Hvordan kan man tjene penge i Thailand?

Jeg bliver ofte spurgt om, hvordan man kan tjene penge i Thailand eller finde et arbejde, men det er faktisk et vanskeligt spørgsmål. Men selvom jeg ikke har hele svaret, så har jeg måske noget af det, og så kan jeg jo henvise til dette her indlæg, når folk spørger.

I øvrigt drejer det sig ikke kun om at tjene penge i Thailand, men også om at bo her, altså at få visum og lignende, men det er en anden sag.

Hvis man har penge, og det behøver ikke at være milliarder, da man får mange baht for sine kroner, så er der flere traditionelle måder at håndtere dem, hvor den ene er traditionel handel med fx valuta, aktier eller “commodities” (selvom det er en risikofyldt vej).

Den anden er at investere i ejendom for at tjene penge, og her vil jeg ud af mange veje nævne tre af dem.

 1. Den hurtigste er at købe nogle ejerlejligheder i et eller flere condominiums, hvor målgruppen er udlændinge, der ønsker en ”sommerbolig” i Thailand, og hvor byggeriet slet ikke er påbegyndt. Lejlighederne skal altså købes, inden de første bærende søjler placeres, og endda helst før der kommer maskiner ind på grunden. Lejlighederne kan så sælges, når byggeriet stort set er færdig, og når man har skøder i sit eget navn. Dog er der en risiko for, at byggeriet aldrig bliver færdig, men det er jo derfor, at der kan hentes et godt afkast.
 2. Den anden muligheden er at købe færdige og en smule ældre lejligheder (eller huse, men mere bøvlet pga. udlændinge ikke må eje jord), der ligger okay, fx i områder, hvor der bor mange udlændinge, som vil have en lille et- eller to-værelses lejlighed med møbler, hvad enten det er fastboende pensionister eller arbejdstagere. Måske sætter man lejligheden i stand og får nye møbler, før man lejer dem ud. De fleste vil kunne leve af udlejning af ti lejligheder i rimelig stand og med rimelig placering, og man har jo stadig sin investering.
 3. Den tredje mulighed er at købe flere ”shophouses” (uagtet bøvlet med at eje jord), der ligger på eller tæt ved hovedgader, hvor der kan indrettes en eller anden form for butik, restaurant kontor eller lignende, og hvor der fx kan være lager eller beboelse ovenpå. I Bangkok vil mange kunne leve af udlejning af blot to huse, omend disse huse kan være vanskeligere at udleje, men når de er tomme, så koster de stort set ingen ting i drift.

Hvis man har mindre penge, og såfremt man ikke er en slags specialist, så må man ud på det ordinære arbejdsmarked eller gå online for at tjene penge i Thailand. Jeg har ikke den store ekspertise inden for alle områder af online-branchen, men det, som jeg oplever, er, at nogle lever lidt af Google Adsense, andre lever af webshops, som måske er placeret i Danmark, og atter andre lever af at udbyde Internet-baserede kompetencer, som fx at designe hjemmesider, lave hjemmesider, udføre SEO, skrive SEO-tekster, tilbyde linkbuilding og lignende. Det er ikke et nemt område for mange, men for nogen er det en oplagt mulighed til at tjene penge, om end det bedste er, hvis man allerede har en forretning eller et netværk, før man flytter herud.

Den sidste af de ”normale” måder er at finde et job, men for de fleste er det næsten umuligt at finde et job i Thailand, før de er ankommet og har slået sig ned. Det er også noget nemmere, hvis man kan lidt thai og har lidt styr på de lokale forhold. Tommelfingerreglen siger, at det kan tage et par år at finde et job, men det afhænger jo også af, hvor kreativ og fleksibel man er. Desuden skal man netværke en del for at lære og suge erfaringer til sig.

Jo yngre man er, og jo mindre man behøver i indtægt, så vil jeg nok opfordre til, at man søger job som engelsklærer for at tjene penge, hvorimod man som ældre, med noget erfaring og allerhest med en uddannelse, nemmere kan finde et job inden for sit område eller inden for et side-område. Ofte er det side-områderne, som man skal kigge efter, når man vil tjene penge.

Jeg fortæller ofte danskere, som søger job i Thailand for at tjene penge, at det ikke er nok, at de er så og så gode, hvis en arbejdsgiver ikke kan forrente deres løn, eller hvis en arbejdsgiver nemt kan finde en thai med samme kompetencer for under 20.000 baht per måned, så enten skal du virkelig kunne et eller andet eller også skal du finde en virksomhed, som har brug for en dansker, en skandinav eller blot en vesterlænding i en eller anden kunderelateret funktion.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Hvordan kan man tjene penge i Thailand?, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Kommentarer

Hvordan kan man tjene penge i Thailand? — 4 kommentarer

 1. Hej Michael,

  Tak for dit indspark, og du har ganske ret.

  Mange tror, at det er lige ud ad landevejen, men det er faktisk op ad bakke.

  Men min tanke var mere, at man bor i Thailand og laver hjemmesider til det danske marked i særdeleshed og det internationale i almindeligthed.

  Dog kan det være vanskeligt at lave hjemmesider for kunder, som man ikke kan mødes med ansigt til ansigt, og hvor man ikke selv kan tage eventuelle billeder.

  Men det kan være svært at finde kunder i Danmark eller danske IT-firmaer, som vil outsource til Thailand.

  En dansk produceret hjemmeside kan nemt koste mellem 5.000 og 15.000 kroner (og faktisk op til 100.000 kroner, hvis det er superprofessionelt), og hvis gennemsnittet er 10.000 per side, og man kan det for det halve, så er det over 25.000 baht per hjemmeside.

  Hvis man har evnerne og netværket, så er det ikke urealistisk, men for de fleste er det nok et luftkastel.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Hej Roberts,

  Ja super indlæg, og som kommentar til din udtagelse om hjemmesider mm ydelser, så koster det i snit 5.000 at få en simpel hjemmeside lavet af en Thai, og det samme vil koste 15.000-20.000 af en hvid mand… så hvis man skal slå sig ned i Bangkok og kan regne med 5.000 pr hjemmeside så bliver det også til 10 per måned, og her er ikke alle de andre ting som du skal have så som thai ansatte og alt det der.

  Det bliver heller ikke nemmere med tiden at find alm arbejde her i Thailand, da trods alt så er Thaierne blevet bedre til at lære, og som du selv skriver hvorfor ansætte en hvid til 60.000 pr måned når du kan få 3 thai specialister i hvert deres område til det samme…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
 3. Du gør i al fald det rigtige, jf. eksperterne, idet du poster et indlæg med et link i en blog, men desværre accepterer Blogger ikke aktive links i kommentarerne.

  Dog tror jeg ikke, at det er så nemt, som du skriver på din hjemmeside.

  Min erfaring er fx, at de opgaver, som man kan få via freelance-hjemmesider, honoreres i håndører, selv efter thailandske forhold.

  Og personligt ville jeg aldrig henvise mine venner til at læse et eller andet irrelevant, så jeg kunne tjene penge på det, jf. din “Tjen penge med PTC & PTR”.

  Men held og lykke med dit projekt.

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *