Hjælp, min far/søn skal giftes med en thailænder

Da jeg skrev indlægget: “Hjælp, indvandring fra Thailand og familiesammenføring“, da var det min mening, at det skulle handle om: “Hjælp, min far skal giftes med en thailænder”, eller “min søn vil giftes med en Thai,” men jeg endte med en masse andre forklaringer.

Rismark

Denne gang vil jeg dog komme ind på de tanker, som kan opstå, hvis ens søn eller far skal giftes med en Thai, eller i det mindste har fået en Thai-kæreste.

Det kan virke udfordrende for en traditionel dansk familie, hvis der pludselig sidder en Thai midt i det hele, især hvis Thaieren ikke er vant til Vesten, hvorfor hun i starten vil være lige så kejtet i Danmark, som hendes danske mand eller kæreste er hjemme hos familien i Thailand – og i særdeleshed hvis hun er fra landet.

Selvom om hun virker kejtet, så er manden lige så kejtet hjemme hos hende – hvis ikke mere.

Kommunikation og fordomme
Det hjælper lidt på det, hvis hun har gode engelskkundskaber (indtil hun har lært dansk), såfremt familien kan engelsk og har lyst til at snakke engelsk under familiefesten. Dog behøver man ikke snakke engelsk hele tiden – de fleste Thaiere snakker gerne Thai, selvom de kan engelsk, hvis der er en udlænding til stede. Det må derfor antages, at det ikke er uhøfligt at snakke dansk, når der er en Thai til stede.

Det er således klart en fordel for en Thai at lære at tale dansk, hvilket kan ske her i Bangklok.

Når der er en udlænding på vej ind i familien, så må man starte med at smide sine fordomme væk. Lad være med at bore i, hvor de har mødt hinanden, og hvad hun har lavet før, men tag fat i nutiden, samt ikke mindst Thailand, da I nu har en enestående mulighed for at lære et land mere at kende.

Rigtigt mange rejser til Thailand hvert år, og ganske mange kommer igen og igen, men som turist kommer du stort set aldrig ind under overfladen, men ser et helt andet billede. Naturligvis kommer en, der er gift med en Thai, nok heller aldrig ind under overfladen, da ens baggrund og opvækst simpelthen er alt for forskellig.

Hvis ens far eller søn (eller bror for den sags skyld) pludselig har en kæreste fra Thailand, så vil jeg opfordre til, at man køber nogle bøger om Thailand, herunder turistbøger. Der er også megen information på internettet, herunder om gode og dårlige erfaringer med thailandske kærester.

Lidt diskret kan man lige følge med i, om manden er i gang med at formølble hele sin formue på den nye kæreste, og det sker desværre nogle gange, men ikke altid. Dog koster det noget at være kæreste med en Thai, men hvis han skal betale en alt for stor medgift (sin sot) til kvindens forældre, og hvis hun har været gift før (og måske har børn), og hvis hun ikke har en uddannelse, så bør denne medgift ikke være alt for stor. Måske bør 20.000 kroner være mere end rigeligt, men ofte bør det ikke være relevant at betale.

Men det er altså hans valg, og han vil sikkert ikke bryde sig om, at folk mistænker kæresten for at ville platte ham. Det er ikke vejen frem.

Lad jer inviteres ind i den thailandske kultur
Derudover kan I invitere jer selv på Thai-mad hjemme hos hende (hos ham), så I kan opleve det ægte thailandske køkken. Måske kan hun ikke få alle de ingredienser, som hun skal bruge, men det går nok alligevel.

I kan også prøve at besøge et thailandske tempel i Danmark, hvis det ikke er for langt væk, eller I kan ligefrem overveje at rejse sammen til Thailand.

Men I kan også opleve danske ting sammen, som at besøge en domkirke, et slot eller noget andet meget dansk – I vil opleve at se det med nye øjne, når I pludselig står med en Thai ved jeres side. Samtidig vil hun lære noget, og I vil få nogle oplevelser sammen.

Det at opleve hinandens kultur (og religion) gør, at begge parter oplever forskellighederne og derved lighederne i at være forskellige. Det kan også kaldes dialog.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Hjælp, min far/søn skal giftes med en thailænder, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *