Hvad betyder konservativ?

Konservativ kan betyde flere ting, og den ene kan være en person, der er “imod forandring eller vidner om modstand mod forandring”, men det kan også være udtryk for at være forsigtig eller tilbageholdende (Det Danske Sprog- og Litteraturselskab).

Jeg forholder mig mere til “konservatisme som politisk anskuelse”, og det kan betyde, at man opfatter sig selv som konservativ, at man stemmer konservativt, og/eller at man er medlem af Det Konservative Folkeparti.

Det Konservative Folkeparti befinder sig et sted mellem liberalisme og socialdemokratisme. Og opfattelsen kan være, at nationen består af de døde, de levende og de endnu ufødte. Dermed er historien vigtig for den konservative, og den konservative vil have en vis modstand imod utopier og ensidig intellektualisme.

Det betyder med andre ord, at konservatisme går ind for at bevare samfundet, hvorimod socialismen går ind for at lave samfundet om i form af en revolutionær samfundsomvæltning. Konservatisme går ind for en evolutionær samfundsudvikling med små skridt ad gangen, hvor de gode elementer overlever, og de dårlige elementer sorteres fra.  .

Hos den konservative skal staten spille en vis rolle i samfundslivet, og derfor har konservative et større fokus på fællesskabet, end liberalister har. Konservatisme er således en kollektivistisk ideologi, Hvis du stadig mangler svar på, hvad er konservatisme, så kan du læse videre her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Hvad betyder konservativ?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *