Danskprøven eller indvandringsprøven ved Familiesammenføring

Regeringsgrundlaget (oktober, 2011), “Et Danmark der står sammen,” fremlægger en ændring af loven omkring familiesammenføring, herunder afskaffelse af pointsystemet. Der står i regeringsgrundlaget, at: “Familiesammenførte udlændinge skal modtage danskundervisning så snart de flytter til Danmark og bestå en danskprøve. Indvandringsprøven skal afskaffes.”

Altså er der ikke tale om, at prøven som sådan skal afskaffes:

Men der er derimod tale om, at Vidensprøven afskaffes, og at niveauet i Danskprøven (Sprogprøven) hæves fra A1- til A1, samt at der gives tre måneder mere, og at man vil belønnes med, udover et nedslag i garantien på 20.000 kr ved beståelse af Danskprøven, yderligere et nedslag på 10.000 kr, hvis man består A2 inden 15 måneder.

Aktuelt er dette lovforslag i høring, hvorefter det snarest, måske i februar, bliver til et reelt lovforslag, altså at hæve niveauet i Danskprøven og fjerne Vidensprøven. Det bliver måske med virkning fra sommeren 2012.

Der vil også komme et nyt gebyr for at gå til prøven – der lægges ikke op til, at det skal afskaffes, som mange tror, men at det skal beregnes (eftersom der er tale om en ny prøve).

Læs mere om Danskundervisning i Bangkok

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *