Jungle-øen Koh Chang

Koh Chang i Trat-provinsen er Thailands næststørste ø og er en relativt ny destination, om end den nu er veludviklet. Det karakteristiske ved øen er, at den stort set består af et bjerg beklædt med en jungle og med en vej (op og ned af bjergene) næsten hele vejen rundt om øen, hvor den vestlige del har de bedste strande.

Eksotiske strande på Koh Chang

De eksotiske strande på Koh Chang

De fire vigtigste strande

De fire vigtigste strande er White Sand Beach, hvor de første hoteller kom, og som stadig er den populæreste strand. Det er også her, hvor der er mest liv, men dog på en afdæmpet måde. Den næste strand er Klong Prao Beach, der er den længste strand. Det er et noget stille område, men samtidig findes de største hoteller i dette område. Dernæst kommer Kai Bae Beach, der minder noget om White Sand Beach, men her er flere muligheder for ”shopping”.

Strand på Koh Chang

En strand på Koh Chang

Den sidste strand er Lonely Beach, der mest af alt er et backpacker-område, om end der findes nogle isolerede fem-stjernede hoteller.

Udflugter

Vandfald på Koh Chang

Vandfaldet, Klong Plu, på Koh Chang

Koh Chang betyder ”Elefant-øen”, så hvorfor ikke prøve at ride på en elefant, og det kan du i Klong Plu Ban Chang Elephant Camp. Oprindeligt var der ikke elefanter på Koh Chang, men øen ligner angiveligt et elefanthoved.

De fleste besøger også Klong Plu, der har det største vandfald på øen. Her er det samtidig muligt at bade, men de er mest de lokale børn, der svømmer rundt. Dog skal man ikke være dårligt gående, hvis man skal gå hen til vandfaldet…

Der er også en del udsigtsposter (viewpoints) på øen.

Mange tager også en tur til fiskerlandsbyen Bang Bao, der ligger efter Loney Beach, men pas på med at tro, at det er en idyllisk landsby – det er en turistfælde, hvor der endda er en 7-Eleven. Det er altid rart med en 7-Eleven i nærheden, men ikke specielt eksotisk.

Men når det er sagt, så er det alligevel hyggeligt at gå rundt i ”byen”, der ligger på søjler, og kigge på souvenirers.

I øvrigt er der flere restauranter i Bang Bao.

Restauranter

Hvis du er til fisk og andet fra havet, så er den berømte fiskerestaurant Chowlay Seafood i fiskerlandsbyen Bang Bao stedet, hvor du absolut må forbi. Bang Bao ligger efter Loney Beach, og her er det absolut også hyggeligt at sidde på gulvet i en primitiv restaurant og kigger ud over havet.

Der er også en del, som taler godt om Restaurant Cookie på White Sand Beach eller om bøfferne hos Texas Steakhouse.

Restaurant på Koh Chang

En restaurant på stranden på Koh Chang

Du kan læse mere på: iamkohchang.com (engelsk) og: wikitravel.org/en/Koh_Chang (engelsk) samt denne nye side, der nok skal blive spændende hen ad vejen: kohchangers.com (engelsk, men lavet af en dansker).

Nabo-øer og Cambodia

Der er ingen hoteller på nabo-øerne Koh Rang, Koh Yark, Koh Kra, Koh Thong, Koh Kham, Koh Yuak og Koh Pli, men der er mulighed for endagsudflugter, hvor man fx kan snorkle.

Koh Wai er den mindste ø, der har hoteller, men de er meget primitive. Koh Mak har efterhånden fået ”adskillige” hoteller, men er stadig en smule backpacker-agtigt. Koh Kood, der ligger tæt på den cambodianske grænse, er nok den populæreste små-ø, men fælles for alle øerne er, at de fleste turister begynder at kede sig efter et par dage.

Der er også mulighed for ø-hopping omkring Koh Chang.

Desuden er det muligt at komme til Cambodia (Cambodja) via Hat Lek, der er relativ tæt på Koh Chang. Ofte er man nødt til at overnattet i Koh Kong på den anden side af grænsen (Koh Kong er ikke en ø), men det vil jeg absolut ikke anbefale, da der intet er at se, og stedet er mest for mennesker med sære tilbøjeligheder. Herfra kan man tage videre til stranden i Sihanoukville.

Du kan læse mere om  Koh Kong på: http://en.wikipedia.org/wiki/Koh_Kong_%28city%29 (engelsk)

Færgen til Koh Chang

Færgen til Koh Chang

Transport

Mange vælger at tage bus eller minibus den ene vej og flyve den anden vej. Der er en lufthavn på fastlandet i Trat-provinsen, og fra lufthavnen kan man tage en minibus til hotellet. De fleste minibusser fra lufthavnen i Trat, Koh Samet og Bangkok tager med på færgen og kører direkte til hotellet og omvendt. Bemærk, at der er knap 400 kilometer fra Bangkok, ventetid på færgen og ca. 30-40 minutter på færgen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *