Thailand-Laos cross border-rejser

Hvor skal man rejse hen i Thailand, hvis man også ønsker at opleve det “ægte” Thailand og ikke vil sidde på en badestrand i hele ferien. Løsningen er cross border-rejser, der bliver mere og mere populære, idet man kan se og opleve flere lande og kulturer på samme tid, men det er ikke længere et nyt fænomen i forbindelse med rejser til Thailand og Laos – dog var Laos et lukket land for lidt over 20 år siden.

Patuxai Monument i Vientiane, Laos

Patuxai Monumentet i Vientiane

Laos er nok et af de få kommunistiske diktaturer, der slet ikke ligner et dikatur, når man kommer der som turist. Tværtimod, så ligner Laos Thailand, som Thailand var engang, dog med den forskel at de “store” byer i Laos har en markant fransk indflydelse, eftersom landet var koloniseret af Frankrig, før det gik op i hat og briller i forbindelse med fx Vietnamkrigen.

Aktuelt er laoterne i gang med at bygge en helt ny promenade i hovedstaden, Vientiane, men det er måske lidt synd, da fx restauranten på billedet nedenunder nu er jævnet med jorden.

Tidligere restaurant i Vientiane i Laos

Tidligere restaurant i Vientiane

Vientiane er ganske lille, nærmest så lille, at man næsten tror at det er en landsby – dog er der mange små og hyggelige restauranter, hvor vi som udlændinge kan føle os tilpas.

Læs mere om Vientiane på: http://wikitravel.org/en/Vientiane

Rejsebeskrivelser mellem Thailand og Laos

Der er en del måder at rejse til Laos på (fra Thailand), og alt efter budget, tid og personlige ønsker, så kan man vælge mellem tog, bus eller fly. Jeg vil stærkt anbefale at rejse i “ring”, altså ikke “tur-retur”, men måske tog ud og fly retur etc., sådan for afvekslingens skyld.

1) Den ene måde, som er den enkle, er blot at rejse fra Bangkok til Vientiane og tilbage. Det kan være fly tur-retur, men helst bus op og fly retur.  Sørg for at få en bus (dobbeltdækker VIP-bus), der kun har tre sæder på hver række, og allerhest med egen TV-skærm foran hvert sæde (pris 2010, 650 baht).

Husk altid at have pasbilleder med til visum til Laos, der laves ved grænsen eller i lufthavnen, samt 1.500 baht per visum (2011).

2) Den anden måde, som er lidt større, er at tager bussen til Mukdahan i det nordøstlige Thailand. Her man du måske overnatte en dags tids. Derpå tager du over grænsen til Savannakhet i Laos.

Man kan nemt betale med kip (laotisk), baht (thai) eller dollars i Laos, men ellers veksler du måske 5.000 baht ad gangen (man får nemt op til 1.500 kip per krone, så 5.000 baht er altså over en million kip og kan fylde derefter).

Herpå kan man tage bussen til Vientiane, men her er busserne knap så gode.

Læs mere om Mukdahan (og Savannakhet) på: http://wikitravel.org/en/Mukdahan

En bilfærge langs Mekong-floden ved Sainyabuli-provinsen i Laos

“Bilfærge” langs Mekong ved Sainyabuli i Laos

3) Den tredje og måde klassiske måde er at rejse fra Bangkok til Chiang Mai i Nordthailand, der også er en fantastisk oplevelse, og efter 3-4 dage at rejse til den meget lille grænseby Chiang Kong, hvor du højst skal være i en dag.

Læs mere om Chiang Kong (og Huay Xai) på: http://wikitravel.org/en/Chiang_Khong

Her er en bro over Mekong-floden til Huay Xai i Laos, hvor du så skal finde en såkaldt “slow boat” eller et flodkrydstogtskib, der sejler “ned” ad floden til Luang Prakbang. Undervejs overnatter du i et gæstehus på den laotisk side af floden.

Munke i Luang Prabang i Laos

Munke i Luang Prabang

Luang Prabang er den gamle hovedstad i Laos, indtil koloniseringen, og måske det bedste sted i Laos med sin kombination af autentisk, kolonistil, historie og turistvenlighed, så her man man sagten være i adskillige dage – men så heller ikke længere…

Læs mere om Luang Prabang på: http://wikitravel.org/en/Luang_Prabang

Når du skal videre med bussen til Vientiane (hvis du ikke flyver), så kan du også tage et stop-over i Viang Veng. Laos er berømt for sin enestående natur, selvom enorme områder af junglen er fældet, og netop landskaberne i Viang Veng er fantastiske. Dertil kommer, at du kan “sejle” i dækslanger (fra traktorer) ned ad floden, mens du får en øl fra en af de forskellige barer i (langs) floden.

Læs mere om Vang Vieng på: http://wikitravel.org/en/Vang_Vieng

Efter denne tur er det nu tid til et par dage i civilationen i Bangkok, hvis du ikke straks flyver videre til en fjern ø i Thailand.

Øer “tæt” på Bangkok

Koh Samet er en lille “sand-ø”, der er relativt tæt på Bangkok, med gode sandstrande og muligheder for besøge de forskellige restauranter på den lille ø. Dog er der ikke så meget at lave på øen, udover at sidde på stranden, men hvis det er det, som du vil, så er øen perfekt.

White Sand Beach på Koh Chang i Thailand

White Sand Beach på Koh Chang

En anden mulighed, der er “lidt” længere væk i bus eller minibus (hvis I ikke flyver noget ad vejen til Trat – i al fald den ene vej), kan du overveje at tage til Koh Chang, der er en slags  jungle- og klippe-ø.

Klik for: priser på rejser til Thailand

Her er lidt tilfældige billeder fra hele Laos:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Thailand-Laos cross border-rejser, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *