999, khongman, forlovelse og Thailand

Ni er et lykketal i Thailand, og derfor har troldmanden, der skal arrangere Daos og min forlovelse valgt, at det skal ske i den 9. time, på den 9. dag i den 9. måned. Men ikke nok med det.

En forlovelse i Thailand er en juridisk begivenhed, der er omtalt i familieretten. Manden skal give pigen en khongman (noget med værdi), hvilket ofte vil være en større diamantring, hvis manden har råd til det. Diamantringen bliver da jf. loven en “kontrakt” på, at forlovelsen skal føre til ægteskab, og denne dato fastsættes på forlovelsesdagen.

Familieloven foreskriver da forskellige erstatsningsmuligheder, hvis fx pigen “rodder” med en anden mand, eller hvis manden “dropper” hende. Hvis pigen har seksuel omgang med tredjepart, altså ikke hendes forlovede, så kan hendes forlovede fx opkræve erstatning fra denne mand. Erstatningen svarer til værdien af khongman, altså ringen. Samtidig kan han enten hæve forlovelsen eller tilgive hende.

Hvis den mandlige part uden årsag hæver forlovelsen, så kan pigen beholde khongman og ligefrem sælge den, og hun kan samtidig rejse erstatningskrav mod hendes tilligere forlovede for de skader, “han har pådraget hendes krop” – jeg antager, at der både er tale om mødom og gode rygte.

Pigen kan derimod nemmere slippe ud af forlovelsen, selv uden grund, da hun blot skal returnere khongman.

Mogendagens begivende er således ikke bare en “romantisk” ting, men en yderst alvorlig og offentlig ting, der sker i familien. En dansk forlovelse vil ofte ske over en god middage med starinlys, men her vil den ske i “uniformer”, altså en slags thailandsk bryllupstøj, hvor parret vil både knæle og bukke foran forældrene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *