Thai-kvinder svindler med boyfriend scams

Når man hører om Thailand, hører man også mange historier om thai-kvinders sans for at svindle og hive penge ud af udenlandske mænd – en udlænding hedder ”farang” på thai. Der er to typer farang, de, der ikke tror på, at nogen svindler, og de, der tror, at alle thai-kvinder svindler og bedrager.

Svindler thai-kvinder?

Svindler thai-kvinder?

Jeg har nu boet i landet i en del år, og jeg har hørt mange historier og læst mange ting i debatfora på Internettet, herunder om kvinder, der angiveligt svindler, men jeg har også læst videnskabelige artikler, og så har jeg samtidig prøvet en del selv. Jeg har både set og hørt ting via mine respektive thai-kæresters veninder – men jeg har også selv været udsat for hændelser, som man i al fald i Danmark ville kalde snyd eller svindel – boyfriend scam.

Prostituerede i Thailand

Først må vi se på, hvad en prostitueret er, men den danske definition holder ikke i Thailand, ikke altid, og det hænger både sammen med traditionen og med den voldsomme forskel i købekraften hos fx en bondepige og en farang. Selv en fattig farang er milevidt fra bondepiges købekraft i landsbyen.

En bonde kan måske tjene 2-3.000 baht om måneden, og i Bangkok er mindstelønnen omkring 5.500 per måned – og en nyuddannet akademiker tjener måske 8.000 i en bank. En mindrebemidlet udlænding, der bor i Thailand, har måske 35.000 baht om måneden, men 100.000 er ikke unormalt. Og en turist bruger mindst 3.500 baht om dagen, men måske op til 10.000 per aften i nattelivet, men i al fald 3-4.000 er ikke unormalt.

Hvad er en prostitueret så, og hvor er grænsen mellem en prostitueret og en ikke-prostitueret? Jo, hvis vi starter med en helt typisk én, så er det let. En prostitueret i et sæbehus sidder bag et glas, og hun har et nummer på. Kunden sidder udenfor og betragter, og vælger så én. De går da op på et værelse, hvor han får et bad, og bagefter får han leveret produktet, hvorefter han går. Han har nok betalt forud. Det er i al fald en prostitueret. Dernæst kommer go go-pigen, barpigen, freelanceren, konkubinen (mia noi) osv.

Lad os nu gå den anden vej, vi starter med den konservative pige, der sidder hjemme hos mor og far og går i seng kl. 20.00 hver dag – sådan én har jeg også kendt. Hun er ikke prostitueret. Dernæst er der pigen, som ikke går i seng kl. 20.00, og senere er der pigen, som går på diskoteker, og derpå er der pigen, der konsekvent går på diskoteker, hvor der også kommer farang-mænd. Sidstnævnte pige, der opsøger diskoteker med farang, kommer således på det samme sted, som den førnævnte freelancer under beskrivelsen af prostituerede – måske ved diskotekspigen det ikke, eller måske ved hun, at nogle af de andre piger på diskoteket er på ”arbejdet”. Og måske får de udvekslet tips og tricks – diskotekspigen må i al fald høre nogle historier på et tidspunkt.

For vi taler mere om, hvor grænser går mellem en prostitueret og en ikke-prostitueret, så lad os få nogle andre ting afdækket. Der er nemlig almindelige unge piger, især studenter, som tager en ældre kæreste, herunder en udlænding mhp. at få en forsøger – en ”supporter”. Han betaler mobiltelefonen og hendes lommepenge, og måske universitetsudgifterne – og måske også forældrene.

Vi skal også forbi kulturen, og der er tre vigtige ting i thai-kultur ift. kvinder og penge: medgift (sinsort), 100 % forsøgerpligt og forsørgelsen af forældrene. Sitsort kan være blot 50,000 baht eller en million, som gommen betaler til brudens forældre – det er en meget fasttømret tradition og er meget vigtigt for pigen (læs mere om det i en af mine artikler om sinsort). Normalt gifter man sig inden for samme klasse – altså det samme sociale niveau, men der er piger, som går efter farang mhp. at gifte sig opad – og at få sinsort til mor og far. Pigen gør det i respekt og omsorg for sine forældre. Hun finder nok en mand, hun kan lide, men han udvælges ud fra evnen til at få hurtige penge hjem til mor og far.

Forsørgelsen af forældrene er ikke kun ift. sinsort, men også ift. et mere eller mindre fast beløb, som de skal eller bør have hver måned, hvis de er meget fattige eller ikke kan arbejde pga. alder, sygdom, druk eller dovenskab. Her er igen pigens omsorg for forældrene ved at finde en rig forsøger en vigtig faktor.

Men der er også forsørgelsen af selve pigen, og i Thailand har manden 100 % forsøgerpligt – en udlænding skal ligefrem vise lønsedler på rådhuset (ampør) for at få lov til at blive gift med pigen, idet han skal dokumentere sin forsøgerevne. Dertil kommer, at det er normalt, at pigens indtægt, hvis hun har nogen, er hendes, hvorimod mandens indtægt er husstandens – det gælder naturligvis ikke, hvis ægteparret er meget fattige, eller meget rige.

Tilbage til de prostituerede – købesex. Hvornår er det købesex? Er det købesex, hvis beløbet aftales på forhånd? Jo, men mange go go- og barpiger kan faktisk godt finde på at gå hjem med en kunde uden at aftale en pris. De håber blot det bedste, eller også laver de lidt ”ungpigeballade”, indtil manden forbarmer sig. Og er det prostitution, hvis man betaler 1 million til mor og far. Eller hvad med alle de lommepenge, der falder af til pigen, hvilket nemt kan blive et relativt stort beløb. Min påstand er i det hele taget, at der næsten altid er tale om, at manden betaler penge til pigen, især hvis han er farang, og det kan lige, at pgen svindler, hvis vi ser med danske briller.

Men nu kan man begynde en diskussion omkring sex kontra kærlighed. Betaler manden for sex eller for kærlighed? Problemet er, at thaikvinder slet ikke ser det som betaling for sex, men som mandens omsorg for hende, og derfor kan der pludselig blive kort vej til købesex, hvor pigen naturligvis godt er klar over, at hun sælger sex. Men piger, der sælger sex, kan også blive forelskede, og så sælger hun pludselig ikke længere sex, men får stadig penge, måske endda flere, og måske svindler de også lidt.

Boyfriend scam, men svindler de?

Den forelskede prostitueret, der ikke længere sælger sex, men stadig leverer sex og modtager penge fra manden, hun bliver et af paradokserne, og den type kvinder er voldsomt repræsenteret i de byer, hvor der er turister og fastboende farang. Hun kan være en 7-elevenpige, en receptionist, en student, en fraskilt eller en enlig mor, der alle er trådt ind i gråzonen på forskellig vis. Og hvad gør den forelskede prostitueret, der ikke længere sælger sex, men stadig leverer sex og modtager penge fra manden, når ferien er slut, og han rejser hjem.

Uagtet, hvor lidt eller meget farangen sender til hende fra udlandet, så vil en typisk thaikvinde lige pludselig ikke have nok penge – det er en anden historie, men sådan er det ofte, især pga. et voldsomt pengepres fra familien, herunder forældrene. Løsningen kan være at sælge sex igen, sådan bare en lille smule, og så sker det snart igen, at hun atter bliver forelsket – nu har hun altså to kærester i udlandet, og hun arbejder stadig – sælger sex. Hun arbejder måske ikke hver dag, men hun vil ofte være i miljøet dagligt, da hendes veninder er der, herunder dem, som hun selv bringer ind i miljøet – hun vil i al fald være i kontakt med miljøet per telefon. Og når hun nu alligevel er i miljøet, hvorfor så afvise en interesseret mand, hvis han er interessant. Senere når hun måske op på tre kærester.

Pigen med tre kærester kan også lige pludselig få en thai-kæreste, som vil nyde godt af hendes indtægt. Men der kan også være tale om en kvinde, der har forladt sin mand og børn for at finde en farang, så hun kan sende penge hjem til manden, børnene og forældrene – måske startede hun for at betale sønnens hospitalsregning, men siden blev de vant til pengene. Hun vil således, udover de mange kærester i udlandet og kunderne, have en thailandsk ægtefælle. Her kan man godt begynde at tale om, at de svindler.

Udover de penge, som de udenlandske kærester sender, så kan en stor sinsort være det egentlige fokus, og den kan familien være med til at presse igennem. Familiens fokus på sinsort kan ligefrem være så stort, at de får pigen presset til et hurtigt ægteskab – men så kan hun jo bare løbe sin vej nogle dage efter brylluppet, eller efter en halvt år, og så starter det hele forfra, med nye kærester der alle betaler hendes husleje, forældrene osv. Desværre er de fleste piger ikke i stand til at investere disse halvstore beløb, som de får samlet sig sammen, og derfor bliver de hængende i miljøet, fordi de hele tiden mangler penge. Dertil kommer, at det bliver deres livs- og arbejdsidentitet, men også tidsfordriv.

Du kan også læse: Hvad er sinsot
og, hvis du ikke allere har læst: Snyder thailandske kvinder udenlandske mænd
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Thai-kvinder svindler med boyfriend scams, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Kommentarer

Thai-kvinder svindler med boyfriend scams — 5 kommentarer

 1. Er godt nok “ny” i Thailand med 2 år, men boet 8 i asien og mange ting går igen i andre lande.
  Sund fornuft er også en gang imellem sat ud af spillet, for når jeg ser danskere på 65 med en “kæreste” på 22 er man altså selv ude om det.
  Det er jo en helt anden kultur og det forstår man nok ikke hvis man kommer her på 3 ugers ferie. Naturligvis er det nemt at blive forblændet når unge smukke piger pludselig viser interesse for en, piger der aldrig ville værdige dig et blik i Danmark.
  Den diskussion ville bare aldrig blive til noget i Danmark når man fandt en kæreste på bistandshjælp, hvis man selv var i et godt lønnet job. Kan vi så kalde kvinder i DK for prostituerede, hvis de finder en kæreste der har en bedre løn? Nok ikke.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Hej Johnny,

  Du rammer nok plet med din udtalelse: “”Måske fordi farangerne er “for hurtige/impulsive” i mange tilfælde, på grund af den helt uvante imødekommenhed””

  – Med vægt på “uvante imødekommenhed” (fra thai-pigens side).

  Hilsen, Robert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Endelig en seriøs udlægning/beskrivelse som er til at forstå. Om man så kan acceptere det er en anden sag? Er selv en af de “heldige”, der ikke har haft de samme problemer inde på livet, men har, til gengæld, set mange eksempler, hvor det er endt helt galt i forhold til thai/farang. Netop af to årsager: Penge og “misforstået troskab”. Måske fordi farangerne er “for hurtige/impulsive” i mange tilfælde, på grund af den helt uvante imødekommenhed, eller fordi “systemet” kan være meget svært at gennemskue? Men trist er det hver gang, det går galt. -Og dobbelt-lykkeligt når det lykkes! ;o)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Tak for din kommentart og ros, og du har helt ret i, at man skal flytte samen med pigen, før hun falder til ro, hvis hun har “sideforretninger”.

  Dog er det ikke nok, at hun opholder sig hos een, eller er igang med visum/familiesammenføring – hun skal selv opfatte det, som hun er flyttet sammen med een. Hvis hun derimod ser det, som hun opholder sig hos een, så er det en anden sag.

  En kvinde fra landet, har sit hjem på landet – hos mor og far. Stedet i fx Bangkok er blot et opholdssted, og om hun opholder sig hos veninde A eller B, eller hos kæreste et-eller-andet, så kan hun blot tolke det som et opholdssted.

  Men hvis hun vitterligt har flyttet alle sine ting (og ikke blot en taske), så begynder det at ligne noget, men man skal være sikker på, at det er alle hendes ting, og helst også et TV og andre værdifulde “effekter”.

  Hvis man oven i købet er blevet gift – men ikke registreret på ampør – så er det derimod ikke altid en garanti for, at hun synes, at hun er flyttet sammen med een.

  Man kan side det anderledes; hvis kvinden er flyttet så meget sammen med een, at hun ikke har nogen vej tilbage uden at tabe ansigt, så er hun flyttet sammen med een.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Dette er et virkeligt godt indlæg, der beskriver de forskellige former. Obligatorisk læsning for alle mænd, der påtænker at blive forelsket i en Thai-kvinde. Mænd vil jo gerne tro at de er den eneste ene, men det synes at være sådan, at visse Thai-kvinder ikke opgiver deres levevis med flere kærester, før man flytter sammen med dem.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *