Skrædder i Thailand – lidt råd og tips

De fleste, der kommer en tur til Thailand, benytter lejligheden til at købe noget billigt med hjem, og det kan fx være skræddersyet tøj, som fx skjorter, bukser og jakkesæt og for kvindernes vedkommende kjoler, nederdele, bluser eller en dragt.

Men hvordan bærer man sig nu lige ad?

De fleste bemærker hurtigt, at de fleste skræddere er fra Inderen eller fra et naboland til indien, men det er sådan set ligegyldigt, udover jeg tror, at man skal holde sig til dem.

Det, som man måske kan skrive bag øret, er, at der ikke er tale om skræddere, sådan som vi forstår en skrædder i Danmark. De sidder ikke selv og syr tøjet, men de sender det hen til en fabrik, der kan være deres egen eller en andens. Denne fabrik har så en del maskiner, hvor den ene laver kraven, og den næste noget andet, men det er sådan set ligegyldigt, om end det er rart at vide, hvad der sker bag kullissen.

Mange skræddere svindler med kashmir

Mange skræddere svindler med kashmir

Tibetansk kashmirged

Noget, der er lidt mere vigtigt, er, at de er mere relative end danskere omkring, hvad fx 100% kashmir-uld betyder (uld fra en tibetansk kashmirged). 100 % betyder ikke, at det er 100 %, men blot, at der er meget. Når man præsenteres for et stykke stof, der bør være silke, uld eller lignende, så bed om at få lov til at tænde ild til det. Mange skræddere svindler med kashmir.

Hvis det er syntetisk, så brænder og smelter det, men hvis det fx er uld, så sker der noget lignende det samme, som når du brænder dit eget hår. Selvom det ikke ender med, at man reelt tænder ild til stoffet, så finder skrædderen ud af, at man godt ved en lille smule om stoffer. Personligt er jeg ligeglad med, om det er 80 % eller 100 % uld, bare det er pænt og prisen i orden.

Hvordan finder man så en god skrædder med gode priser, altså billigt skræddersyet tøj. Det er svært at sige, men det, som jeg kigger efter, er, at forretningen ikke må være for stor og fancy. De lever ofte af salg, salg og salg til opskruede priser. Det er mange gange bedre med en mindre diskret skædder i en sidegade, og helst een, der ikke ser ny ud. En ældre skrædder-forretning i en sidegade lever af sine gamle kunder, der kommer igen og igen. Den store skrædder på hovedegaden med 117 indiske ansatte lever af masseproduktion.

I mellemtiden, når du passere den ene skrædder efter den anden, så kig på deres tilbud (mange har store skilte med priseksempler eller “tilbud”), så du får en fornemmelse af prisniveauet.

En skrædder kan lave tøj på 24 timer, men giv ham gerne lidt mere tid, og sørg for, at der også er tid, hvis tøjet skal rettes til, eller hvis der er fejl. Det gælder især med kvindetøj, da det er en smule mere vanskeligt. Sørg samtidig for at betale et så lille depositum som muligt, så han har mere at miste, end du har, men lad være med at snyde ham pga. bagateller (dansk brokkeri).

Jeg benytter selv en lille skrædder på Ambassador Hotel på Sukhumvit soi 11 i Bangkok. Han hedder “Best Tailor”, og selvom det er en lille og knap så køn forretning, så har han gode referencer – jeg har brugt ham i ni år. Du kan finde hans hjemmeside på: www.besttailor.net

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (8 votes cast)
Skrædder i Thailand - lidt råd og tips, 6.1 out of 10 based on 8 ratings

Kommentarer

Skrædder i Thailand – lidt råd og tips — 3 kommentarer

 1. Hey Mads,
  Nu ved jeg selvfølgelig ikke, om du kun tager til Thailand for at få et skræddersyet jakkesæt, men ellers kan du faktisk få et af dansk kvalitet, med dansk håndværk til faktisk den samme pris, som du ellers ville skulle give for et mærkejakkesæt i DK. http://www.annespang.dk/shop/jakkesaet-og-habit-15s.html
  Når det er sagt, får man sikkert ikke meget sol med i handlen, hvis du samtidig er ude efter det 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 2. Jeg er sikker på, at det er billigere at få skrædersyet i Thailand end i Danmark. Kvaliteten på tøjet skal jo også ind over. Vælger man den billigste kvalitet, så falder prisen naturligvis i begge lande. Jeg kender ingen danskere, som jævnligt kommer i Thailand, der ville købe skræddersyet i Danmark.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Hvorfor er det så godt at få skræddersyet jakkesæt/smokings i Thailand????

  Er der nogle der ved noget som kan komme med nogle gode grunde?
  Jeg er meget tæt på at tage en flyver til Thailand!

  Min bedste kammerat skal giftes og vi skal bruge 5 sæt
  smokings!! jeg har tid nok og man kan få flybilleter til
  mellem 4000kr-6000kr

  Men hvorfor er det så godt i Thailand????

  Jeg har søgt på nettet og det ser ud til at man kan få
  skræddersyet smokings I Danmark til et par tusinde kroner!

  Så hvad er den store forskæl??

  Er der nogle der kan komme med alle de gode grunde??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *