Jade-buddhaen får vintertøj på

I dag fredag fik jade-buddhaen sit vintertøj på. Kongen skifter tøj på ham tre gange om året, hver gang en af de tre årstider starter. De er den varme tid, regntiden og den kolde tid, og nu er det altså blevet den kolde tid.

Jade-buddhaen på i kongens eget tempel, som ligge på samme grund som kongepaladset. Normalt kalder man det hele for paladset, altså alle bygningerne. Når man bevæger sig rundt inden for paladsets murer, må man ikke har bare fødder, men når man trædder ind i temple, så skal man tage skoene af.

Jade-buddhaen anses for at være magisk. Oprindelsen er ukendt, men der har være adskillige krige på grund af den, men nu har det thailandske kongerige altså fået den tilbage og har haft den i mange år.

Jade-buddhaen er i øvrigt en relativ lille buddha-figur, som sidder højt oppe inde i templet, så man kan ikke rigtig se den, og man må heller ikke tage billeder.

Nuvel, kongen havde fødselsdag i søndags, som derfor er officiel fars dag, og nu er vinteren startet og julen står for døren – bare ikke for thaieren…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *