Dårlig mave i Thailand

De fleste har oplevet at få diarré under en ferie i udlandet. Det kan naturligvis være en madforgiftning, men for det meste er det en almindelig dårlig mave. I Thailand kan det også være kolera, men de fleste oplever ikke, hvis de får eller har haft kolera.

Der gives mange gode råd om, hvordan det kan undgås, men nogle råd synes overdrevet. Fx ser jeg ingen grund til at undgå isterninger i Thailand, da de jo ikke står og laver isterningerne i baglokalet. Jeg har heller aldrig haft problemer med at børste vand i postvand eller spise salat for den sags skyld.

Hvis man får dårlig mave, så er det en god ide at drikke cola, men ikke ren cola. Jf. Samvirke.dk skal man blande colaen med vand, så der er to dele cola og en del vand. Det er bikarbonatet i colaen, der hjælper, hvorimod for meget sukker kan forværre, hvorfor colaen bør blandes op med vand. I øvrigt bør den også være lunken…

Hvis ens diarré ikke holder hurtigt op (hurtigt er relativt, men jeg mener hurtigt og måske inden for nogle timer), så kan det være en god ide at smutte forbi et apotek. Her findes mirakelmidler, der normal kan stoppe det meget hurtigt, så man ikke ødelægger sin ferie.

Hvis man stadig har det den følgende dag, eller hvis det er meget voldsomt, så bør man tage på hospitalet.

Jeg skal påpege, at diarré ikke er ufarligt i Thailand pga. varmen, da man kan komme ud for, at kroppen simpelthen ikke kan nå at optage væsken, før den ryger ud igen (for oven eller for neden). Børn kan blive så dehydrede, at de går i chok (hypovolæmisk chok), hvilket kan blive ret alvorligt.

Mine egen søn var selv indlagt i 3-4 dage, da han var et år, pga. dehydrering, og jeg bemærkede, at der var mange børn, som var indlagt pga. dehydrering.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Dårlig mave i Thailand, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *