Juleaften og julefrokost i Thailand

Når danskere skal rejse til Thailand i julen, så er det formentligt forskelligt, hvordan de håndterer juleaften. Nogle efterlyser via internettet et dansk sted, hvor der holdes juleaften eller i det mindste er dansk julemad.

Fastboende gør det også forskelligt, hvorimod udstationerede med børn nok forsøger at gøre det så dansk som muligt og holder jul i hjemmet.

Turister kan risikere, at de skal bo på et hotel, hvor julemiddagen er obligatorisk, altså at de skal betale for at deltage i hotellet julemiddag, men det er typisk noget hø, om end det godt kan være hyggeligt nogen steder.

De mindre danske restauranter, hvor både fastboende og turister deltager, har nok en større tendens til at lave noget juleaften-agtigt, hvor de større steder ofte ”blot” sælger julemad denne aften.

Dog er der nok også en del danskere, som mig, der er gift med en thai, og hvor julen ligesom er gledet lidt ud. Man kan sige, at min jul er flyttet fra juleaften til den årlige julefrokost i det danske handelskammer, som i år (2011) afholdes i ambassadørens have. Her møder jeg både gamle venner og bekendte samt nye mennesker. Jeg tror, at det er min syvende julefrokost der.

Min første juleaften i Thailand (2002) holdte jeg i haven i den daværende og ”såkaldte” skandinaviske kirke, og det var ganske hyggeligt, men hverken særligt julet eller særligt dansk. Dog fik jeg en norsk ven, men har nu mistet kontakten.

Jeg tror også, at mange turister, især dem uden medfølgende børn, helt vælger at fravælge julen og nøjes med en god middag i en hvilken som helst restaurant.

De fleste større byer i Isaan og de fleste større turistdestinationer i de øvrige områder har et eller flere ”danskersteder”, og her er det nok nemmest at spørge sig frem eller søge på nettet. De har stort set altid en hjemmeside. Et traditionelt dansk ægtepar skal dog være bevidst om, at de fastboende ofte er gift med en Thai, så det er et blandet publikum.

De thailandske hoteller skal man nok holde sig fra, også selvom man har betalt for middagen. Dog kan det være hyggeligt, hvis hotellet ligger ned til stranden.

Hvorom alting er, så skal man ikke forvente noget i retning af en dansk jul i Thailand.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Juleaften og julefrokost i Thailand, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *