Rejse med mindre børn til Thailand og sikkerhed

Der er flere og flere, der vælger at rejse til Thailand med deres (mindre) børn, og selvom flyrejsen kan være dyrere, så bliver hotel og bespisning væsentlig billigere end fx i Sydeuropæiske lande. Desuden er Spanien vel heller ikke så spændende, selvom der er ved at gå retro i den.

Legende barn i en pool

De lange flyrejser hjælpes af, at de fleste fly nu har et personligt TV foran hver sæde, så der nu er noget at se på (selvom der måske ikke tales dansk). Jeg plejer selv at spise baldrian, når jeg skal flyve langt, da det er afslappende, og det kan købes i håndkøb i Matas eller fx Bilka. Det kan suppleres med en masse slik (det skaber ikke skaber hyperaktivitet, selvom det er en udbredt misforståelse).

Sikkerhed og sygdom
Thailand er enestående med sine mange superavancerede luksushospitaler, så her er ingen problemer, men man kan jo lige undersøge, hvor langt der er til et såkaldt internationalt hospital fra sin(e) rejsedestination(er). Phuket, Pattaya og Bangkok har fx adskillige, så man kan være der eller i nærheden.

Der sker yderst sjældent kriminalitet over for turistbørn og andre udenlandske børn, så det er ikke værd at bekymre sig om. Havet er nok det “farligste”, men det er havet jo også i Danmark… Så hoteller der ligger ved laguner eller lignende er at foretrække, men det fritager ikke for, at man skal holde øje. Hoteller med børnepools eller i det mindste børnevenlige pools er også noget, som man lige kan holde øje med.

Bangkok Hospital er mange steder i Thailand

Sygdomme er normalt intet problem, og sker der noget med ondt i maven eller lignende, så slår man blot en tur forbi hospitalet – det tager et par timer, og normalt er problemet løst med en pille. Nemt og billigt, og det refunderes af rejseforsikringen.

Hvis ens børn er bange for store edderkopper og lignende, så kan man holde sig fra junglehoteller og lignende. De er normalt ikke farlige, men kan være skræmmende.

Hjælp mig-seddel
Når man tjekke ind på et nyt hotel, så bør man altid selv få et visitkort fra hotellet på Thai. Dels er det praktisk, hvis man ikke kan finde hjem, og dels er det praktisk, hvis man kommer ud for en ulykke, så man hurtigere kan spores, og hvis man fx ikke har sit pas med.

Mange mennesker på hovedbangården i Bangkok

Men ens børn bør også have et, hvor mor eller fars navn skrives på Thai med oplysninger om værelsesnummer. Måske kan der også skrives: “Jeg er blevet væk,” på Thai. Det kan man få receptionisten til at skrive. Barnet skal så oplyses om, at barnet skal visse dette, hvis han eller hun bliver væk – det kan være til en politimand, billetmand eller lignende, og politiet er alle steder. Thaiere er generelt meget venlige over for børn!

Ellers er et godt råd, som jeg fik fra min mor, eller rettere, det var hendes praksis. Hver gang vi kom til et ny sted enten i Danmark eller i udlandet, så viste hun mig et sted og forklarede, at vi skulle mødes der, hvis vi blev væk fra hinanden. Det blev vi aldrig, men jeg var som barn tryg, da jeg ikke behøvede at være bange for at blive væk.

Større børn kan få en gammel mobiltelefon (hvis barnet ikke allerede har een), og et Thai-SIM-kort koster blot 10 kroner i 7-Eleven, men det med mødestedet er stadig vigtigt, da det eller kan være vanskeligt at aftale, hvor man skal mødes, hvis barnet ikke har været opmærksom på, hvor fx indgangen er, herunder hvilken indgang.

Alene på værelset

Babysitter

Børn kan også, hvis de har en vis alder, være alene på et hotelværelse en aften, hvis forældrene vil noget, som børnene ikke gider.

De skal blot forklares at de skal gå til receptionen, hvis der er noget, og receptionen skal så have et kontaktnummer til ens mobiltelefon. Den går måske ikke på de store hoteller. Ofte kan man også hyre en babysitter. Børnene eller barnet bør dog have en lille gave i kompensation, synes jeg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *