Krydstogter i Thailand og Laos

Der er flere muligheder for krydstogter i Thailand og Laos på floderne, herunder floden mellem Thailand og Laos – eller en tur i luksustog igennem Thailand. Forestil dig at sidde på soldækket på et krydstogtskib af træ, hvor du bliver betjent af restaurantens personalet, mens du sejler gennem junglen dybt inde i Laos.

R/V Mekong Sun

R/V Mekong Sun i Laos

Nu tror du måske, at det må være et simpelt eller gammelt skib, men nej, alle kahytter har to enkeltsenge, ”en suite”-bad/toilet og aircon. Classic-kahytterne er på hoveddækket og har et stort vindue med en vidunderlig udsigt over floden og landskabet. Superior-kahytterne på øverste dæk har ligefrem med panorama-vinduer og en fransk altan. Og så er der naturligvis restaurant og bar på øverste dæk.

Flodkrydstogter i Laos

Rederiet i Laos har flere ruter, og det kan fx være mellem Mukdahan (Thailand) og Nong Khai (Thailand) langs Laos, rundtur t/r Luang Prabang eller en tur rundt nede i det fantastiske og uspolerede Sydthailand, hvor man finder det største vandfald i Sydøstasien, det mægtige Khone-vandfald, og i det helt noget af den mest uspolerede natur i regionen.

Superior i R/V Mekong Sun

Superior i R/V Mekong Sun

Du kan komme dybt ind i området, der kaldes ”4.000 Øer”, hvor Mekong-floden er bredest i sin lange strækning fra verdens tag, Tibet. Du kan besøge det imponerende tempelkompleks, Wat Phou, der oprindeligt blev bygget af det mægtige Khmer-imperium fra Cambodia. Hvis du er heldig kan du måske se nogle af sjældne delfiner, når de jager om aftenen.

På den anden rute mellem Mukdahan og Nong Khai kan du besøge That Phanoms hellige pilgrimscentrum, hvor legenden siger, at Buddha selv kom for at fortælle, at hans ene brystben skulle opbevares i That Phanom som relikvie, når han døde. Og du vil høre, hvordan tropiske frugter benyttes i den lokale medicin. Samt besøge et smukt skovkloster, hvor de overdådige ornamenter står i fuldstændig kontrast til det asketiske liv i skoven som munk.

Nogen gange har de har også den klassiske rute mellem Chiang Kong i Nordthailand i Den Gyldne Trekant og den gamle hovedstad i Laos, Luang Prabang. Denne tur kan nemt kombineres med et ophold i Chiang Mai i Nordthailand.

Læs mere om Mekong River Cruises på: www.cruisemekong.com

Krydstogt i Sydthailand eller Bangkok

Hvis du er mere til hav og strande, så kan du også vælge at sejle rundt i et lille traditionelt sejlskib mellem øerne og strandene i Andaman-havet omkring Phuket, Phang Nga Bay, Krabi og Koh Phi Phi.

Krydstogter ved Phuket

Krydstogter ved Phuket i Thailand

Du kan naturligvis også vælge et flodkrydstogt ad Chao Phraya-floden mellem Bangkok og den tidligere hovedstad Ayutthaya.

Find flere krydstogter i Thailand fra Asian Oasis på: www.asian-oasis.com

Luksustog i Thailand med Orientekspressen

Hvis du ikke er til vand, eller har prøvet det, så er den helt anderledes mulighed at køre med Orientekspressen op igennem Thailand. Det kan fx være mellem Singapore og Bangkok, Bangkok og Nordthailand via Isaan (Nordøstthailand) eller Bangkok og Laos (via Nong Khai i Isaan)

Luksustog gennem Thailand

Luksustog gennem Thailand

Det er ikke et krydstogt, men det er lige så klassisk som et krydstogt og i bedste kolonistil.

Luksuskabine i toget gennem Thailand

En luksuskabin i toget

En af togturerne går gennem områder som Isaan (Isaan Village Life), Prasat Sikhoraphum, Phanom Rung, Chiang Mai, Lampang samt nationalparken og bjerget Khao Yai. Det er altså en kombination af luksus i traditionel kolonistil, fantastisk natur, små landsbyer og svimlende bjerge.

Bar i toget gennem Thailand

Baren i toget

Læs mere om Orientekspressen på: www.easternandorientalexpress.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *