Farvel til de gamle dyder

Egentlig har denne artikel intet med Thailand at gøre – eller har den. Den minder i øvrigt om Anna Knudsens debatbog, “Far, send flere penge”, som blev udgivet for knap 10 år siden.

epn.dk skriver: “Den handler først og fremmest om nutidens mænd. Om deres manglende forbilleder og manglende forståelse for ansvar, pligt og autoritet. Alt sammen på grund af den nye verdensorden, hvor de bløde, moderlige værdier fylder i opvæksten. Nuvel, det er vel ikke så skidt, hvis udgangspunktet derfra er, at drengene bliver til mænd med omsorg og empati for omverdenen, kan man mene. Det gør de bare ikke, vurderer Henrik Jensen.

Tværtimod bliver drenge på grund af de uddøde mandlige autoriteter i nutidens faderrolle til unge i en kultur, hvor der ikke gives klare tilrettevisninger.”

Hvad har det så at gøre med Thailand? Jo, det at mange mænd søger herude, som dog ikke (altid) et spørgsmål om, at man angiveligt ikke kan finde en kæreste i Danmark. Det drejer sig nok mere om, at Thailand har en kultur, hvor en mand er mand, og en kvinde kvinde.

Jamen er det ikke undertrykkelse af kvinden, kunne nogle spørge. Jo, i visse tilfælde, men dermed ikke i alle, og dertil skal sige, at Thai-kvinde ikke er så underkuede, som nogle måtte påstå. Asien har en kultur, hvor man udtrykker en vis udmyghed, men det er ikke identisk med, at en vis gruppe i kulturen (altid) er underkuet. Tværtimod kan undertrykkelse nemmere ske i et samfund, hvor der ingen normer og roller er, idet man intet har at forholde sig til.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *