Visum

Ved indrejse til et land skal dit pas typisk være gyldigt i mindst seks måneder, og der skal  plads til diverse ind-og udrejsestemper og eventuelle visa. Et visum fylder en side.

Hvis du skal søge visum ved indrejse, så skal du generelt medbringe to pasbilleder og kontanter til betaling af dit visum.

Teoretisk set skal du ved indrejse også have bevis for udrejse, ligesom du teoretisk skal have penge nok med.

Desuden skal din flybillet være udsted i det navn, som er i dit pas, hverken mere eller mindre, men præcis som i passet.  “Jorgensen” er ikke den samme, som den person der hedder “Joergensen” i passet, så undgå personlige præferencer. Det samme gælder mellemnavne, hvor vi i Danmark typisk udelader mellemnavne, eller benytter et mellemnavn som proforma efternavn. “Poul Erik Nielsen” i passet er ikke den samme person som “Poul Nielsen” på billetten, ligesom “Henrik Bille” heller ikke er den samme person som “Henrik Bille Jensen” i passet.

Visum-regler for Thailand

Danske statsborgere er fritaget for visum ved indrejse i Thailand og får automatisk ret til at opholde sig i landet i 30 dage; dog kun 15 dage ved indrejse over landegrænse.

Såfremt ferieopholdet er længere end 30 dage, eller såfremt du ankommer via landegrænse og skal være i Thailand i mere end 15 dage, så kan der søges et to-måneders turistvisum på det thailandske konsulat i Hvide Sande eller den thailandske ambassade i Hellerup.

Et to-måneders turistvisum (60 dage) kan i øvrigt forlænges med 30 dage for 1.900 baht ved henvendelse til et immigrationskontor i Thailand, hvilket er ganske enkelt, således du som turist kan opholde dig i Thailand i 90 dage.

Du kan også søge et Double Entry Tourist Visa, som du kan forlænge med 30 dages, så du atter får samlet 90 dage, hvorpå du lige skal et smut ud af og ind i Thailand, hvilket for eksempel kan være Cambodja, Laos, Burma eller Malaysia. Så har du atter 60 dage, der igen kan forlænges med 30 dage. Det kan få voldsomme konsekvenser, hvis du svindler med et visum.

Visum-ansøgninger kan afleveres til: www.thaiembassy.dk➚.

Visum til Laos

Danske statsborgere kan søge turistvisum for 30 dage ved indrejse i Laos, altså ved grænsen.

Alternativt kan visum søges via den laotiske ambassade i Sverige på: www.laosembassystockholm.egnaverk.se/About-Visa➚.

Visum til Cambodia

Danske statsborgere kan søge turistvisum for 30 dage ved indrejse i Cambodia, det vil sige ved grænsen – dette gælder kun ved de store grænser, altså ikke ved landegrænsen mellem for eksempel Laos og Cambodia.

Alternativt kan visum søges online på: www.mfaic.gov.kh➚.