Charterrejser, grupperejser eller individuelle rejser i Thailand

Hvad er bedst, når man rejser til Thailand; er det charterrejser, grupperejser eller individuelle rejser? Indledningsvist vil jeg lige definere begreberne, som jeg opfatter dem.

Charterrejser sker typisk med et større charterbureau, der har et eller andet forbillede i Spies eller Tjæreborg. Man flyver enten med rejsekoncernens eget fly eller med et, som de har chartret. Formentlig møder man allerede en dansk guide i lufthavnen i Danmark, og denne eller flere vil ledsage een under hele rejsen. Man vil også i større eller mindre grad være samme med de samme mennesker hele tiden, om end gæsterne kan spredes ud over flere hoteller. Måske har charterbureauet hele hotellet, måske blot en etage eller sektion, eller også er man spredt ud over hele hotellet i et omfang, hvor man stadig vil møde de samme som i flyet og bussen.

Grupperejser, sådan som jeg definerer det her, er næsten det samme, men med den forskel, at rejsebureauet ikke har chatret et fly, men blot han købt x antal faste pladser på hver afgang hos et stort ruteflyselskab som fx SAS eller Thai, og ligeledes har købt x antal værelser på hotellet. Der vil formentlig ikke være en guide i lufthavnen i Danmark, men der kan være en eller flere danske guider på destinationen. Det er altså lidt mere nedtonet end med charter, men der vil stadig været et slags rejsefællesskab, formentlig en guide og formentlig en fællesbus fra lufthavnen i Thailand til hotellet.

Individuelle rejser er, selvom man køber en færdig rejsepakke, når man rejser individuelt, og måske slet ikke møder andre rejsende fra samme selskab (eller ikke ved, at man møder dem), og man kører heller ikke i busser på destinationen. Hvis man følger pakkerejseplanen og benytter standard-hotellerne, så vil man, hvis man spørger sig frem, kunne finde andre danskere på hotellet, der rejser med samme rejsebureau. Man rejser altså næsten, som man selv havde arrangeret det hele, og der er nok ingen guide fra bureauet. Men bureauet vil stå bagved og sørge for, at tingene flasker sig, og sker det ikke, så kan man ringe til dem – nogle har deres egne kontorer i Thailand.

Hvad er så bedst, hvis vi ser bort fra priserne? Ja, det er forskelligt, men nogle kan godt lide de glade charterrejser, med de friske og lidt naive guider (der sjældent ved ret meget om landet), og med det store trygge fællesskab. Man er altså, såfremt man ønsker det, hele tiden sammen med de samme mennesker og guider.

Grupperejserne er som nævnt lidt nedtonene, da der er færre gæster med på rejsen, og da man flyver med traditionelle rutefly, ligesom guiden måske vil være lidt mere fraværende, men der vil stadig være en eller anden følelse af et rejsefællesskab.

De individuelle rejser kan i højsæsonen minde lidt om grupperejserne, om end man ikke kører i fællesbus, så man rystes ikke sammen, og der er formenlig ikke en dansk guide, og hvis man  vælger et andet hotel end standardhotellet, så er man helt væk fra fællesskabet. Dette er altså for de mennesker, der gerne vil være lidt mere i centrum, hvilket man naturligvis er, når man har sin egen chauffør og ikke sidder på plads 27 i en bus.

En del rejsende overser disse opdelinger og tror, at alle rejsebureauer er ens, bortset fra prisen og størrelsen, men det er de ikke, hvorved de måske kommer på en rejse, der er anderledes end forestillet. Hvis man ikke er vant til at rejse og føler sig lidt usikker, så kan charter måske være en god ide første gang. Næste gang, hvis man syntes, at fællesskabet var lidt for meget, så kan man med fordel vælge en individuel rejse, hvor man også (nemmere) kan tilpasse sin rejse på forhånd.

Jeg fik ikke nævnt rejser på egen hånd, der er, når man selv reserverer fly, selv finder hoteller på nettet eller destinationen, og selv finder en taxa.

Det er nok mest for hard core-rejsende, men man er på egen hånd, så går det galt med hotellet, er der ingen hjælp at hente, og sker der et eller andet, fx hvis man bliver syg, så har man kun receptionisten på hotellet til at vejlede een.

Desuden er man slet ikke beskyttet af rejseankenævnet og rejsegarantifonden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Kommentarer

Charterrejser, grupperejser eller individuelle rejser i Thailand — 5 kommentarer

 1. Hej Robert.
  Det er nogenlunde de samme tanker jeg selv har gjort mig.Jeg krydser finger og håber på, at det er sådan det er, og ellers må jeg betale den bøde som der så kommer!
  Jeg takker endnu engang for dit svar og håber på det bedste:-)
  Hilsen Steen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Jeg håber, at jeg har ret, men paskontrollen skal jo stemple dig ud i forhold til den dato, hvor du stempler ud – de kan næppe stemple dig ud dagen efter.
  At du så er i ingenmandsland, indtil du går ombord kl. 00.10+, burde teknisk set være irrelevant.
  Og skulle jeg tage fuldstændig fejl, hvad jeg ikke tror, så slipper du med 500 baht i bøde, men igen, så kan de jo ikke stemple dig ud dagen efter, at du stempler ud…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Hej Steen,
  Teknisk set overskrider du med en dag, altså med 30 minutter.
  Men du er jo stemplet ud af Thailand på det tidspunkt, og det skal du være, eftersom gaten lukker omkring 20 min før afgang.
  Jeg tror, at man bare skal passere paskontrollen, inden der er gået 30 dage, og så kan politiet jo ikke gøre andet end at stemple dig ud på på 30-dagen.
  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Hej Robert.

  Jeg er ikke helt sikker på om mit spørgsmål høre til under dette inlæg, men jeg kan ikke finde andre steder hvor det skulle passe.

  Jeg har købt en retur billet fra københavn til Bangkok på nettet.Jeg ved at man automatisk får et 30 dages turistvisa. Men nu er jeg kommet i tvivl om jeg overskrider de 30 dage man automatisk får.
  Jeg flyver fra København d.4. april kl.23.00 med ankomst i Bangkok d.5.April 15.00 lokal tid.
  Jeg flyver retur fra bangkok d.5 Maj kl.00.30 med ankomst i København d.5.Maj kl.07.00 dvs. at jeg tjekker ind d.4 Maj når jeg flyver fra Bangkok.
  Håber du forstår mit spørgsmål og kan hjælpe mig med et svar.

  Med venlig hilsen
  Steen
  Dk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *