Ekstra Bladet – Har Frede igen dummet sig

Ekstra Bladet skriver: “Har Frede igen dummet sig”.

Desuden skrives der bl.a.: “Frede og Mary har siden i mandags været på officielt besøg samtidig med, at landet er på randen af et militærkup med oprør i gaderne.
Er det fordi det danske kongehus i virkligheden støtter kupforsøget i Thailand, spørger Poul Madsen, der mener det er mere sandsynligt, at Frede bare er ligeglad.”

Udover at det naturligvis ikke er Frederiks ansvar at aflyse eller ej, eftersom det ansvar ligger i ministeriet, så er artiklen i Ekstra Bladet fuld af fejl, der er med til at skade Thailand og forvirre danskerne.

For det første er “landet” ikke i “undtagelsestilstand”. Det er de to lufthavne i Samutprakan og Bangkok, som er i undtagelsestilstand.

For det andet skrives det flere gange, at der “kæmpes i gaderne” eller lignende formuleringer, og det er heller ikke helt korrekt. Der er demonstrationer og besættelser i de to lufthavne og omkring regeringsbygningerne, som alle – i modsætning til i Vesten – ikke er centralt placeret. Og de steder, hvor der “kæmpes”, er det så som så. I den nye lufthavn i Samutprakan er der stille og roligt og nærmeste tomt, hvor de gule demonstranter forklarer venligt, at det er bedst at køre væk igen, hvis de røde regeringsvenlige demonstranter nu skulle komme. Og i den helt almindelige hverdag i gaderne i Bangkok, ser man slet ingenting – alt er som det plejer med trafikkaos, som vel har været således igennem de sidste 20-30 år.

For det tredje påstås det, at “Thailands konge overvejer et militærkup” – det er dog en helt utrolig replik. Hvis man bemærker den nuværende kongens indgriben i forskellige problematiske situationer igennem hans mere end 50-årige periode som konge, da vil man bemærke, at kongen gang på gang har formådet at forhindre eller i det mindste dæmpe uroligheder ved sin indgriben, direkte eller inddirekte. Så kan man være politisk enig eller uenig, men det er reelt det, som thaierne selv ønsker, og netop derfor er det demokrati, når kongen i et eller andet omfang blander sig – det er kongens rolle, præcis som thailerne forventer.

Det største problem aktuelt er det regionale lufttrafikkaos, som er med til at gøre, at eliten der opringdeligt støttede de gule demonstranter (PAD), nu er ved at miste tålmodigheden over for de gule demonstratner. Hvis de gule ikke får fremprovoket en løsning nu, så mister de deres bagland.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *