Hjælp, indvandring fra Thailand og familiesammenføring

“Hjælp, min far skal giftes med en thailænder“, “min søn vil giftes med en Thai,” eller “det vælter ind med fremmede fra Thailand.” Men er det nu så forfærdeligt? Der sker både politisk og journalistisk sammenblanding af indvandrere, især muslimske og asiatiske, hvor en af årsagerne kan være den politiske korrekthed, hvor man hverken vil, kan eller må skelne mellem skovle og spader.

Thailand har millioner af muslimer, men de er etniske thaiere (thai-malay)

Det skal lige pointeres, at mit indlæg ikke er et angreb på den muslimske indvandring, men er nogle overordnede betragtninger om helt forskellige problemstillinger.

Ottomanerne (tyrkerne)
Historisk set har vi altid haft et problem med muslimerne, ja, helt tilbage til da Muhammed blev afvist af den nye jødiske retning, de kristne. Udover at de kristne og andre ikke-muslimer blev til “vantro”, så nævner Koranen konkret de kristen som vantro, samt en del andre ting. Bibelen taler omvendt om “kættere”, om end i bredere forstand, og den nævner slet ikke muslimerne, da de ikke eksisterede dengang.

Det er klart, såfremt muslimerne (ottomanerne) havde vundet krigen mod “Europa”, så ville situationen have været noget anderledes, end hvis det blot havde været svenskerne, der havde overtaget Danmark. Historisk og overordnet set, så er muslimerne næsten den eneste helt fremmed civilation, som Europa har sloges med.

Asien
Spanien mødte dog inkaerne i Sydamerika, men det var et langt kortere møde, hvor sygdomme fra Europa klarede sin del helt af sig selv. Mødet med storriger som Kina og Japen forholdt sig ganske anderledes end med både ottomanerne og inkaerne. Sidstnævnte faldt hurtigt, hvorimod de asiatiske lande var ældgamle og stærke stormagter.

Japanerne betragtede sig selv som efterkommere af guderne, mens andre mennesker var efterkommere af dyrerne – måske tænker de stadig sådan? Kina, Japan og de andre riger i Asien havde dog ikke den lidt specielle agression i deres religioner, som det ses i Koranen.

Den kolde krig i Asien
Historisk blev der således kun tale om nogle “kortere” vestlige koloniseringer af visse områder i Asien, der sluttede under verdenskrigene, hvorpå det under den kolde krig blev til et opgør mellem kommunismen og ikke-kommunismen, der i virkeligheden blot var en fortsat kamp mellem USA og Rusland (USSR).

Kina havde dog en anden rolle end lande som fx Vietnam, Korea, Laos, Myanmar (Burma) og Cambodja (Cambodia), der formentlig blev de største ofre for en verdenskrig, der kun symbolsk blev afsluttet med det tredje riges fald, altså Tyskland – atom-bomberne i Japan var ikke et efterkrigstidsfænomenog nævnes derfor ikke i denne sammenhæng.

Vietnamkrigen

Det var altså ikke deres krig, selvom det blev det, og historisk set, når vi taler om krig mellem Rusland og resten af vesten, var Rusland oprindeligt kristent, så efterkrigstidens krige i Asien var vel mere en krig mellem kristne vesterlændinge (USA og lidt Europa) og “frafalde” kristne vesterlændinge (USSR, læs kommunismen), og denne krig eller de krige var også ganske kortvarig(e), når man sammenligner med ottomanerne og Europas krig(e) mod hinanden.

En kineser eller en thaier, der flytter til Danmark har altså en helt anderledes baggrund end en muslim, der flytter til Danmark.

Andengenerations-indvandring
Der ses en tendens til, at ottomanere (muslimer) der flytter til Danmark gifter sig med muslimer, og det gør deres børn også, uagtet om de familesammenføres eller finder en anden muslim i Danmark. Derfor taler vi ikke længere om andengenerations-indvandrere, men om tredje generation.

En thai-kvinde, der flytter til Danmark, når hun er blevet gift med en dansk mand, får måske et euro-asiatisk barn, og dette barn vil ofte gifte sig med en dansker, så begrebet andengenerations-indvandrere er stort set ikke-eksisterende i Danmark blandt asiater, udover i mindre omfang blandt vietnamesere, der i øvrigt er ganske godt intregrerede og uproblematiske for både det danske samfund og den danske kultur.

Man ser også sjældent en Thai, der søger dansk indfødsret (statsborgerskab) i modsætning til muslimer, og visse undersøgelser hævder, at mange thaiere ender tilbage i Thailand.

Det er med andre ord vanskeligt at sammenblande indvandring fra Asien, herunder Thailand, med indvandring fra Ottomanien og andre muslimske lande, og man hører aldrig om en asiat, der har et problem med julearrangementer i skolen eller frikadeller i børnehaven.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *