Benådning af bror midt i oversvømmelserne

Forestil dig otte milliader kubikmeter vand, som var på vej til Bangkok og en del, som er her nu, samt en statsminister (premierminister), Yingluck Shinawatra, der farer rundt blandt vandmasserne med tårer i øjene.


Forestil dig så året før, hvor hendes tilhængere blokerede store dele af Bangkok i flere måneder i deres demonstrationer mod den daværende regering, ransagede hospitaler, slog soldater i hjel og ødelage folks forretninger, men ikke desto mindre var med til få den nuværende premierminister, Yingluck Shinawatra, valgt.

Katastrofen sidste år var altså fremprovokeret af folkene bag den nuværende regering, og da den nuværende regering blev valgt, altså parlamentet, så blev nogle af de røde demonstranter automatisk frigivet fra fængslet, fordi de var blevet valgt til parlamentet.

Lad os gå frem til den nuværede katastrofe (der er ved at være overstået), og her fløj premierministeren så til en lille provins 140 km fra Bangkok for at kigge på vand, men så går det op for piloterne, at deres helikopter forresten ikke kan flyve i mørke – stor forbavselse…

Nu kunne premierministeren altså ikke komme tilbage til Bangkok, fordi hendes helikopter ikke kan flyve i mørke, og det var åbenbart heller ikke muligt at køre de små 140 km i en bil – måske fordi bilerne ikke havde lygter?

Premierministeren havde altså et rigtigt godt argument for ikke at deltage i et vigtigt møde i Bangkok.

Det kan også være praktisk, at man ikke deltager i alle møder, og slet ikke i et møde, hvor man skal beslutte, hvem man skal foreslå, at kongen skal benåde på sin fødselsdag.

Aha, det må altså være nogle af de røde demonstranter, der har hjulet hende til magten, som skal benådes, ikke. Dette ville da være en fair deal, da en hel del døde for hendes sag.

Nej, midt i en af Thailands største katastofer i nyere tid, så finder man midt i det hele ud af, at alle personer over 60 år, der er dømt til fængselsstraf i tre år eller mindre, skal benådes.

Hvem mon er over 60 år og dømt til tre år eller mindre. Det er ingen mindre end en tidligere premiereminster, der opholder sig i udlandet med sine penge, fordi han automatisk kommer i fængsel, hvis han kommer tilbage til Thailand.

Og hvad hedder denne mand, jo Taksin Shinawatra, altså selveste broderen til den nuværende premierminister, der igår var strandet i en landsby, der pludselig blev mørk.

Jeg håber, at den stakkels konge, der i øvrigt er syg, kan holde masken, hvis han ender med at skulle underskrive denne benådning.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *