæsen i baglommen, og hvis han har børn, så har de, uanset hans økonomiske formåen, adgang til gratis uddannelser, gratis hospitaler, uddannelsesstøtte og et sikkerhedssystem, der sikrer, at de altid vil have mad og logi.

Det forholder sig anderledes med en thailandske kvinde, især hvis hun har børn. Hvis kvinden ikke har nogen uddannelse, men har to børn, og hun har været sammen med en farang i en årrække, men ikke bor i vesten, eller ikke har permanent opholdstilladelse, så har hun intet sikkerhedssystem. Men vi taler ikke kun om hende; vi taler også om hendes børn.

Hvis forholdet begynder at skride, hvilket forstærkes af de sproglige, kulturelle og aldersmæssige forskelle, og hun allerede har oplevet magtesløsheden i den gensidige forståelse og frygten for at miste børnenes forsørgelsesgrundland, så taler vi ikke længere om snyde eller ikke snyde, men vi taler om et desperat mor, der vil sikre sine børn.

DESPERAT MOR
Jeg tror, at en desperat mor fra en hvilken som helst kultur vil gøre hvad som helst for sine børn, hvis hun ikke har noget valg. En thailandsk mor kan ikke blot søge boligsikring og bistandshjælp, og hun kan heller ikke blot sende sine børn på universitetet. Hun kan derfor kun rage til sig i kampen og angsten for at sikre sine børn, og ikke mindst i et desperat forsøg på at sikre den højere levestandard, som hun og børnene nu har vendet sig til.

Et fornuftigt ægteskab med et thailandsk kvinde skal derfor ikke kun sikre ved for eksempel en ægtepagt og en fornuftigt sikring af eventuelle besiddelser i Thailand, at hun ikke kan tage noget fra ham, men det skal også sikre, at hun har noget, hvis han dør, eller hvis parret går fra hinanden. Kvinden har med andre ord ret til at vide allerede fra starten af, hvad der vil ske med hende og børnene, hvis forholdet opløses, og hvor hun vil stå økonomisk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Kommentarer

Snyder thailandske kvinder danske mænd? — 7 kommentarer

 1. Godt at se et sobert indlæg om baggrunden for Thaipigernes tanker. Jeg ar ikke en Thaikæreste/kone men mange Thai veninder der er i forhold med Farang. Og det er helt klart mit indtryk at det eneste de egentligt forlanger er tryghed, både nu og på sigt. Vel egentligt ikke så forskelligt fra vores egen verden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Halløjsa Robert

  Nu rabler det da for dig, du har jo lige skrevet, at Poo er rejst til Aussiland, og her skriver du at hun gav din en kurv at hoppe i!

  Det får du sikkert nok også af frk. Mintz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Hm, det er muligt, at jeg rodder rundt i New Zealand og Australien? Men det er New Zealand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Dette indlæg er skrevet et par dage før min forlovede, Piyatida (Poo), ironiske nok gik sin vej, og senere gik tilbage til Brian…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. hej
  jeg er gift med en thailankkdsk kvinde,og jeg har ikke særeje, som så mange andre,hvorfor er så mange mænd bange for at kvinden render med det hele,de kommer med intet og de bidrager i de første år med intet,ergo har de efter dansk ret ikke krav på ret meget.
  hvis man efter 3 til 4 år mener at kvinden efter at have gjort rent og lavet mad som manden ønsker + andet, ikke har krav på noget,så er der efter min mening noget galt med personen. husk på at de tager den store chance, de har intet at komme tilbage til,vi har alt her.

  bare en mening

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Jeg tror, at du har helt ret i, at sådanne forhold ofte bliver udnyttet af manden pga. hans stærke position, og det er lige netop der, hunden ligger begravet.

  Manden kommer fra en kultur, hvor han er opdraget til at være ligeværdig, og hvor man er økonomiske ligeværdig, og hvor der oven i købet er en vis dominans af kvindelige værdier, og nu sidder han med en kvinde, der er absolut økonomisk underlegen.

  Måske tænker han ikke over, at hun er absolut underlegen, eller også tænker han, at hun må følge ham, hvis hun vil have ham (og hans forsøgerevne).

  Hvis han tænker sådan, har han ikke løst problmet, men blot udskudt det, og det er min pointe. Og således vil problemet langsomt dukke op, når de udvikler en konfliktmønster, hvor hun i stadig større grad vil overveje, hvordan hun kan sikre sine børn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Det synes jeg da var en interessant og relevant indgangsvinkel til sådanne forhold. Men jeg tvivler nu på den holder stik ret mange steder i virkeligheden, altså at man indgår en kontrakt med sikkerhed for børnene. Jeg tror sådanne forhold ofte bliver udnyttet af manden pga hans stærke position.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *